Πάτρα-Γρηγόρης Λέων: Κρίσιμο ερώτημα πού βρήκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, ενώ η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, επεσήμανε ότι είναι “ιδιαίτερα κρίσιμο ερώτημα το πού βρήκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη” όπως επίσης και “η επίσημη δήλωση του νοσοκομείου εκφράζει όλη την ιατρική κοινότητα που συμμετείχε στο περιστατικό”, σημείωσε σχετικά με τις δηλώσεις της όσον αφορά στην κεταμίνη και πρόσθεσε:

“Θα πρέπει να ελεγχθεί ακριβώς το φαρμακευτικό σχήμα που έχει δοθεί, όχι τακτικά, αλλά έκτακτα απ’ ό,τι καταλαβαίνω, στη διάρκεια της ειδικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης που πραγματοποιήθηκε μέσα στο νοσοκομείο στα τελευταία λεπτά της κοπέλας και προφανώς εκεί να δούμε αν υπήρχαν άλλα σκευάσματα τα οποία θα περιέχουν αυτή την ουσία αλλά όταν έχουμε δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου, είναι μία δήλωση που έπεται από τις μαρτυρίες των γιατρών, άρα νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο” τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής  Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Για την ιατροδικαστική έκθεση που αφορούσε στη Μαλένα και την Ίριδα, είπε: “Έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις στην ώρα τους, σωστά, δηλαδή κατά τη διάρκεια των ιατροδικαστικών διερευνήσεων και στις δύο περιπτώσεις. Το εργαστήριο το οποίο βρήκε την κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, ουσιαστικά έκανε και τις τοξικολογικές εξετάσεις στη Μαλένα και απέκλεισε την ύπαρξη μίας τέτοιας ουσίας διαμέσου του αποτελέσματος που έδωσε. Και στο δεύτερο περιστατικό διερευνήθηκε η ουσία κεταμίνη και δεν ανιχνεύτηκε και στην Ίριδα. Είμαστε σε ένα αποτέλεσμα αρνητικό για κεταμίνη”.

Όπως είπε ο κ. Λέων “μία εκταφή μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για κακώσεις οστών ή δηλητηρίαση”.

Η καταγγελία από την οικογένεια του Μάνου για την κεταμίνη

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθεί ο τρόπος, με τον οποίο προμηθεύτηκε την κεταμίνη η Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Φλαμή, η πληροφορία που έχει φτάσει στις Αρχές τις τελευταίες ώρες σε σχέση με το πώς βρέθηκε η κεταμίνη, λέγεται ότι προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη και ήδη αυτή η πληροφορία ερευνάται.
Η οικογένεια Δασκαλάκη λοιπόν θεωρεί ότι η κεταμίνη, γνωστή και ως special K, δεδομένου ότι αποτελεί ναρκωτική ουσία και μάλιστα κάποια εποχή ήταν «στη μόδα», τη δεκαετία του 2000, μπορεί και να προέρχεται από συγκεκριμένο άτομο του περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο καταδεικνύουν ως φερόμενο να εμπλέκεται με υποθέσεις ναρκωτικών στην Πάτρα και ότι είναι γνωστό στην Ασφάλεια. Να θυμίσουμε ότι αρχικά είχε ειπωθεί ότι η κεταμίνη μπορεί να προερχόταν από τη φαρμακαποθήκη στην οποία εργάζονται ο Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του. Όμως σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα έρευνες, αυτό δεν ισχύει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ