Πάτρα: Εργαζόμενος στο νοσοκομείο ο ασθενής με κορονοϊό που μήνυσε τους γιατρούς

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του ασθενή με κορονοϊό στην Πάτρα, ο οποίος μήνυσε τους γιατρούς που έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο ασθενής είναι και ο ίδιος εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ). Δηλαδή μήνυσε τους συναδέλφους του.

Η διοίκηση του ΠΓΝΠ εκφράζει την ιδιαίτερη αγανάκτηση και τη λύπη της για το περιστατικό.

Η ανακοίνωση του ΠΓΝΠ

Σύμφωνα με το tempo24.news, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρης Μπάκος αναφέρονται τα εξής:

“Αναφερόμενος σε συγκεκριμένο περιστατικό θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο εν λόγω ασθενής που επικαλείσθε νοσηλεύθηκε με Covid-19 σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση και απαιτήθηκε μακρά νοσηλεία τόσο σε κλινική Covid όσο και σε ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο ασθενής είχε την καλύτερη αντιμετώπιση όπως άλλωστε και το σύνολο των ασθενών που διαχειρίζεται το Νοσοκομείο μας από την αρχή της πανδημίας.

ΠΓΝΠ Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Μετά από τη δύσκολη αυτή περιπέτεια του ο ασθενής αποθεραπεύθηκε και κατάφερε να αντιμετωπίσει το δύσκολο αυτό ιό και να επανέλθει στην εργασία του.

Στη συνέχεια, λάβαμε με έκπληξη από το συγκεκριμένο ασθενή ένα Εξώδικο με το οποίο ζητούσε τον ιατρικό του φάκελο ενώ περιείχε και αιχμές για την ποιότητα του παρεχόμενου ιατρονοσηλευτικού έργου .

Με το εξώδικο αυτό ασχολείται πλέον η Νομική μας Υπηρεσία ενώ ο ιατρικός φάκελος του ασθενούς, προφανώς βρίσκεται στη διάθεσή του.

Τέλος, εκφράζουμε ιδιαίτερη λύπη και αγανάκτηση για την εν λόγω αντίδραση του ασθενούς ο οποίος τυγχάνει να είναι και εργαζόμενος του Νοσοκομείου μας”.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες, με δημοσίευμα του tempo24.news.

Όπως έγινε αρχικά γνωστό, ο ασθενής με κορονοϊό μήνυσε σχεδόν όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, που ασχολήθηκε με τη νοσηλεία του και τελικά του έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ο ασθενής αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα από τη στιγμή που προσβλήθηκε από κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ίδιος ήταν ανεμβολίαστος.

Μάλιστα, το ιατρικό προσωπικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμη και την απόφραξη την οποία υπέστη.

Η νοσηλεία του διήρκησε για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί.

ΜΕΘ κορονοιος

Δεν πίστευε πως είχε προσβληθεί από κορονοϊό

Ωστόσο, μόλις ο ασθενής αποσωληνώθηκε ζήτησε δείγμα για να το εξετάσει αλλού (εκτός νοσοκομείου) γιατί δεν πίστευε πως έπασχε από κορονοϊό.

Στη συνέχεια, δε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μήνυσε τους γιατρούς για τον τρόπο με τον οποίο τον νοσήλευσαν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο ασθενής κατηγορεί το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, επειδή οι γιατροί του έκαναν τραχειοστομία.

Οργή των γιατρών και νοσηλευτών

Η απόφαση του ασθενή έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ανάμεσα στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί οργή και μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Εμείς τον σώσαμε και αυτός μας μηνύει”.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε για το θέμα ο καθηγητής καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος:

“Το θετικό με τις μηνύσεις γιατί διασωληνώθηκε, γιατί έγινε τραχειοστομία, γιατί νοσηλεύτηκε, γιατί πήρε οξυγόνο, κτλ είναι ότι θα απευαισθητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές και δε θα γίνουμε Αμερική. Στην οποία Αμερική άμα τω εξιτηρίω, σε πιάνει και ένας δικηγόρος “να δούμε πόσα θα πάρουμε από τους γιατρούς”…

ΥΓ: επειδή το πράγμα πέρα από τραγελαφικό αρχίζει και χοντραίνει, μήπως οι Ιατρικοί σύλλογοι πρέπει να κάνουν και 10-20 μηνύσεις για ηθική βλάβη, συκοφαντική δυσφήμηση, οτιδήποτε (δε τα ξέρω και καλά), σε ασθενείς, συγγενείς και λοιπούς αρωγούς να τελειώνει το θέατρο του παραλόγου;”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ