Πάτρα: Σε αυτό το διαμέρισμα ήταν στοιβαγμένα τα 53 σκυλιά – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η περίπτωση μίας γυναίκας στην Πάτρα, που κρατούσε 53 σκυλιά και μία γάτα μέσα στο διαμέρισμά της. Η γυναίκα συνελήφθη και της επιβλήθηκε τσουχτερό πρόστιμο ύψους 76.600 ευρώ, καθώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικές αρχές, τα τετράποδα στερούνταν περιπάτου και άσκησης σε εξωτερικό χώρο.

Επιπλέον, δύο από τα σκυλιά είχαν γεννήσει χωρίς να έχει ληφθεί σχετική άδεια για την αναπαραγωγή, ενώ η γυναίκα δεν είχε προβεί στον προβλεπόμενο ετήσιο εμβολιασμό των σκύλων. Σύμφωνα με την αστυνομία, στα εννέα από τα σκυλιά δεν αντιστοιχούσε ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης, που ήταν επικολλημένος στα βιβλιάρια υγείας.

Όπως αναφέρει το flamis.gr, οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, έπειτα από καταγγελία που έκανε φιλοζωική. Η Ιωάννα Γιαννακοπούλου, έγραψε τα εξής:

“53 σκυλιά, μια γάτα και ένα κουνέλι. Στοιβαγμένα σε διαμέρισμα στην Πάτρα. Αυτή είναι μόνο η πρώτη εικόνα που συναντήσαμε και μας κόπηκαν τα πόδια. Στο υπόλοιπο σπίτι σε κάθε δωμάτιο βλέπαμε και άλλα και άλλα. Ανάμεσα τους γέννες, μαμάδες με τα κουτάβια τους, σκυλίτσες σε οίστρο, κάποια άρρωστα ή υποσιτισμένα, με γυρισμένα νύχια μιας που δεν έχουν βγει έξω ποτέ. Αλλά μαντέψτε, όλα μικρόσωμα. Ο λόγος προφανέστατος. Γιατί πρόκειται για κοκκονια, τεκελ, τσιουάουα. Μετά από επώνυμη καταγγελία στο 3ο ΑΤ Πατρών, φτάσαμε στο σημείο με την δικηγόρο του συλλόγου μας Elena Arvaniti, τον υπεύθυνο περισυλλογής ζώων του Δήμου Πατρέων George Katsimigas, το διοικητή και αστυνομικούς του τμήματος. Όλοι μαζί και τους ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία και βοήθεια, καταμετρήσαμε, καταγράψαμε, σκανάραμε τα ζώα ένα προς ένα. Φυσικά όλα αυτά κατόπιν εντολής εισαγγελέα που είχε διατάξει τον έλεγχο της τήρησης των κανόνων ευζωίας των ζώων. Αναμένουμε την δικαστική εξέλιξη και τη διάταξη αφαίρεσης των ζώων. Ήδη διοικητικό πρόστιμο ύψους 76.000€ επιβλήθηκε εις βάρος της ιδιοκτήτριας από το αστυνομικό τμήμα. Τα φιλοζωικά σωματεία της Πάτρας και εθελοντές, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων θα φροντίσουμε για τη κλινική εξέταση, την κτηνιατρική φροντίδα όλων των ζώων καθώς και την ανεύρεση κατάλληλων οικογενειών. Καθώς ο αριθμός των ζώων είναι πολύ μεγάλος, ζητάμε τη βοήθεια όλων των φιλόζωων πολιτών ή και σωματείων”.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ