Παναγόπουλος: Υπάρχει και κενό κοινωνικού κράτους

Παναγόπουλος: Υπάρχει και κενό κοινωνικού κράτους

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή της σημερινές κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια.

«Το πρώτο θύμα των καιρικών συνθηκών ήταν η πορεία. Αυτές οι πολιτικές φαίνεται βρήκαν και σύμμαχο τον καιρό», σχολίασε αρχικά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλος και συνέχισε:

«Εμείς θέλουμε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που κάναμε και θα κάνουμε, είναι να αναδείξουμε το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής. Να πούμε ότι δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό και δημοσιονομικό έλλειμμα μόνο, υπάρχει κενό κοινωνικού κράτους και έλλειμμα απασχόλησης».

«Οι κινητοποιήσεις μπορούν να καθυστερήσουν κάποια μέτρα. Να επισπεύσουν εξελίξεις. Από μόνοι τους οι συνδικαλιστικοί αγώνες, τι να κάνουν; Στα συνδικάτα, εμείς έχουμε εγγεγραμμένους 900.000 ανθρώπους. 500.000 έχουν μείνει, οι άλλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Πώς να κάνεις συνδικαλισμό όταν οι περισσότεροι εργάζονται σε επιχειρήσεις 9 εργαζόμενων;», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε:

«Αυτό που θα ήθελαν οι τροϊκανοί, είναι να μην υπάρχουν διοικητικοί περιορισμοί. Δεν αρκεί να δίνεις τη δυνατότητα στον εργοδότη να απολύει το 5% των εργαζόμενων του, κάθε μήνα».

«Η οικονομία δεν μπορεί να βγει στο ξέφωτο της ανάπτυξης. Με ανάπτυξη στο 4.6 όχι απλά δεν μπορείς να δημιουργήσεις νέες θέσεις εργασίας, αλλά δυσκολεύεσαι να στηρίξεις και τις υπάρχουσες», σχολίασε ακόμα ο κ. Παναγόπουλος, ενώ στη συνέχεια έθεσε και το θέμα της ανεργίας των 50άριδων.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ