Πέτρος Φιλιππίδης: Στις 18 Μαρτίου η δίκη του – Στο εδώλιο για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Στις 18 Μαρτίου θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης. Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών προσδιορίστηκε η δίκη του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Της Άννας Κανδύλη

Στον προφυλακισμένο από τον περασμένο Ιούλιο στις φυλακές της Τρίπολης, βάσει του εν λόγω βουλεύματος, αποδίδεται πως επιτέθηκε στις 3 γυναίκες και πως «εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και την ανάγκη τους για εύρεση εργασίας, τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους (γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο), όπου με ιδιαίτερη σκληρότητα, επιμονή και αναλγησία κατά τις επιθέσεις και χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, τις φωνές, τα κλάματα και τον τραυματισμό των παθουσών κατά την απόπειρα διαφυγής τους, καθώς επίσης και από το γεγονός ότι ήταν αμετανόητος και απτόητος και μετά την τέλεση των πράξεών του απευθύνοντας χυδαίες εκφράσεις και απειλές κατά των θυμάτων του, καταδεικνύεται ιδιαίτερη επικινδυνότητα ως στοιχείο του χαρακτήρα του και σταθερή ροπή του στην τέλεση συναφών εγκλημάτων».

Πέτρος Φιλιππίδης

Αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται

Ο κατηγορούμενος έως και σήμερα αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται. Οι δικαστές όμως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών υιοθετώντας πλήρως και την πρόταση της εισαγγελέως, αποδέχτηκαν όσα καταγγέλλουν τα θύματα, απορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του ηθοποιού καθώς όπως αναφέρεται, οι παθούσες «…περιγράφουν με λεπτομέρειες και με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα. Πρόκειται, δηλαδή, για βιωματικές αφηγήσεις και όχι για φανταστικά γεγονότα. Εξάλλου, τα όσα καταγγέλλουν επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων…».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, οι ισχυρισμοί του Πέτρου Φιλιππίδη πως είχε τη συναίνεση των γυναικών για τις πράξεις του, κρίνονται ως αβάσιμοι. «…Ισχυρίζεται ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε σωματική βία, ούτε εξαναγκασμός των παθουσών σε ανοχή ή επιχείρηση γενετήσιας πράξης, ενώ οι σεξουαλικές πράξεις έλαβαν χώρα μεταξύ τους κατόπιν συναίνεσης και μάλιστα με πρωτοβουλία των ίδιων των παθουσών. Ομως, οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου είναι αβάσιμοι και δεν επιβεβαιώνονται από τις μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ δεν προβάλλει κάποιο πειστικό επιχείρημα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ