Πατρινό καρναβάλι: Ξέφρενο γλέντι μετά την πανδημία – Δείτε ΦΩΤΟ από την μεγάλη παρέλαση

Αστείρευτο είναι το κέφι στο Πατρινό Καρναβάλι, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα για να γιορτάσουν το τέλος της Αποκριάς και την έναρξη της Σαρακοστής αύριο.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού

Πάτρα: Στο νοσοκομείο 90 άτομα λόγω μέθης

Με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, οι καρναβαλιστές σχολιάζουν τα πάντα, από την ακρίβεια και την πολιτική ως την αισιοδοξία και το χαμόγελο που ομορφαίνουν την ζωή. Το κέφι δεν έχει τέλος, μια και εφέτος είναι η πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια που το καρναβάλι γίνεται χωρίς μέτρα προστασίας, όπως συνέβαινε στο παρελθόν λόγω της πανδημίας.

 

Πάτρα: Χιλιάδες καρναβαλιστές στους δρόμους για τη νυχτερινή ποδαράτη – Δείτε LIVE

Πάτρα

Η Πάτρα όπως και τα προηγούμενα χρόνια συγκεντρώνει φέτος τα βλέμματα όλων, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, λόγω της πρωτοφανούς κοσμοσυρροής. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με την μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού συνολικά εφέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 139 πληρώματα ή συνεργασίες πληρωμάτων, υπάρχουν δηλαδή 139 διαφορετικές στολές, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 50.000 καρναβαλιστές ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

 

Στη Μεγάλη Παρέλαση προπορεύονται τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου κι ακολουθούν τα πληρώματα με τα άρματα και τις κατασκευές τους. Ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, δημιουργίας και συμμετοχής που μεταμορφώνει την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής
Η Δημοτική Μουσική στη κορυφή της παρέλασης της Κυριακής ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Κατερίνα Βενέρη Σιούλη, Άνθινο Άρμα με τη Βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου, «Imagine», «Hell Oil», «Rabbit Test Show», «Facebook», τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Ιγκουάνα», «Φεγγάρι», «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα» (άρμα Αιμοδοσίας), «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα» και «Τζιτζίκι».

Πάτρα

Πάτρα

Πάτρα

Πάτρα

Πάτρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ