Οινούσσες: Οι νεότερες πληροφορίες για το επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης μεταξύ τουρκικού αλιευτικού και σκάφους του Λιμενικού σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Οινούσσες. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, έπεσαν στον αέρα και σε ασφαλή τομέα, δηλαδή στη μηχανή του σκάφους, προειδοποιητικές βολές.

Πώς έγινε το επεισόδιο στις Οινούσσες

Το σκάφος του Λιμενικού πλησίασε το τουρκικό αλιευτικό ζητώντας του να αποχωρήσει, με το τουρκικό πλήρωμα να αγνοεί τα μηνύματά του. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, το αλιευτικό προσπάθησε να πέσει πάνω στο σκάφος του Λιμενικού για να το εμβολίσει.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού έγιναν οι προειδοποιητικές βολές στον αέρα από την πλευρά του Λιμενικού και τελικά το αλιευτικό εν τέλει έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παράλια.

Τουρκικές εφημερίδες κάνουν λόγο για τραυματία, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.

Τι αναφέρει η τουρκική Ακτοφυλακή για το επεισόδιο

Η τουρκική Ακτοφυλακή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τα ελληνικά πυρά τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας από τους δύο ψαράδες που επέβαιναν στο τουρκικό αλιευτικό.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 18.15 ώρα Ελλάδος (19.15 ώρα Τουρκίας) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και του ακρωτηρίου της Ερυθραίας (Καραμπουρνού).

Στην περιοχή μετέβησαν δύο τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής, αναφέρεται στην ανακοίνωση και γίνεται λόγος «για απαράδεκτη ενέργεια» και «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Ενώ η Εισαγγελία του Καραμπουρνού ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, η Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της, «το να ανοίγουν πυρ σε ανυπεράσπιστους ψαράδες είναι απαράδεκτο, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ