Πέθανε ο Λευτέρης Μυτιληναίος – Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Τον τελευταίο καιρό διαβιούσε σε μονάδα φροντίδας στο Λουτράκι, απ’ όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Η κηδεία του έγινε χθες Τρίτη στο Βέλο Κορινθίας.

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος γεννήθηκε στην Αθήνα στις κυκλοφόρησε περίπου 20 ολοκληρωμένα άλμπουμ στούντιο, σε ετικέτες όπως η Columbia Records, η CBS Records International, η EMI και άλλα.

“Μπορεί να ήμουν τεμπελάκος. Δεν μου άρεσε και το ξενύχτι. Ήθελα να κοιμάμαι στις δύο κι όχι στις έξι τα ξημερώματα να βλέπω τους σκουπιδιάρηδες να βαράνε τα καρότσια» είχε δηλώσει παλαιότερα στην «Espresso», χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μετάνιωσε για τη μακροχρόνια αποχή του από το επάγγελμα: «Έκανα τεράστια λάθη. Δεν έπρεπε να τα παρατήσω. Δεν σεβάστηκα την καριέρα μου. Ήμουνα τζόρας, μια μέρα τρελάθηκα και είπα πως δεν μου αρέσει ο τρόπος που γίνεται η δουλειά» είχε προσθέσει. Το ρεπερτόριο του Λευτέρη Μυτιληναίου είναι τεράστιο: «Αμφιβολίες», «Δεν είναι, φίλε, όλες ίδιες οι καρδιές», «Κομπάρσος της καρδιάς σου δεν θα γίνω», «Ποια είσαι εσύ που την καρδιά μου δεν ρωτάς», «Λείπεις εσύ, λείπει η ζωή μου», «Γιατί μου τη θυμίσατε».

Το 2004 κυκλοφόρησε ένα διπλό CD με 31 τραγούδια και τίτλο «Η δική μου υπογραφή», για το οποίο είναι περήφανος. «Πήρε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά και μου κόστισε 161.000 ευρώ, επειδή ήθελα να κάνω το ψώνιο μου. Συνιστώ στον κόσμο να τα ακούσει αυτά τα κομμάτια στο διαδίκτυο» είχε πει.

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Λοιπόν” το 2016, είχε πει: «Είχα αρκετές εμπειρίες στη ζωή μου, σε σημείο που να είμαι πλήρης, δεν έψαχνα να βρω κάτι άλλο. Παντρεύτηκα δύο φορές και απέκτησα, από το δεύτερο γάμο μου, ένα γιο, τον Νικόλαο, έχει σπουδάσει γυμναστική. Έχουμε καλή σχέση. Είμαστε σε διάσταση με τη μητέρα του, έχουμε χωρίσει. Όποτε μπορούμε, βρισκόμαστε, όποτε μας πάρει ο δρόμος, δεν είναι πολύ συχνά εκείνος έχει τα δικά του. Ζω μακριά, στη Θεσσαλονίκη, κι εκείνος στην Αθήνα».

Σχετικά με τη μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε είχε πει: «Πήρα τη ζωή από τα μαλλιά σε ηλικία 17 χρονών. Όταν χώρισα στον δεύτερο γάμο μου, έμεινα μόνος μου για αρκετά χρόνια πάνω από 5, χωρίς σύντροφο, δεν ήθελα. Ο χωρισμός πολλές φορές είναι χειρότερος και από το θάνατο. Χώρισα γιατί… έπρεπε να χωρίσω… Όταν δεν τραβάει… Γιατί με το ζόρι; Και από τους δύο…Έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα, για φίλους, συνεργάτες…».

Επίσης, σε συνέντευξή του στο xronos.gr, το 2013, μετά την εμφάνισή του σε νυχτερινό μαγαζί στην Κομοτηνή, είχε εκφράσει το αισιόδοξο του χαρακτήρα του λέγοντας: “Παρότι υπάρχει μία κάμψη δε λέω ότι είμαι πλούσιος αλλά δεν είμαι και άνθρωπος που πεινάει. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που πεινάνε σήμερα. Άρα είμαι προνομιούχος. Σαν Έλληνες ας αγκαλιαστούμε όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ