Πάτρα: Στο “μικροσκόπιο” η φωτογραφία-ντοκουμέντο με τους παλμούς της Τζωρτζίνας – Πού εστιάζουν οι γιατροί και τι “βλέπουν”

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει το θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, καθώς καθημερινά και νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Σε σημερινό ρεπορτάζ μεταδόθηκαν και νέες πληροφορίες, για την 9χρονη Τζωρτζίνα και τη φωτογραφία “ντοκουμέντο” που είχε τραβήξει η μητέρα της, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. 

Την επίμαχη φωτογραφία έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, την Παρασκευή. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο από το μόνιτορ που κατέγραφε τους σφυγμούς του κοριτσιού και σύμφωνα με τη μητέρα, αποδείκνυε ότι η κορούλα της αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βραδυκαρδία. Μάλιστα, στη φωτογραφία καταγράφεται ότι η Τζωρτζίνα είχε 61 παλμούς την επίμαχη στιγμή, δηλαδή παρουσίαζε βραδυκαρδία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega, οι γιατροί αλλά και οι υπεύθυνοι της έρευνας για την υπόθεση, δεν εστιάζουν στους 61 παλμούς, αλλά σε ένα άλλο σημείο του μόνιτορ, στο λεγόμενο “τρεντ” που αποτελεί και τη σύνοψη της κατάστασης της καρδιάς της Τζωρτζίνας, την προηγούμενη μισή ώρα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, διαπιστώνεται ότι περίπου 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί και πριν τραβηχτεί η φωτογραφία με την βραδυκαρδία, το κορίτσι παρουσίαζε πάλι σοβαρή βραδυκαρδία για μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 15-20 λεπτών, χωρίς η μητέρα να ειδοποιήσει τους γιατρούς.

Δέκα λεπτά αργότερα, η βραδυκαρδία σταματά, οι παλμοί του παιδιού επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς και οι ανάσες του αυξάνονται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Γιατροί με τους οποίους επικοινώνησε η εκπομπή αναφέρουν ότι “η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι κάποιος παρεμβαίνει -κατά κάποιον τρόπο- στο σώμα της Τζωρτζίνας” και εκφράζουν την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για κάποιοι παθολογικό αίτιο.

Δείτε τι μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός:

Νίκος Καρακούκης: “Σίγουρα” θα προσδιορίσουμε το τι συνέβη

Στην ίδια εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, αλλά και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής που επανελέγχει τον φάκελο για τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου κοριτσιού της οικογένειας που πέθανε αιφνίδια και στο πόρισμα γινόταν λόγος για “ηπατική ανεπάρκεια”.

Ο Νίκος Καρακούκης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα περιφερειακής εφημερίδας “που ήταν ψευδέστατο, το παραδέχτηκε και ο συντάκτης και είπε ότι αύριο θα κάνει διάψευση” και διευκρίνισε πως δεν έχει κάνει καμία δήλωση στην εν λόγω εφημερίδα, την οποία δεν γνωρίζει καν. Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών “ως προς τη Μαλένα ‘κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια'”.

Να “δεχτείτε την ακραία διάψευση”, είπε ο Νίκος Καρακούκης και επανάλαβε ότι δεν έκανε καμία τέτοια δήλωση.

“Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη. Δεν έχουμε καταλήξει πουθενά” υπογράμμισε στη συνέχεια, διαβεβαιώνοντας πως όταν βρεθεί κάτι θα ενημερωθεί πρώτα η Αστυνομία, και ύστερα οι δημοσιογράφοι, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κάποια “ζημιά”.

Ερωτηθείς, εάν εκτιμά ότι θα μπορέσουν να προσδιορίσουν τι έχει συμβεί με τα τρία κορίτσια, ο κ. Καρακούκης απάντησε: “σίγουρα”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ