Πάτρα: Θρίλερ με την ώρα θανάτου της Ίριδας – Οι αντιφάσεις και η ανάρτηση της Πισπιρίγκου που περιπλέκει το μυστήριο

Συνεχείς είναι οι έρευνες των Αρχών για τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι αντιφάσεις των μελών της οικογένειας για τις συνθήκες θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας, ενώ αίσθηση προκαλεί μια ανάρτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ώρα θανάτου του βρέφους, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. 

Η ανάρτηση είχε γίνει έξι μήνες μετά τον θάνατο της Ίριδας , και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου του 2021. “Η τελευταία σου φωτογραφία εκείνο το ξημέρωμα που έφυγες…” έγραψε μεταξύ άλλων η 33χρονη, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Σημειώνεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε πει αρχικά ότι το παιδί πέθανε 11 παρά τέταρτο, στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι έφυγε από τη ζωή στις 11.30, καθώς το ΕΚΑΒ ανακοίνωσε ότι ειδοποιήθηκε στις 11.37, ενώ κάποια στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι η ιατροδικαστής της είπε ότι πέθανε μεταξύ 8.30 και 9 το πρωί, κάτι που διαψεύδει η Αγγελική Τσιόλα.

 

Στο επίκεντρο η ώρα θανάτου της Ίριδας

Αρχικά ο θάνατός της Ίριδας είχε αποδοθεί σε αγενεσία φλεβόκομβου, ωστόσο υπήρξαν πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, ενώ μυστήριο παραμένει η ακριβή ώρα θανάτου.  Σημειώνεται ότι δεν επιλήφθηκε ιατροδικαστής για να εκτιμήσει την ώρα θανάτου αλλά το ΕΚΑΒ το οποίο επιτόπου έκανε προσπάθειες ανάνηψης για να σώσει το βρέφος.

«Εκείνη την ώρα θα κάναμε ιατροδικαστικό έλεγχο ή θα προσπαθούσαμε να σώσουμε μια ζωή; Αν έχει αρχίσει η σήψη ή υπάρχει νεκρική ακαμψία, που σημαίνει ότι είναι 4 – 5 ώρες που έχει πεθάνει ο άνθρωπος, τότε δεν το κάνουμε. Αλλά δεν είχαμε τέτοια σημάδια στο παιδί» δήλωσε στο LIVE NEWS του MEGA μέλος του πληρώματος του ΕΚΑΒ.

Το γεγονός λοιπόν πως δεν υπήρχε ακαμψία στο βρέφος οδηγεί τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη στο συμπέρασμα πως η ώρα θανάτου του παιδιού τοποθετείται στα 60 λεπτά πριν από την έλευση του ασθενοφόρου, δηλαδή στις 10:30.

«Ένας γενικός κανόνας ορίζει πως η θερμοκρασία πέφτει 1 βαθμό ανά ώρα. Συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι έχασε 1 βαθμό όταν ανέλαβε το ΕΚΑΒ, κρίνουμε ότι η ώρα θανάτου ήταν μία ώρα πριν την έλευση του ασθενοφόρου. Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σπίτι στις 11:30 οπότε οφείλουμε να τοποθετήσουμε τον θάνατο περί τις 10:30» εξήγησε.  Αν η ώρα θανάτου τοποθετείται περί τις 10 και μισή, τρεις άνθρωποι -η Ρούλα, η αδελφή της, Δήμητρα και η μικρή Τζωρτζίνα- βρίσκονταν επί 1 ώρα στο ίδιο σπίτι με το νεκρό βρέφος. Ουδείς όμως δεν το αντιλήφθηκε.

«Επειδή βρήκα ένα παιδί νεκρό, είμαι συνεργός; Δηλαδή οι γιατροί που βρήκαν δύο, και την Μαλένα και την Τζωρτζίνα, δεν είναι συνεργοί;» είπε χαρακτηριστικά η αδερφή της 33χρονης κατηγορούμενης. Η θεία του αδικοχαμένου βρέφους είναι η πρώτη που μπαίνει στο δωμάτιο εκείνο το πρωινό μετά από υπόδειξη της μητέρας. Στην κατάθεση της στην Αστυνομία θα περιγράψει τις εφιαλτικές στιγμές.

Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

«Το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία φορά, περί τις 02.30. Η μαμά του πήγε από πάνω του, της έβαλε την πιπίλα της, την σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε» είπε μεταξύ άλλων η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Σε συνέντευξη πάντως που είχε παραχωρήσει, η θεία αποκαλύπτει πως το μωρό ξύπνησε και στις 7.30. Κάτι που στην κατάθεση της, δεν είχε αναφέρει.

«Γύρω στις 7.30 περίπου το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο, της λέω της Ρούλας: ‘Πήγαινε εσύ’, γιατί μέσα στον ύπνο μου δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε».

Διαφορετικές ώρες θα πει και για τον χρόνο που βρήκε νεκρό το μωρό. Στην κατάθεση της την επομένη του θανάτου θα πει ότι στις 11.30 εντόπισε νεκρή την Ίριδα, στις 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και 5 λεπτά μετά έφτασε στο σπίτι ασθενοφόρο. Είναι ο ίδιος άνθρωπος όμως που σε συνέντευξή της είχε πει ότι:

«Έντεκα και μισή είναι η ώρα θανάτου του παιδιού, δεν είναι η ώρα που βρήκα το παιδί. Το παιδί το βρήκα 11 παρά τέταρτο».

Αυτός ο ισχυρισμός της πάντως, κουμπώνει απόλυτα με την εκτίμηση του ιατροδικαστή πως ο θάνατος είχε επέλθει κατά τις 10.30. Αν τελικά το μωρό είχε βρεθεί νεκρό στις 10.45 γιατί η κλήση για ασθενοφόρο, έγινε μία ώρα μετά;

Ηχητικό ΕΚΑΒ: Έχουμε κυρία η οποία αναφέρει έξι μηνών παιδάκι χωρίς αισθήσεις, 11:37.

Η ίδια η μητέρα από την άλλη, μιλούσε για το χαμό του μωρού της, το… ξημέρωμα. Και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές. Στις 2 Σεπτέμβρη του 21 έγραφε: «Σε χάρηκα μόνο 6 μήνες και ξαφνικά ένα ξημέρωμα μου έφυγες» και στις 23 Σεπτέμβρη ξαναέγραφε: «Η τελευταία σου φωτογραφία εκείνο το ξημέρωμα που έφυγες».

Είδε κάτι η Τζωρτζίνα;

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει αρχικά πως η Τζωρτζίνα ήταν μπροστά στον θάνατο της Ίριδας.  «Η Τζωρτζίνα είναι ένα πανέξυπνο παιδί το οποίο καταλάβαινε τα πάντα. Φοβόταν γιατί το περιστατικό με την μπέμπα έγινε μπροστά στα μάτια της» είχε δηλώσει η 33χρονη κατηγορούμενη. Λίγες μέρες μετά, σε συνέντευξή της στην Αγγελική Νικολούλη, είπε κάτι άλλο.  «Δεν ξύπνησε και η Τζωρτζίνα. Δεν άκουσε τίποτα από το μωρό;» την ρώτησε η δημοσιογράφος και εκείνη απάντησε: «Όχι, όχι. Δεν είδε».

Ωστόσο, η εκδοχή της θείας, Δήμητρας Πισπιρίγκου ήταν διαφορετική. «Ήρθε το ΕΚΑΒ. Πήραν το παιδί, θυμάμαι τη Ρούλα και τον Μάνο να φωνάζουν και να τους λένε «σώστε το σας παρακαλώ. Είναι το δεύτερο παιδί». Ξύπνησε η Τζωρτζίνα και με ρώταγε τι έγινε».

Και ο Μάνος Δασκαλάκης θυμόταν διαφορετικά τα όσα έγιναν στο σπίτι. «Έχω πάθει σοκ, δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω και από δίπλα η Τζωρτζινούλα, την είχε τραβήξει η Δήμητρα και φώναζε «το παιδί. Μην μου πάρεις κι αυτό το παιδί» ήταν η δήλωση του Μάνου Δασκαλάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ