Κάρολος Παπούλιας: Συγκίνηση στο τελευταίο “αντίο” στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Κάρολος Παπούλιας πέθανε σε ηλικία 92 ετών την Κυριακή το πρωί. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Από νωρίς έφτασαν, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κάρολο Παπούλια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, o πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πολλοί άλλοι.

Επίσης, το τελευταίο αντίο είπαν και πλήθος υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών.

Η ταφή του θα γίνει αύριο, Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 

 

Τον επικήδειο εκφώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Σήμερα αποχαιρετάμε έναν πιστό και ανυστερόβουλο υπηρέτη του τόπου μας. Τον ευπατρίδη Ηπειρώτη, που δεν δελεάστηκε ποτέ από τους πειρασμούς της εξουσίας. Διέψευσε έτσι, με το παράδειγμά του, όλους όσους εύκολα απαξιώνουν την πολιτική, την εποχή του λαϊκισμού, κρατώντας αταλάντευτα στη ζωή του και διδάσκοντάς μας τον δρόμο της αρετής». Με αυτά τα λόγια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποχαιρέτισε σήμερα το μεσημέρι τον Κάρολο Παπούλια, κατά τον επικήδειό της στην εξόδιο ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η προσήλωσή του στο εθνικό συμφέρον υπήρξε σταθερή και βιωματική» σημείωσε η κα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας, αναφερόμενη στην πολιτική διαδρομή του Κάρολου Παπούλια, πως «πολιτεύτηκε πάντα με την αποστασιοποιημένη αφοσίωση που του έδινε το σπουδαίο πλεονέκτημα να διακρίνει καθαρά τη μεγάλη εικόνα της διπλωματίας και της πορείας της χώρας».

Ειδική αναφορά έκανε και στην θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, λέγοντας πως «όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, αντέδρασε καίρια, με το σιωπηλό και διακριτικό του τρόπο, όπως λίγοι γνωρίζουν, βοηθώντας τη χώρα να σταθεί όρθια», αλλά και πως: «Τίμησε με το ήθος του και τη συμπεριφορά του τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, προασπίζοντας με σθένος την κοινωνική συνοχή και την εθνική ενότητα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ