Πάτρα: Αυτά είναι τα ευρήματα που “μίλησαν” για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη. Τα όσα περιγράφονται στο πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλόγρηα και Νίκου Καρακούκη, σοκάρουν καθώς αποτυπώνεται με σαφή τρόπο πως ο θάνατος των δύο κοριτσιών αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. 

Τα περισσότερα ευρήματα εντοπίστηκαν στην Ίριδα.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η πιο ισχυρή ένδειξη που οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του βρέφους ήταν ασφυκτικός και βίαιος ήταν οι ασφυκτικές κηλίδες που εντοπίστηκαν σε πνεύμονες, εγκέφαλο και ήπαρ. Ανάλογα ευρήματα υπήρξαν και στην Μαλένα. Καθοριστικό ρόλο, έπαιξαν τα σημάδια που βρέθηκαν στο πρόσωπο των παιδιών, δηλαδή στο μάγουλο της Μαλένας και στη μύτη και τα χείλη της Ίριδας, ενώ “κλειδί” υπήρξε και το επίμαχο πανάκι του νεκρού βρέφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας των ιατροδικαστών χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η μέθοδος των ειδικών χρώσεων η οποία δείχνει εάν υπάρχει ασφυκτικός θάνατος ή ένας θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια.

Διαφορετικός ο μηχανισμός

Από το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, προκύπτει ότι παρότι μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο και στις δύο περιπτώσεις, είναι διαφορετικός ο μηχανισμός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Ίριδα δολοφονήθηκε με το πανάκι της, ενώ ο ασφυκτικός θάνατος στη Μαλένα προκλήθηκε από χέρι.  Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο enikos.gr ανέφεραν ότι με τον τρόπο που είναι γραμμένο το πόρισμα, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για δολοφονία.

Το enikos.gr αποκάλυψε πρώτο μέρος του πορίσματος για τα δύο νεκρά παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου  και του Μάνου Δασκαλάκη.

“Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα:
-Eκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη (σ.σ. Μαλένα) και την επισκόπηση των φωτογραφιών.
-Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ