ΦΩΤΟ-Έπιασαν εγκληματική ομάδα, “εφοριακούς” και βιαστή

ΦΩΤΟ-Έπιασαν εγκληματική ομάδα, “εφοριακούς” και βιαστή

Τρεις «σημαντικές επιτυχίες» παρουσίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση, προχθές Τετάρτη το πρωί, στην περιοχή του Αιγάλεω, συνελήφθη 31χρονος, ο οποίος μαζί με την 30χρονη σύζυγό του, διέπρατταν απάτες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, εμφανιζόμενοι ως λογιστές ή εφοριακοί.

Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που έχει σχηματιστεί για αυτόν και τη σύζυγό του, περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της ληστείας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης του ζευγαριού, προέκυψε ότι πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα, εμφανιζόμενοι ως λογιστές ή εφοριακοί, χρησιμοποιώντας παράλληλα διάφορα τεχνάσματα.

Πιο αναλυτικά, παρουσίαζαν διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων, την αποπληρωμή οφειλών κ.ά. και τα έπειθαν ότι ενεργούν για λογαριασμό των παιδιών τους, προκειμένου να λάβουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Με το πρόσχημα αυτό, επιβίβαζαν τους ηλικιωμένους σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικίασης και αφού τους οδηγούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών, τους αποσπούσαν μεγάλα ποσά, που έκαναν ανάληψη από την τράπεζα.

Στη συνέχεια, προκειμένου οι παθόντες να μην αντιληφθούν άμεσα την απάτη σε βάρος τους, τους αποβίβαζαν κοντά σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και με την αιτιολογία της αναζήτησης χώρου στάθμευσης, τους εγκατέλειπαν.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 12 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και μία ληστεία που διέπραξαν σε βάρος 77χρονης ημεδαπής, όταν η τελευταία αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους.

Η παράνομη δράση τους εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, κυρίως σε περιοχής της Δυτικής Αττικής, με το συνολικό κέρδος που έχουν αποκομίσει να ανέρχεται στο ποσό των 130.800 ευρώ.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης της υπόθεσης που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή τους στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Την 06-05-2014 στο Χαϊδάρι, πλησίασαν 77χρονη και της συστήθηκαν ως γνωστοί του γιου της, ενώ υποστήριξαν ότι τους οφείλει χρήματα. Όταν η 77χρονη αρνήθηκε την οφειλή, αντιλαμβανόμενη τις προθέσεις τους, ο 31χρονος την ακινητοποίησε, ενώ η συνεργός του εισήλθε στην οικία της και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Την 22-07-2013 στο Ίλιον, πλησίασαν 78χρονη και με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης εκκρεμοτήτων της στην εφορία, την οδήγησαν σε υποκατάστημα της τράπεζας στο Ίλιον, όπου της απέσπασαν το ποσό των 5.000 ευρώ.

Την 13-01-2014 στην Πετρούπολη, πλησίασαν 86χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν 1.200 ευρώ. Ακολούθως τον έπεισαν να τους οδηγήσει στην αποθήκη της οικίας του, όπου είχε αποκρύψει τις οικονομίες του και του αφαίρεσαν ένα πλαστικό κουτί, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 81.000 ευρώ.

Την 11-02-2014 στο Αιγάλεω, μετέβησαν στην οικία 73χρονης και με πρόσχημα ότι η κόρη της έχει οικονομικά προβλήματα, την οδήγησαν διαδοχικά σε υποκαταστήματα χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο Αιγάλεω και το Περιστέρι, όπου της απέσπασαν συνολικά το ποσό των 7.000 ευρώ.

Την 27-02-2014 στο Περιστέρι, πλησίασαν 79χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν το ποσό των 150 ευρώ.

Την 10-03-2014 στους Αγίους Αναργύρους, πλησίασαν 83χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής συγγενικού του προσώπου, τον οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αγίους Αναργύρους, όπου του απέσπασαν το ποσό των 5.500 ευρώ.

Την 11-03-2014 στο Αιγάλεω Αττικής, πλησίασαν 73χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές του γιου της, της απέσπασαν το ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Την 28-03-2014 στο Αιγάλεω, πλησίασαν 82χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν το ποσό των 500 ευρώ.

Την 31-03-2014 στο Αιγάλεω, πλησίασαν 86χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι φίλοι συγγενικού της προσώπου, της απέσπασαν το ποσό των 3.500 ευρώ και διάφορα εμπορεύματα αξίας 3.000 ευρώ.

Την 29-04-2014 στο Αιγάλεω Αττικής, πλησίασαν 80χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές του γιου της, την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου η παθούσα πραγματοποίησε ανάληψη του ποσού των 3.300 ευρώ.

Την 31-05-2013 στην Πετρούπολη, πλησίασαν 78χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού του προσώπου, του απέσπασαν το ποσό των 900 ευρώ.

Την 06-05-20014 στο Χαϊδάρι, πλησίασαν 76χρονη και της συστήθηκαν ως γνωστοί της κόρης τους, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, τους οφείλει χρήματα. Αφού την έπεισαν, την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου έκανε ανάληψη και τους παρέδωσε το ποσό των 6.000 ευρώ.

Την 16-05-2014 στην Πετρούπολη, πλησίασαν 93χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές συγγενικού του προσώπου, τον οδήγησαν σε υποκαταστήματα τράπεζας, όπου του απέσπασαν το ποσό των 7.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος συλληφθείς αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από τους παθόντες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ιδίου και της συζύγου του και σε άλλες συναφείς παράνομες πράξεις.

Χθες Πέμπτη το πρωί, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών και ακολούθως στο 17ο Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών.

Κατηγορείται για βιασμό ηλικιωμένης

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη μετά από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα, 21χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος ενέχεται σε πλήθος ληστειών, σε απόπειρες ληστειών, σε κλοπές – διαρρήξεις οικιών, ενώ επιπλέον κατηγορείται για βιασμό ηλικιωμένης, ύστερα από ληστεία που διέπραξε σε βάρος της.

Σε βάρος του 21χρονου και ενός ακόμα ατόμου, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βιασμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ βαρύνεται και με τα αδικήματα της αντίστασης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς δρώντας από κοινού με το συνεργό του, διέπραξαν συνολικά τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα σε βάρος ενοίκων σπιτιών, ενώ διέπραξαν ακόμα τρεις κλοπές – διαρρήξεις οικιών. Σε μία από τις ληστείες τους, ο 21χρονος βίασε το θύμα του (83χρονη).

Πιο αναλυτικά, προέκυψε ότι οι δύο δράστες έχουν διαπράξει τις παρακάτω εγκληματικές πράξεις:

Την 20-11-2010, εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Νέα Ιωνία, από την οποία αφαίρεσαν κοσμήματα άγνωστης χρηματικής αξίας.

Την 13-01-2014, εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου 5.000 ευρώ.

Την 30-01-2014, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή του Κολωνού και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν το ποσό των 60.000 ευρώ.

Την 21-02-2014, εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία, από το οποίο αφαίρεσαν το ποσό των 480 ευρώ, έναν φορητό υπολογιστή και μία χρυσή αλυσίδα.

Την 28-04-2014, εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στον Κολωνό, όπου αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, ηλικιωμένη γυναίκα, αφαίρεσαν το ποσό των 40 ευρώ.

Την 14-05-2014, εισήλθαν σε μονοκατοικία στον Κολωνό, όπου αφού ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριών και με χρήση σωματικής βίας 83χρονη γυναίκα, αφαίρεσαν το ποσό των 600 ευρώ, βιβλιάριο καταθέσεων, δύο πιστωτικές κάρτες, μία λίρα, ένα κινητό τηλέφωνο, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς της, καθώς και διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ. Στη συνέχεια, ο 21χρονος εξανάγκασε την 83χρονη να έρθει σε συνουσία μαζί του.

Την 16-05-2014, μετέβησαν με σκοπό τη ληστεία, σε μονοκατοικία στον Κολωνό, όπου διαμένει 62χρονη μαζί με τη μητέρα της. Ακολούθως, παραβίασαν την εξωτερική πόρτα της οικίας και χτύπησαν το κουδούνι, ενώ ο ένας από αυτούς κινήθηκε προς το πλαϊνό παράθυρο της οικίας, προκειμένου να μπει στο σπίτι χωρίς να γίνει αντιληπτός. Στη συνέχεια διέφυγαν χωρίς να εισέλθουν στην οικία.

Την 19-05-2014 εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία και αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή και μία ηλεκτρονική συσκευή (tablet).

Την 19-05-2014, ο 21χρονος εισήλθε σε μονοκατοικία στον Κολωνό και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν 65χρονη που διέμενε σε αυτό και ερεύνησε τους χώρους του, ενώ ο συνεργός του ανέμενε εξωτερικά. Στην προσπάθειά της να εξέλθει από την οικία και να καλέσει για βοήθεια, η 65χρονη έγινε αντιληπτή από το δράστη, ο οποίος εξαγριωμένος την έριξε στο δάπεδο του σπιτιού και την τραυμάτισε με το μαχαίρι στο χέρι της.

Ο 21χρονος κατά την επιχείρηση για τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά και απώθησε τους αστυνομικούς, χτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, προκειμένου να διαφύγει.

Σε έρευνα που έγινε, βρέθηκε πάνω του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 6,8 γραμμαρίων.

Σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του στον Κολωνό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δελτίο ταυτότητας, το οποίο είχαν αφαιρέσει σε ληστεία, 11 συσκευές κινητών τηλεφώνων, 5 φωτογραφικές μηχανές, διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, ηλεκτρονικός υπολογιστής, πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και φωτοτυπίες δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.

Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμεί Απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθηνών, με την οποία έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών για ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, όπως και του συνεργού του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Εγκληματική ομάδα

Η τρίτη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων, πλαστογραφίες και παραποιήσεις των χαρακτηριστικών τους, καθώς επίσης απάτες σχετικά με τις ασφάλειες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, το τελευταίο διήμερο (21 και 22 Μαΐου), σε περιοχές της δυτικής Αττικής, τα δυο βασικά μέλη της οργάνωσης (ομογενείς από το Καζακστάν, 26 και 27 ετών) και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους, οι δύο επίσης από το Καζακστάν (26 και 28 ετών) και δύο ημεδαποί (36χρονος και 22χρονη).

Επίσης, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας ακόμα 32χρονος από το Καζακστάν, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Για τη συνδρομή που παρείχαν σε συγκεκριμένες επιμέρους αξιόποινες πράξεις και ειδικότερα με τις κατηγορίες της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδορκίας, απόπειρας απάτης σχετικά με τις ασφάλειες και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατηγορούνται άλλα δυο άτομα, 29χρονη από το Καζακστάν και 28χρονος από τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης διερεύνησης, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 15 περιπτώσεις κλοπής και παραποίησης οχημάτων, που είχαν διαπράξει τα μέλη της ομάδας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε δεκάδες άλλες ομοειδείς υποθέσεις.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, τουλάχιστον από τριετίας, είχαν συστήσει οργανωμένη ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και ειδικότερα την κλοπή αυτοκινήτων και την πλαστογράφηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους. Περαιτέρω, διέθεταν τα οχήματα σε ανυποψίαστους αγοραστές, τους οποίους εξαπατούσαν ως προς την νομιμότητα προέλευσής τους, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Τα αυτοκίνητα που αφαιρούσαν, επειδή ήταν νέας τεχνολογίας και διέθεταν συστήματα ασφαλείας «IMMOBILISER», χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεσή τους, ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό (εγκεφάλους) και αυτοσχέδια κλειδιά.

Για τη νομιμοποίηση των κλεμμένων αυτοκινήτων, αγόραζαν κατεστραμμένα οχήματα, ιδίας μάρκας και τύπου με τα κλεμμένα και χρησιμοποιούσαν για το σκοπό αυτό τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.

Σε περιπτώσεις που τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα δεν ταυτίζονταν πλήρως με αυτά που είχαν αφαιρέσει, σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, όπως στην ύπαρξη ή μη ηλιοροφής κ.ά., με πλαστές βεβαιώσεις εξέδιδαν νέες άδειες κυκλοφορίες, έτσι ώστε να συμπίπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν οχήματα ιδίας μάρκας με τα κατεστραμμένα που είχαν προμηθευτεί, τα ασφάλιζαν και κατήγγειλαν ψευδώς την κλοπή τους, εισπράττοντας σχετικές αποζημιώσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχουν βρεθεί και κατασχεθεί οκτώ αυτοκίνητα που είχαν πωληθεί από τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχαν κλαπεί και πλαστογραφηθεί οι αριθμοί πλαισίου τους.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών, αφαίρεσαν αυτοκίνητα που οι ίδιοι είχαν πουλήσει σε ανυποψίαστους πολίτες, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα πειστήρια των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχει προκύψει ότι οι εμπλεκόμενοι ενέχονται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Την 22-01-2013 αφαίρεσαν από το Ίλιον, Ι.Χ.Ε. αυτ/το, ενώ μέσα σε αυτό βρήκαν το κλειδί άλλου Ι.Χ.Ε. αυτ/του, το οποίο επιχείρησαν να αφαιρέσουν χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν.

Την 09/11-07-2011 αφαίρεσαν από την Αγ. Παρασκευή, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για να το κυκλοφορήσουν, πλαστογραφώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας κατεστραμμένου αυτοκινήτου ιδίας μάρκας και τύπου, το οποίο αγόρασαν την 27-01-2012.

Την 19-12-2012 αφαίρεσαν από τη Γλυφάδα, Ι.Χ.Ε. αυτ/το με σκοπό να το κυκλοφορήσουν, πλαστογραφώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας κατεστραμμένου αυτοκινήτου ιδίας μάρκας και τύπου, το οποίο είχαν αγοράσει την 27-03-2011.

Μεταξύ 31-08-2012 και 09-09-2012 αφαίρεσαν από τη Γλυφάδα, ΙΧΕ αυτ/το, με σκοπό να το κυκλοφορήσουν, πλαστογραφώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας κατεστραμμένου αυτοκινήτου ιδίας μάρκας και τύπου, το οποίο είχαν αγοράσει την 10-07-2012. Ακολούθως το αυτοκίνητο μεταβιβάσθηκε σε διάφορα άτομα.

Την 09-11-2011 αφαίρεσαν από το Κορωπί, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτ/τα, με σκοπό να τα κυκλοφορήσουν, ενεργώντας και πάλι με τον ίδιο τρόπο πλαστογραφώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας τους.

Την 06/07-07-2011 αφαίρεσαν από το Π. Φάληρο, Ι.Χ.Ε. αυτ/το, με σκοπό να το κυκλοφορήσουν, πλαστογραφώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας κατεστραμμένου αυτ/του ιδίας μάρκας και τύπου, το οποίο αγόρασαν την 05-08-2011.

Την 03-05-2013 αφαίρεσαν από τη Βούλα, Ι.Χ.Ε. αυτ/το, το αποσυναρμολόγησαν και τοποθέτησαν στο παραπάνω κλεμμένο όχημα τον ηλεκτρονικό του «εγκέφαλο».

Την 05/07-09-2012 αφαίρεσαν από την Αθήνα, Ι.Χ.Ε. αυτ/το, με σκοπό να το κυκλοφορήσουν πλαστογραφώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας κατεστραμμένου αυτ/του ιδίας μάρκας και τύπου, το οποίο είχαν αγοράσει την 24-08-2012. Την 27-04-2014 κατασχέθηκε παρόμοιο όχημα (ίδιας μάρκας) το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει πλαστογραφηθεί ο αριθμός πλαισίου του.

Την 27/28-12-2010 αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με σκοπό να το κυκλοφορήσουν, πλαστογραφώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας κατεστραμμένου αυτοκινήτου ιδίας μάρκας και τύπου, το οποίο αγόρασαν την 21-03-2011.

Την 25-10-2010 αφαίρεσαν από τις Αχαρνές, Ι.Χ.Ε. αυτ/το με σκοπό να το κυκλοφορήσουν, πλαστογραφώντας τα στοιχεία κυκλοφορίας κατεστραμμένου αυτ/του ιδίας μάρκας και τύπου, το οποίο είχαν ήδη αγοράσει από την 21-09-2010.

Όταν τα μέλη της οργάνωσης αντιλήφθηκαν τις έρευνες που βρίσκονταν σε εξέλιξη για τη δράση τους, προέβησαν στην κλοπή των παρακάτω αυτοκινήτων, από τα άτομα στα οποία τα είχαν πουλήσει, με σκοπό να συγκαλύψουν τα ίχνη και την παράνομη δραστηριότητά τους.

Ειδικότερα:

Την 21-09-2013 αφαίρεσαν από το Περιστέρι, Ι.Χ.Ε. αυτ/το ημεδαπής ιδιοκτήτριας, στην οποία το είχαν πουλήσει με παραποιημένα στοιχεία.

Την 23/24-09-2013 αφαίρεσαν από τη Θεσσαλονίκη, ΙΧΕ αυτ/το, μάρκας ημεδαπής ιδιοκτήτριας, στην οποία το είχαν πουλήσει με παραποιημένα στοιχεία.

Την 10-11-2013 αφαίρεσαν από το Φάληρο, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ημεδαπής ιδιοκτήτριας, στην οποία το είχαν πουλήσει.

Την 15-09-2013, η 29χρονη κατηγορούμενη από το Καζακστάν, κατήγγειλε ψευδώς κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτ/του και αποπειράθηκε να αποσπάσει το ποσό των 7.000 ευρώ από ασφαλιστική εταιρεία. Όπως προέκυψε το αυτοκίνητο είχε καταστραφεί από τροχαίο την 02-02-2012 και είχε αγοραστεί από τα μέλη της οργάνωσης.

Την 11-04-2011 ο 26χρονος συλληφθείς, κατήγγειλε ψευδώς κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και προσπάθησε να αποσπάσει το ποσό των 8.000 ευρώ από ασφαλιστική εταιρεία. Όπως προέκυψε το όχημα είχε ήδη καταστραφεί λόγω τροχαίου ατυχήματος, την 01-06-2010 και δεν επισκευάσθηκε μετά το ατύχημα.

Κατά τη σύλληψη του 26χρονου βασικού μέλους της οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου το οποίο δεν είναι ταξινομημένο στο όνομά του. Από τον μακροσκοπικό έλεγχο του αυτοκινήτου προέκυψαν εμφανή ίχνη παραποίησης του αριθμού πλαισίου, καθώς επίσης κατασχέθηκε ένα ακόμα αυτοκίνητο για το οποίο ερευνάται το νόμιμο της κυκλοφορίας του.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν χθες το πρωί σε οικίες των εμπλεκομένων βρέθηκε πληθώρα εγγράφων, που αφορούν σε μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες, χθες το απόγευμα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στην 22η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ