Πειραιάς: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, που συνελήφθησαν χθες το βράδυ. Το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πειραιά. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο 36χρονος που τον έσπρωξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί, είχε εισιτήριο.

Σοκ προκαλεί μαρτυρία στο enikos.gr.  «Είδαμε ότι ο άνθρωπος έτρεξε να ανέβει στο πλοίο. Το πλήρωμα τον σταμάτησε. Δεν του επέτρεψε να μπει. Τελικά κατέληξε στο νερό. Σοκαρίστηκα όταν το είδα. Δεν το πίστευα. Είναι απάνθρωπο αυτό που έγινε», είπε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας στο enikos.gr.

«Ο άνθρωπος αυτός έτρεχε και προσπάθησε να μπει μέσα. Μετά μας είπαν από τα μεγάφωνα ότι το πλοίο δεν θα συνεχίσει», τόνισε ο ίδιος άνδρας στις δηλώσεις του.

Το χρονικό

Ο 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το πλοίο, κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, διαπληκτίστηκε με μέλη του πληρώματος στον καταπέλτη με αποτέλεσμα ο ένας να τον σπρώξει και να πέσει στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα από το πλήρωμα που βρίσκονταν στον καταπέλτη του πλοίου, ο αξιωματικός καταστρώματος και ο πλοίαρχος.

Από όλους λαμβάνονται καταθέσεις για την υπόθεση ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει προανακριτικό υλικό, αλλά και τα σχετικά βίντεο.

Το πλοίο αρχικά είχε αναχωρήσει για το Ηράκλειο, αλλά με εισαγγελική εντολή επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Η Διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο, με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» τόνισε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ