Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών για το τροχαίο στην Κατεχάκη: Έως πότε;

Για τη μη νομοθέτηση της επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος εξέδωσε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα στην Κατεχάκη, όπου αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 43χρονο αστυνομικό. Το συμπέρασμα της αιχμηρής ανακοίνωσης, με τίτλο «Έως πότε;», την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γρηγόρης Γερακαράκος είναι το εξής: «Δεν σέβεστε την ζωή του αστυνομικού».

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Μόλις χθες, ανακοινώναμε ότι συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφαλούς ζωής του αστυνομικού προσωπικού, σήμερα και πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης αυτής, επανερχόμαστε για να θρηνήσουμε, μόνο εμείς και η οικογένειά του, την απώλεια ενός ακόμα συναδέλφου μας. Του 43χρονου που τραυματίστηκε βαρύτατα από διερχόμενο όχημα εν ώρα υπηρεσίας και λίγο μετά εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Όχι, δεν χρειαζόμαστε άλλα «κροκοδείλια δάκρυα», ούτε τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου και όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων που κυβέρνησαν και γνωρίζουν το πρόβλημα. Διότι απλά, μας κοροϊδεύουν όλοι εν χορώ. Τα έχουμε εδώ και χρόνια ενημερώσει. Τα έχουμε προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της εργασίας που διατρέχει όλους τους αστυνομικούς, αλλά εισπράτταμε «κατανόηση» και «αγάπες»…», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ.

«Την επικινδυνότητα του επαγγέλματος όμως δυσκολεύτηκαν να την νομοθετήσουν και ιδού το αποτέλεσμα. Δεκάδες οι νεκροί εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικοί, κάθε χρόνο, από τις επαγγελματικές ασθένειες και τους εγγενείς υπηρεσιακούς κινδύνους. Θα έπρεπε να ντρέπονται πλέον όσοι βάζουν στο στόμα τους τον Αστυνομικό και ζητούν με περίσσιο θράσος να δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι κακό, ψυχρό κι ανάποδο αντιμετωπίζει κατά την υπηρεσία του. Όχι, δεν αξίζει στην Ελληνική Αστυνομία τέτοια μεταχείριση, δεν αξίζει στην ελληνική κοινωνία μια τέτοια αδιαφορία για την αστυνομία της», συνέχισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των αστυνομικών τονίζουν πως «ως ομοσπονδία εκτός από την αυτονόητη έκφραση συλλυπητηρίων και τη συμπαράσταση στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συνέχιση του αγώνα μας ώστε εντός του 2023 να εφαρμοστούν επιτέλους οι αναγκαίες πολιτικές, προκειμένου κάθε Ελληνίδα και Έλληνας Αστυνομικός να επιτελούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αυτό που επέλεξαν. Να υπηρετούν την Πατρίδα και το Λαό μας με πίστη και αφοσίωση, θωρακισμένοι επαρκώς και όχι ως αναλώσιμες υπάρξεις. Εν κατακλείδι, δεν σέβεστε τη ζωή του Αστυνομικού…Κρίμα!!»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ