Ωρωπός: Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικόνες ντροπής με την ηλικιωμένη

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας  με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πιλοτή ηλικιωμένη γυναίκα πριν την παραλάβει για να μην λερωθεί το όχημα.

Ωρωπός: «Μας ζήτησε να την πλύνουμε» – Τι είπαν οι διασώστες μετά τον σάλο με την ηλικιωμένη γυναίκα

της Άννας Κανδύλη

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν τελέστηκε σωματική βλάβη σε βάρος αδυνάμου ατόμου.

Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: ΕΔΕ για νοσηλευτές που πλένουν με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη – Τι λέει στο enikos.gr o Δήμαρχος

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές και ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο το γεγονός αυτό, είναι ντροπή για το ανθρώπινο είδος» ενώ πρόσθεσε, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» πως «δεν υπάρχει δικαιολογία οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι το ασθενοφόρο του Δήμου κλήθηκε το μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου να μεταβεί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα για να παραλάβει την ηλικιωμένη.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «το όχημα ανήκει στον Δήμο αλλά τη διαχείριση του ασθενοφόρου την έχουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρείας. Είναι διασώστες, εξειδικευμένοι να διαχειρίζονται το ασθενοφόρο και τα περιστατικά».

Οι συγκεκριμένοι διασώστες είπαν ότι «η γυναίκα βρισκόταν επί ημέρες στο πάτωμα και ήταν λερωμένη. Δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο για να την πλύνουν. Την έπεισαν να τους ακολουθήσει και όπως είπαν, τούς ζήτησε να την πλύνουν έξω» Ο δήμαρχος ωστόσο επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», ενώ έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη

Για «άθλιο περιστατικό» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σε ανάρτησή του στα social media υποστήριξε ότι «με αυτό το άθλιο περιστατικό δεν έχουν καμία σχέση οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

Έντονες αντιδράσεις και στο Twitter

Οι εικόνες ντροπής στον Ωρωπό έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και στο Twitter. Μία χρήστης τονίζει «κι επειδή δεν  είχαμε σιχαθεί, ντραπεί αρκετά για τη χώρα που ζούμε, ήρθε η φωτό με την 70χρονη γυναίκα στον Ωρωπό να μας αποτελειώσει, γ@@ το Μεσαίωνα».

Άλλος χρήστης υποστηρίζει ότι «στον Ωρωπό χωρίς καμιά ντροπή νοσηλευτές έπλεναν 70χρονη με το λάστιχο σε πυλωτή πολυκατοικίας αφαιρώντας της κάθε αξιοπρέπεια. Άλλη μια ντροπιαστική εικόνα για την Ελλάδα του 2023».

Κάποιος άλλος αναφέρει ότι «Αρνούμαι να δεχτώ ότι το συμβάν στον #Ωρωπό είναι πραγματικό. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι υπάνθρωποι ζουν ανάμεσα μας. Μακάρι αυτό που έκαναν να το βρουν από τα παιδιά τους. Αίσχος ντροπή τίποτα άλλο μόνο θυμός».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ