Πάτρα: Το διπλό έγκλημα των δύο αδελφών με 7 χρόνια διαφορά – Η αποκάλυψη οικογενειακού φίλου

Ένα διπλό έγκλημα-γρίφο στην Πάτρα, που σόκαρε το πανελλήνιο, κλήθηκαν να διαλευκάνουν οι αστυνομικές αρχές. Δύο αδελφές, έχασαν την ζωή τους με διαφορά επτά χρόνων, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στο ίδιο σπίτι, με τον 35χρονο γιο και ανιψιό των δύο γυναικών να κατηγορείται για την δολοφονία τους.

Η 55χρονη, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρή στις 27 Ιουλίου 2023, από έναν 72χρονο φίλο της, ο οποίος ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και αποφάσισε να επισκεφθεί το σπίτι της, και αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα, με την ίδια να είναι νεκρή.

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 35χρονος που κατηγορείται για την δολοφονία της θείας του

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η 55χρονη είχε βρει τον θάνατο ένα 24ωρο νωρίτερα. Συγκεκριμένα, είχε δεχτεί τρία χτυπήματα στη μετωπιαία χώρα, ένα θλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου και αρκετά χτυπήματα στο τριχωτό της κεφαλής. Τα θανατηφόρα χτυπήματα είχαν προκληθεί από ένα βαρύ αντικείμενο, που όμως δεν βρέθηκε στο σπίτι.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, η άτυχη γυναίκα είχε βρει ακριβώς τον ίδιο φρικτό θάνατο με την αδελφή της, μία δολοφονία που μοιάζει με αντίγραφο της προηγούμενης, ακόμη και στην ημερομηνία, ύστερα από ακριβώς επτά χρόνια.

Έγκλημα στην Πάτρα: Θρίλερ με 55χρονη που εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Η δολοφονία της 53χρονης αδελφής της

Η 53χρονη αδελφή της, είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση με πανομοιότυπο τρόπο στο ίδιο σπίτι, αλλά σε άλλον όροφο, στις 19 Ιουλίου του 2016. Τότε, είχε παραμείνει επί μία εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά της. Έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί από ένα βαρύ όργανο και πέθανε στις 27 Ιουλίου.

Ο τότε 28χρονος γιος της και ανιψιός του νέου θύματος, ήταν αυτός που είχε βρει και είχε ειδοποιήσει ασθενοφόρο για να μεταφέρει την αιμόφυρτη μητέρα του στο νοσοκομείο, καθώς και την Αστυνομία. Ωστόσο, είχε δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις υποστηρίζοντας πρώτα ότι η 53χρονη έπεσε θύμα ληστείας και αργότερα ότι είχε πάθει ατύχημα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο με την άγρια δολοφονία της 55χρονης γυναίκας.

Οι υποψίες τους για τον 35χρονο που είχε καταδικαστεί πριν από επτά χρόνια για τη δολοφονία της μητέρας του (της 53χρονης), έγιναν βεβαιότητα όταν τον είδαν από κάμερες να φεύγει από το σπίτι του εγκλήματος μεταμφιεσμένος, φορώντας περούκα, γυαλιά ηλίου, φόρμα εργασίας, γάντια και χειρουργική μάσκα και να πετάει δύο σακούλες σε έναν κοντινό κάδο απορριμμάτων, ο οποίος ερευνήθηκε εξονυχιστικά.

Τι αποκάλυψε οικογενειακός φίλος της 55χρονης

Οικογενειακός φίλος της 55χρονης που έχασε τη ζωή της μαζί με την αδερφή της με επτά χρόνια διαφορά στην Πάτρα, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», και μετέφερε την σκηνή του εγκλήματος που συνάντησε ο 72χρονος φίλος της.

«Η 55χρονη και η αδερφή της που έμενε ακριβώς δίπλα δεν μιλούσαν και δεν είχαν επαφές. Ήταν παντρεμένη, χωρισμένη και είχε δύο παιδιά. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, ένας πολύ ωραίος άνθρωπος. Ήταν άνθρωπος ήπιος που το ξέρει όλος ο κόσμος.

Η 55χρονη δεν εμφανίστηκε την Τετάρτη που την περίμενε ο 72χρονος το απόγευμα και φαντάστηκε ότι είχε πάει για μπάνιο, όπως πήγαινε συνήθως. Της έστειλε μήνυμα ότι θα τα πουν την επόμενη ημέρα. Δεν εμφανίστηκε ούτε την επόμενη ημέρα. Το μεσημέρι ο ίδιος δεν μπόρεσε να πάει από το σπίτι της. Της έστειλε πάλι ένα μήνυμα ότι θα την επισκεπτόταν. Το απόγευμα πήγε από το σπίτι. Μίλησε, φώναξε αλλά δεν είχε καμία ανταπόκριση από την 55χρονη. Είχε τα κλειδιά του σπιτιού που του είχε δώσει εκείνη, γιατί πολλές φορές τον καλούσε να της ανοίξει, επειδή η ίδια ξεχνούσε τα κλειδιά της εντός σπιτιού.

Όταν δεν του απάντησε, μπήκε μέσα στο σπίτι και τη βρήκε μέσα στην κουζίνα, ανάσκελα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Δεν άγγιξε τίποτα και ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ αμέσως. Η 55χρονη στο παρελθόν του είχε αναφέρει τι είχε συμβεί με την αδερφή της. Απλώς του το είχε περιγράψει ως ένα περιστατικό και έτσι είχε αναφέρει και τον ανιψιό της. Είχε επαφές με τον ανιψιό της πού και πού. Τον έβλεπε αφού έμενε κάτω από το σπίτι της στο ισόγειο. Δεν είχε διαπληκτισμούς με τον ανιψιό της».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ