Πάτρα: Νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών – Η Τζωρτζίνα, οι ψυχίατροι και η αντίδραση των γονιών

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών βρίσκεται η υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που χάθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από σχετική εισαγγελική παραγγελία. Είχε προηγηθεί ο αιφνίδιος θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο, που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς επρόκειτο για τον τρίτο αδιευκρίνιστο θάνατο παιδιού της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια.

“Φως” στην αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που ενδεχομένως να βγουν έπειτα από ένα μήνα, καθώς δείγματα θα σταλούν σε εργαστήριο του εξωτερικού για εξειδικευμένες αναλύσεις, με δεδομένη την σοβαρότητα της υπόθεσης, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Θεωρείται ότι εάν διευκρινιστεί το πώς έχασε τη ζωή της η Τζωρτζίνα, ενδεχομένως να δοθούν απαντήσεις και στα ερωτήματα που έχουν προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα οι θάνατοι και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, σε πρόσφατη συνέντευξή της, είχε δηλώσει ότι είναι διατεθειμένη να εξεταστεί ακόμη και από ψυχίατρο για το “σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου”. “Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;” είχε ερωτηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου από το pelop.gr και είχε απαντήσει: “Φυσικά. Φυσικά και θα πάω”.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε σήμερα το Mega, οι ψυχίατροι είχαν προσεγγίσει τους γονείς των κοριτσιών προκειμένου να τους παράσχουν στήριξη, όταν η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Πάτρας, όμως έπειτα από μία σύντομη συνεδρία, το ζευγάρι δεν θέλησε να συνεχίσει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, πέρυσι την άνοιξη που η 9χρονη είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Πάτρας, έπειτα από επεισόδια ανακοπών και εγκεφαλοπάθειας, ψυχίατροι του νοσοκομείου προσέγγισαν τους γονείς ώστε να τους εξετάσουν και να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Έγινε μία συνεδρία, που ήταν σύντομη, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Την επόμενη ημέρα, το ζευγάρι εμφανίστηκε και τόνισε ότι δεν θέλει να συνεχίσει, καθώς αυτή τη διαδικασία δεν σχετίζεται με την νοσηλεία της κόρης τους, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ