ΦΩΤΟ-Εντυπωσιάζει η θαλαμηγός του Εμίρη του Κατάρ στην Κέρκυρα

ΦΩΤΟ-Εντυπωσιάζει η θαλαμηγός του Εμίρη του Κατάρ στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Εμίρης του Κατάρ και η υπερπολυτελής θαλαμηγός του αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού στο νησί του Ιονίου.

Ο πάμπλουτος πρώην ηγέτης του Κατάρ, Εμίρης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, περνάει τις διακοπές του στην Κέρκυρα, ενώ χθες απόλαυσε και τις καντάδες των Κερκυραίων!

Όπως αναφέρει το corfuland.gr, η υπερπολυτελής θαλαμηγός των 124 μέτρων έχει αγκυροβολήσει στον όρμο Γαρίτσας. Το “Katara” που αρχικά είχε το όνομα «Crystal» και μετονομάστηκε όταν πέρασε στα χέρια του Εμίρη, τον εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή και έτσι το αγόρασε καταβάλλοντας το ποσό τον 300 εκατ. δολαρίων!

Το «Κatara» mega yacht διαθέτει ένα κήτος από χάλυβα και αλουμίνιο σε μια υπερκατασκευή, χάρη στην οποία στηρίζεται το βάρος του, που φτάνει τους δεκατρείς τόνους. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2010 στο γερμανικό ναυπηγείο Larssen, που είναι το σημαντικότερο ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων γιοτ στον κόσμο. Σε αυτό έχει ναυπηγηθεί και το «Louna», ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου, που ανήκει στον γνωστό Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το «Κatara» διαθέτει επτά καταστρώματα, ένα υπόστεγο και δύο χώρους-«μαξιλάρια» για προσγείωση ελικοπτέρων. Εντυπωσιακό είναι ότι το σκάφος των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων μήκους και πλάτους δεκαεννέα μέτρων διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με θαλασσινό νερό, όπου μπορεί να φιλοξενήσει τα σκάφη υπηρεσίας για τις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών του, αλλά και ένα υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος μέχρι εκατό μέτρα.

ΠΗΓΗ: corfuland.gr

ΦΩΤΟ: ΡΑΔΙΟ ΕΠΤΑΝΗΣΑ – corfuland.gr

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟ-Καντάδα στον Εμίρη του Κατάρ από τους Κερκυραίους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ