Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου ετοιμάζει την αίτηση αποφυλάκισης – “Μου ζήτησε να συνδράμω στην υπεράσπισή της” λέει ο Απ. Λύτρας

Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στην υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της άτυχης Τζωρτζίνας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 33χρονη “χτίζει” την υπερασπιστική της γραμμή και ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης εντός του Ιουνίου. Στο μεταξύ, ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου του ζήτησε να συνδράμει στην υπεράσπισή της.

Με τις έρευνες των Αρχών να συνεχίζονται, την ιατροδικαστική υπηρεσία να αναζητά νέα στοιχεία και τη Δικαιοσύνη να συνεχίζει την έρευνά της, η νομική πλευρά της προφυλακισμένης δείχνει να φτάνει στο πρώτο βήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος” οι δικηγόροι της ετοιμάζονται να καταθέσουν το αίτημα αποφυλάκισής της, πιθανόν εντός του Ιουνίου. Ωστόσο, δεν θα έχει νόημα να κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης, εάν υπάρξουν διώξεις για τα άλλα δύο παιδιά.

Αν και η γενικότερη εκτίμηση του νομικού κόσμου είναι ότι το αίτημα αυτό δε θα έχει αίσιο αποτέλεσμα, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης θα “πατά” σε δύο πυλώνες.

Ο πρώτος αφορά κυρίως στην κεταμίνη. Από την προφυλάκισή της μέχρι σήμερα, όπως υποστηρίζουν από την πλευρά της 33χρονης, οι έρευνες δεν ανέδειξαν κάποιο στοιχείο που να ενισχύει το αρχικό της εγκληματικής πράξης. Μεταξύ άλλων, δηλαδή, δεν έχει βρεθεί η διαδρομή της κεταμίνης.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην ιατροδικαστική έκθεση Μπουζιάνη για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν “κενά και παραλείψεις” και σε αυτό το σημείο αναμένεται να οικοδομηθεί η αιτιολόγηση που θα γίνει από την πλευρά των τεχνικών συμβούλων της 33χρονης, όπως επισημάνθηκε στο Mega.

Ένα άλλο στοιχείο που επισημαίνει η πλευρά της Πισπιρίγκου, είναι ότι οι δικηγόροι της αποκόμισαν από την ανακρίτρια την ημέρα που ελήφθη η απόφαση προφυλάκισής της, ότι η ίδια η δικαστική λειτουργός έδειξε εμφανώς να προβληματίζεται για το εάν θα πρέπει να μπει στη φυλακή. Γι’ αυτό και ρώτησε την 33χρονη, αν θα δεχόταν τους περιοριστικούς όρους, αντί της προφυλάκισης, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ. Η ίδια, όπως επισημαίνεται, είχε απαντήσει “ναι”, γιατί πίστευε ακράδαντα στην αθωότητά της και ταυτόχρονα αναρωτιόταν, για ποιο λόγο ενδεχομένως η ανακρίτρια να έχει αμφιβολία για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι.

Στο μεταξύ, αστυνομικές πηγές που επικαλείται η “Πελοπόννησος”, επισημαίνουν ότι έρχονται εξελίξεις και με την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Ασφάλεια Πάτρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουνίου. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι συντρέχουν λόγοι για σχηματισμό δικογραφίας, δηλαδή, ενδέχεται να υπάρξει και δίωξη για την υπόθεση της Ευγενίας Κούτρα.

Πάτρα: Τα ασφαλιστικά μέτρα και τα αποκαλυπτικά μηνύματα

Το πρωί, συγγενείς της σπιτονοικοκυράς κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τα κλειδιά του διαμερίσματος που έμενε η Ευγενία Κούτρα. Οι ίδιοι μιλούν για “κρυμμένα στοιχεία”, που ίσως αποδειχθούν καθοριστικά σε σχέση με την δολοφονία της Τζωρτζίνας.

“Λόγω του ότι χρησιμοποιούσαν για αρκετό χρονικό διάστημα μετά τον θάνατό της ενδεχομένως μέσα σε αυτά να υπάρχουν στοιχεία π.χ. ρούτερ, κινητά κλπ που σχετίζονται με την διεξαγόμενη έρευνα των ανακριτικών αρχών για τα αίτια θανάτου της ανήλικης κόρης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη”, αναφέρεται στην αίτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως επισημαίνουν οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, η 33χρονη κατηγορούμενη και ο Μάνος Δασκαλάκης δεν φρόντισαν να τους παραδώσουν τα κλειδιά εδώ και σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια.

“Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου χρησιμοποιήθηκε, άγνωστο πότε ακριβώς και πόσες φορές, από τον Μάνο Δασκαλάκη ως στούντιο για πρόβες μουσικού συγκροτήματος. Το διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στο οποίο διέμενε η Ευγενία Κούτρα, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος συνάντησης της Ρούλας Πισπιρίγκου με τρίτους ή και ως χώρος φιλοξενίας αγνώστων προσώπων”, προστίθεται στην ίδια αίτηση.

Τα μηνύματα που αντάλλαξαν ο Μάνος Δασκαλάκης με τον Θεόδωρο Γιάνναρο

Η επικοινωνία του Θεόδωρου Γιάνναρου, πρώην διοικητή νοσοκομείου “Ελπίς”, με τον Μάνο Δασκαλάκη ήταν τακτική τους τελευταίους μήνες. Πριν από 20 μέρες, οι δυο τους αντάλλαξαν μηνύματα, με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου “Ελπίς” να τον ρωτάει, εάν χρειάζεται κάποια βοήθεια.

“Όχι κύριε Γιάνναρε δεν θέλω καμία σχέση με κανέναν, αρκετό κακό έχει γίνει. Δεν χρειάζεται, μου αρκεί η επαφή με εσάς που θέλετε από την αρχή να βοηθήσετε πραγματικά”, ήταν η απάντηση του Δασκαλάκη.

Τους μήνες που είχαν προηγηθεί, λίγο πριν και λίγο μετά την κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει, ο Μάνος Δασκαλάκης έδειχνε να στηρίζει την 33χρονη.

Έπειτα από ανάρτηση του κ. Γιάνναρου για το σύνδρομο Μινχάουζεν είχε γράψει: “Διάβασα τις αναρτήσεις σας και δεν σας κατηγορώ για κάτι. Τόσοι βγαίνουν και λένε, κουραστήκαμε πλέον. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επιμείνω σε καμία έρευνα”. Πλέον, ο 33χρονος συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Επικεντρώνεται στην έρευνα για τους θανάτους των παιδιών του.

Σχετικά με το ζήτημα των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, αναμένεται αντίδραση από τον δικηγόρο του.

“Ζητάμε να μας χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, να προβούμε στην λεπτομερή καταγραφή των κινητών της πραγμάτων, αλλά και σε εξέταση του ακινήτου προς αποτροπή τυχόν φθορών από υγρασία ή άλλες αιτίες”, επισημαίνεται στην ίδια αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, καθώς μέσα σε αυτές θα υπάρξουν νέες καταθέσεις από πρόσωπα “κλειδιά”, ενώ είναι πολύ πιθανό να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Απόστολος Λύτρας: Η Ρούλα Πισπιρίγκου μου ζήτησε να συνδράμω στην υπεράσπισή της

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε σήμερα στο Live News, στο Mega. Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι είχε απευθυνθεί στον γνωστό δικηγόρο, πριν ασκηθεί ποινική δίωξη στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

“Η επαφή που είχα, η αρχική, ήταν με το σύζυγό της, τον Μάνο Δασκαλάκη. Αυτός με πήρε πρώτη φορά τηλέφωνο κι έτσι συνάντησα και τους δύο αρκετές φορές. Όταν πλέον της ασκήθηκε ποινική δίωξη θεώρησα ότι δεν μπορώ να είμαι από την πλευρά της κατηγορουμένης από τη στιγμή που δεν έχω τη σύμφωνη γνώμη του Μάνου Δασκαλάκη. Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την κατηγορούμενη, μου ζήτησε να συνδράμω στην υπεράσπισή της. Της είπα ότι πρώτα θα πρέπει να κάνω επαφές και να το σκεφτώ και μετά να πάρω τη δικογραφία για να δω εάν μπορώ να βοηθήσω. Αυτή είναι η εξέλιξη και τίποτα παραπάνω”, είπε ο Απόστολος Λύτρας.

Είπε, στη συνέχεια, πως ούτε η οικογένεια Πισπιρίγκου, αλλά ούτε και η οικογένεια Δασκαλάκη γνώριζαν κάποιον πρώην διοικητή νοσοκομείου. Ο δικηγόρος δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον Μάνο Δασκαλάκη, όμως, σκοπεύει να επικοινωνήσει μαζί του. Στη συνέχεια θα δει τη δικογραφία και θα απαντήσει, εάν μπορεί να βοηθήσει ή όχι.

“Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτή την υπόθεση, έχω κάποια στοιχεία στα χέρια μου. Είχα τις διαβεβαιώσεις από τους ιατροδικαστές για τα δύο παιδιά -δεν μιλάω για την Τζωρτζίνα- ότι δεν βλέπουν εγκληματική ενέργεια και ασφυξία”, τόνισε.

Εκείνο που κάνει εντύπωση στον κ. Λύτρα, όπως ανέφερε, είναι η μεγάλη καθυστέρηση των δύο νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων. Ακόμη, δήλωσε στο Live News ότι ο Μάνος Δασκαλάκης του είχε αναφέρει πως δεν περνούσε από το μυαλό του, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε κακό στα παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ