Πάτρα: Πολύωρη κατάθεση Καρακούκη και Καλόγρηα στην ανακρίτρια—Τι είπαν για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Με τις καταθέσεις του προϊσταμένου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκου Καρακούκη και του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα που συνέταξαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, συνεχίστηκε σήμερα η ανάκριση για τους θανάτους των δύο παιδιών με κατηγορούμενη τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.

Της Άννας Κανδύλη 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο επιστήμονες, που κατέθεταν επί περίπου τρεις ώρες ο καθένας, επιβεβαίωσαν και ενώπιον της ανακρίτριας τα συμπεράσματα του πορίσματός τους: ότι ο θάνατος των δύο παιδιών δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια αλλά σε ασφυξία, εξηγώντας παράλληλα γιατί δεν ήταν οι ορθές οι πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν αμέσως μετά το θάνατο των δύο παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων στο πόρισμά τους ανέφεραν ότι «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ