Πάτρα: «Κάναμε καλαμπούρι» λέει ο 35χρονος που του έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλαντα

Για «καλαμπούρι» μιλά ο 35χρονος Ρομά, στον οποίο έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλαντα σε συνεργείο στην Πάτρα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας για το περιστατικό με τον 35χρονο που του έβαλαν φωτιά

Το βίντεο που προβλήθηκε στο TikTok, προκάλεσε σοκ και οργή. Ο 35χρονος καταγράφεται αρχικά να είναι γονατιστός και στη συνέχεια να δίνει μάχη με τις φλόγες που έχουν αρχίσει να τυλίγουν τα χέρια και τα πόδια του.

«Η φωτιά ήταν μπροστά μου κι εγώ από τον πανικό μου πήδηξα. Αυτό έγινε, όχι να μου βάλουν τα παιδιά φωτιά», είπε ο 35χρονος στην εκπομπή LIVE NEWS. «Πήγα να πω τα κάλαντα στο συνεργείο. Ήπια τσίπουρο, γονάτισα, τα ξέρω χρόνια τα παιδιά», είπε ο 35χρονος και τόνισε ότι «δεν θέλω τίποτα από τα παιδιά».

Πάτρα: «Είμαστε φίλοι, κάναμε πλάκα» κατέθεσε ο 35χρονος Ρομά – Τι είπε για τη φωτιά και τα κάλαντα

«Μόνος μου γονάτισα για να πω τα κάλαντα», τόνισε στη συνέχεια ο άνδρας σε δηλώσεις του στην εκπομπή. Υποστήριξε ότι «τα παιδιά από καλαμπούρι μου πέταξαν φωτιά στα πόδια» και αρνήθηκε ότι προσπαθούν να τον φοβίσουν, ώστε να μην κάνει καταγγελία. «Δεν είμαι χτυπημένος ή καμένος», είπε στη συνέχεια, δείχνοντας τα πόδια του στην κάμερα.

Στην προσπάθειά του να κλείσει το θέμα, ο 35χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στους αστυνομικούς σήμερα το πρωί. Ο φάκελος εστάλη σε εισαγγελέα.

Πάτρα: Τι κατέθεσε ο 35χρονος που του έβαλαν φωτιά όταν πήγε να πει τα κάλαντα – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Ιδιοκτήτης συνεργείου: Έκαναν βλακεία τα παιδιά, αλλά εντάξει τώρα τι να κάνουμε;

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου μιλά επίσης για «πλάκα». «Πλάκα έγινε και ο άνθρωπος πήγε και το είπε στην αστυνομία. Απλά κάπως έπεσε το βίντεο στα χέρια αυτών και έγινε μια πλάκα και από την πλάκα έγινε όλη αυτή η ιστορία», τονίζει στην ίδια εκπομπή.

Το αρρωστημένο σκηνικό πήρε έκταση καθώς τις εικόνες συνόδευε αρχικά καταγγελία για προσπάθεια εξευτελισμού και κακοποίησης ενός ταλαιπωρημένου ανθρώπου. Τονιζόταν πως ο 35χρονος αναγκάστηκε να γονατίσει για να πει τα κάλαντα και κάποιοι του έβαλαν φωτιά για να γελάσουν.

«Αυτός ο άνθρωπος έρχεται εδώ, του δίνουμε παλιοσίδερα, φαγητό, λεφτά, τον βοηθάμε γιατί είναι φτωχός. Έχει 11 παιδιά και γι’ αυτό τον λόγο είχαμε το θάρρος και του κάναμε πλάκα και έγινε αυτό το πράγμα. Το ήξερε ότι θα γίνει αυτό γιατί έλεγε βγάλτε με βίντεο να γελάσουμε γιατί το κάνουμε συχνά», λέει ο υπεύθυνος του συνεργείου, υποστηρίζοντας πως η φωτιά προκλήθηκε από ένα σπρέι που βρισκόταν δίπλα στον 35χρονο, χωρίς εκείνος να τραυματιστεί.

«Και παίζαμε με το σπρέι, έκαναν βλακεία τα παιδιά. Αλλά εντάξει τώρα τι να κάνουμε; Πήρε έκταση το θέμα. (…) Αλλά εντάξει δεν έγινε κάτι, ο άνθρωπος είναι εντάξει, μια χαρά. Ούτε απαιτεί κάτι από εμάς, ούτε τίποτα», προσθέτει ο ίδιος.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Πάτρας που θα κρίνει από τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ