Πείτε «αντίο» στους δύσκολους λεκέδες με απλούς και δοκιμασμένους τρόπους

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να πέσει πάνω στο ρούχο σου λάδι, κόκκινο κρασί ή καφές. Ή να λερωθείς με κραγιόν. Ή να πέσει το παιδί και να λερωθεί με αίμα το ρούχο του ή το κλασικό τώρα το καλοκαίρι, να πασαλειφτεί με παγωτό και στη μπλούζα. Τραγικό; Ναι. Αλλά τα πάντα γίνονται, όπως και να εξαφανιστούν οι δύσκολοι λεκέδες, με απλούς φυσικούς τρόπους.

Λεκές από παγωτό

Το τρίβεις με διάλυμα απορρυπαντικού και στη συνέχεια με ξίδι. Ξεβγάζεις καλά και το πλένεις κανονικά.

Λεκές από σοκολάτα

Το αφήνεις να ξεραθεί. Αφαιρείς τα υπολείμματα με ένα μαχαίρι και μετά απλώνεις πάνω στο σημείο διάλυμα απορρυπαντικού. Αν δεις ότι ο λεκές δε λέει να αποχωρίσει, βάζεις ξίδι ή αμμωνία και ξεπλένεις με άφθονο νερό.

Λεκές από γρασίδι

Εσύ να βαφτείς με γρασίδι, χλωμό, αλλά το παιδί – αν πάτε σε γάμο που έχει γκαζόν – θα κυλιστεί και θα γίνει… πράσινο. Έχουμε και λέμε: τρίβεις το λεκέ με οινόπνευμα, με απαλές κινήσεις και ξεβγάζεις με άφθονο κρύο νερό. Αν ο λεκές επιμένει, το μουλιάζεις για ώρα σε κρύο νερό και μετά το πλένεις με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό.

Λεκές από καφέ

Τρίβεις το λεκέ με αλάτι. Μετά βάζεις στο σημείο πάλι αλάτι και το αφήνεις για μία ώρα και ξεπλένεις κανονικά

Λεκές από λάδι

Δύσκολος λεκές, αλλά όχι ακατόρθωτο να τον εξαφανίσεις. Ρίχνεις πάνω του ταλκ και το αφήνεις αρκετή ώρα μέχρι να το απορροφήσει. Ξεπλένεις και στη συνέχεια το πλένεις κανονικά

Λεκές από αίμα

Με άφθονο κρύο νερό και υγρό απορρυπαντικό, εύκολα και γρήγορα, θα πείτε «αντίο» στο λεκέ από αίμα

Λεκές από κραγιόν

Ψεκάζεις το σημείο με λίγη λακ και την αφήνεις να δράσει για 10 λεπτά. Μετά το ταμπονάρεις με ένα σφουγγάρι και το βάζεις κανονικά για πλύσιμο. Αν το ρούχο είναι ευαίσθητο, χρησιμοποίησε ταλκ.

Λεκές από κόκκινο κρασί

Από τους πιο δύσκολους λεκέδες. Μόλις πέσει πάνω, με ένα χαρτί κουζίνας και προσεκτικές κινήσεις, το ταμπονάρεις. Μετά ρίχνεις αλάτι και το αφήνεις να απορροφηθεί. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σόδα. Επίσης, μπορείς πάνω στο λεκέ να ρίξεις λευκό κρασί. Εξουδετερώνει, έτσι, τη δράση του.Πηγή: mothersblog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ