Οργή και φρίκη για τα αυξανόμενα περιστατικά κακοποίησης ζώων

Αυξάνονται τα περιστατικά κακοποίησης ζώων προκαλώντας φρίκη και οργή για τους βασανιστές τους. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί περιστατικά που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

Στην Κώμη Λέσβου ανήλικοι αναβάτες με την προτροπή γονέων και άλλων ενηλίκων μαστίγωναν γαϊδουράκια προκειμένου να τρέξουν πιο γρήγορα και να τερματίσουν πρώτοι σε αυτοσχέδιους αγώνες δρόμου που γίνονται στην περιοχή. Το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση. Δημοτικός σύμβουλος δε, ισχυρίστηκε ότι οι βίτσες που κρατούσαν τα παιδιά ήταν χάρτινες και δεν πονούσαν τα ζώα. Ωστόσο οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν τον διαψεύδουν.

Οργή επικρατεί και για τον ξυλοδαρμό αλόγων στην Αρκαδία σε αναπαράσταση αλωνίσματος. Όπως φαίνεται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει και προκαλούν σάλο, ένα άτομο χτυπά τα άλογα, τα οποία συγχυσμένα δεν ξέρουν πού να πάνε.

Επίσης στην Αμφιλοχία ένα σπάνιο άγριο άλογο βρέθηκε νεκρό στην άκρη του δρόμου. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Αγρινίου, Β. Αναγνωστοπούλου είπε ότι «συνεχόμενα αυτά τα άλογα σε ολόκληρη την περιοχή πυροβολούνται, δολοφονούνται και τα παίρνουν για εμπόριο».

Πρόκειται για ένα κοπάδι άγριων αλόγων που ζουν στην περιοχή και κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία τους. Σύμφωνα με καταγγελίες είτε τα πυροβολούν ή τα χτυπούν με το αυτοκίνητο.

Φρίκη προκαλεί και το περιστατικό στην Πούντα της Πάρου. Εκεί όπου σταύρωσαν ένα κοράκι και το άφησαν ζωντανό σε δημόσια θέα μέχρι να ξεψυχήσει κρεμασμένο. Υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα Κυκλάδων και οι Αρχές συνέλαβαν τον δράστη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ