“Όμικρον”: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί – Τι προτείνουν για εορταστικές εκδηλώσεις και μάσκες

Τη λήψη μέτρων σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην πανδημία, εν μέσω της ανησυχίας για την παραλλαγή “Όμικρον“, εισηγούνται οι ειδικοί.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, που εξέτασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την παραλλαγή “Όμικρον” του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την άμεση ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους.

Επιπλέον, ζητούν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και υποχρεωτική η μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Φέρονται επίσης να εισηγούνται ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, μετά την Πρωτοχρονιά. Στο πλαίσιο αυτό, ενδέχεται να προτείνουν να αλλάξει το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση, αλλά και την επέκταση της τηλεργασίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο είναι πιθανόν να γίνουν ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα που θα υιοθετηθούν και το πότε αυτά θα εφαρμοστούν. Τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υπουργός Υγείας ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ