Οι προϋποθέσεις για έναν ευτυχισμένο γάμο

Οι προϋποθέσεις για έναν ευτυχισμένο γάμο 

Τα περισσότερα ζευγάρια μπαίνουν στο γάμο με τόσο όμορφη διάθεση και τόσο γλυκές υποσχέσεις πίστης και αφοσίωσης.  Τι γίνεται στη διάρκεια αυτού του δοκιμαζόμενου θεσμού και τα πράγματα δεν πετυχαίνουν;  Είναι μεγάλο σχολείο ο γάμος.  Είναι τεράστια ευκαιρία εξέλιξης και διεύρυνσης.  Ρίχνουμε λοιπόν λίγο φως σε μερικές «υποσχέσεις». Αν ο κάθε ένας από το ζευγάρι μπορεί να δηλώσει με ειλικρίνεια τα παρακάτω οι ενδείξεις είναι ευοίωνες.  Αν όχι ας το ξανασκεφτεί!

Γράφει η οικογενειακή σύμβουλος Ερατώ Χατζημιχαλάκη

Υποσχέσεις για ένα υγιή γάμο

1. Θα δίνω αυτά που θέλω να πάρω

Αν ήθελα να είμαι λακωνική θα μπορούσα να αρκεστώ στο παραπάνω απόφθεγμα. Τίποτα από τα υπόλοιπα μπορεί και να μην χρειάζεται αν τηρηθεί αυτό.   Τεράστια ισορροπία προκύπτει όταν κανείς δίνει στο διπλανό του αυτό που θέλει να πάρει.  Σημαίνει πως το έχει και το μοιράζει.  Άρα αφού θα υπάρχει άπλετο γύρω του θα επιστρέψει και σ’ αυτόν.  Τι θέλεις από τον σύντροφό σου;  Νοιάξιμο, φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα, ρομαντισμό, επικοινωνία, κατανόηση, συνεργασία; ΔΩΣΤΑ!!!

2.  Σε παντρεύομαι γιατί θέλω

Για να πετύχει η συνταγή χρειάζεται οι διαθέσεις και των δύο να είναι θετικές ως προς τον γάμο.  Αν ο ένας διάκειται θετικά και άλλος μπαίνει στην έγγαμη ζωή λονχιζόμενος, το αρνητικό αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να φανεί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.boro.gr

 

Τι σας βασανίζει; Μιλήστε δωρεάν, μέσω chat με τους ψυχολόγους του boro.gr

http://www.boro.gr/31713/online-chat

Όταν η ψυχή σας θέλει να μιλήσει, τώρα υπάρχουν οι ψυχολόγοι συνεργάτες μας για να σας ακούσουν. Zωντανά, μέσω chat κάθε μέρα 6-9μμ. εκτός Κυριακής, στο boro.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ