Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από τον εκκωφαντικό ήχο της έκρηξης στο βενζινάδικο – Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Κάμερα ασφαλείας από γειτονική επιχείρηση κατέγραψε τον εκκωφαντικό ήχο από την στιγμή της έκρηξης της βόμβας στο βενζινάδικο στην οδό Ομήρου Σκυλίτση στον Πειραιά.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1, από τον χώρο εισόδου της επιχείρησης όπου βρίσκεται η κάμερα ασφαλείας, ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος που προκλήθηκε από την έκρηξη, 20 λεπτά μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, αλλά και σε σπίτια πλησίον του βενζινάδικου, στα οποία έσπασαν τζάμια.

Κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν έντρομοι, περιγράφοντας την στιγμή της έκρηξης σαν έναν σεισμό. «Έσπασαν όλα τα τζάμια, στο σπίτι έχει γίνει καταστροφή» είπαν χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πως κατά τύχη δεν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη. Ένας άλλος μάρτυρας, μόλις είχε βάλει βενζίνη από το συγκεκριμένο βενζινάδικο, και φεύγοντας άκουσε την έκρηξη. «Ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο, σκοτείνιασαν τα πάντα. Έπεσαν τζάμια πάνω μου, ενώ η δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου έχει καταστραφεί».

Συνδέουν το μαφιόζικο «χτύπημα» με δολοφονία στον Νέο Κόσμο

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, οι δράστες που τοποθέτησαν τη βόμβα σε οικόπεδο με σταθμευμένα οχήματα δίπλα από το πρατήριο καυσίμων ήθελαν να στείλον ηχηρό μήνυμα, με τις αστυνομικές Αρχές να βλέπουν πίσω από την αποτρόπαιη πράξη ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Το συγκεκριμένο βενζινάδικο ανήκε σε πασίγνωστο άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου στον Νέο Κόσμο. Μάλιστα τον είχαν εκτελέσει αδειάζοντας πάνω του περίπου 100 σφαίρες, καθώς τον ήθελαν νεκρό και δεν έπρεπε να «αστοχήσουν».

Όπως φαίνεται ο «πόλεμος» των ανθρώπων της νύχτας και η επίδειξη ισχύος για το «ποιος κάνει κουμάντο» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Γι’ αυτό και αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι το σημερινό «χτύπημα» στο βενζινάδικο του Πειραιά, ήταν «μαφιόζικο».

Μέχρι την Καλλιθέα και το Π. Φάληρο ακούστηκε η έκρηξη – «Νομίζαμε ότι πέφτει η πολυκατοικία»

Μέχρι την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο ακούστηκε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στο πρατήριο καυσίμων. Το βενζινάδικο ήταν ανοιχτό όταν έγινε το περιστατικό. Μέσα στον χώρο βρισκόταν ο υπάλληλος και σε κοντινή απόσταση και ένας 28χρονος που είχε σταματήσει για να προμηθευτεί καύσιμα και μόλις είχε φύγει.

Την ώρα που έφευγε, έγινε αυτή η ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε πανικό στη γειτονιά ενώ από το ωστικό κύμα σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε πολυκατοικίες. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στον μαντρότοιχο οικοπέδου με σταθμευμένα οχήματα. Σε τουλάχιστον 5 από αυτά προκλήθηκαν ζημιές και έσπασαν τζάμια.

Όπως είπε στο OPEN ο 28χρονος, «την ώρα που έφευγα, άκουσα έναν πολύ δυνατό θόρυβο και είδα μαύρο καπνό. Σταμάτησα λίγο πιο πάνω και ευτυχώς δεν τραυματίστηκα».

Κάτοικος της περιοχής που μένει σε κοντινή στο πρατήριο καυσίμων πολυκατοικία είπε ότι «μένω ακριβώς… φάτσα στο βενζινάδικο. Κοιμόμασταν και ξαφνικά μέσα σε δευτερόλεπτα έγινε μια τεράστια έκρηξη. Νομίζαμε και νιώσαμε ότι πέφτει η πολυκατοικία. Σηκωθήκαμε να δούμε τι γίνεται. Όλες οι τζαμαρίες μας έχουν σπάσει. Μένω στον 6ο όροφο και έσπασε η τζαμαρία, γκρεμίστηκαν όλα. Είναι τεράστιο το σοκ. Φοβηθήκαμε γιατί δεν ξέραμε από πού προερχόταν όλο αυτό. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και βλέπαμε καπνό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ