Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κυψέλη: Θύμα διάρρηξης έπεσε αστυνομικός – Άρπαξαν σάκο με χρήματα και όπλο

Θύμα διάρρηξης έπεσε ένας αστυνομικός στην Κυψέλη. Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, όπου διαμένει ένας αξιωματικός της αστυνομίας, παραβιάζοντας μία μπαλκονόπορτα.

Αφού έκαναν άνω κάτω το σπίτι, προφανώς ψάχνοντας για χρήματα και χρυσαφικά, οι δράστες εντόπισαν μέσα στην κρεβατοκάμαρα έναν σάκο, τον οποίο και πήραν μαζί τους, διαφεύγοντας στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μέσα στον σάκο το θύμα είχε κρύψει 4.000 ευρώ και ένα ιδιωτικό πιστόλι, το οποίο δεν είναι το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο αστυνομικός κατήγγειλε την κλοπή και αντιμετωπίζει τις προβλεπόμενες συνέπειες για την απώλεια του όπλου.

Ζωγράφου: Συνελήφθη κι άλλο μέλος της συμμορίας που δρούσε με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες

Στη σύλληψη ακόμη ενός μέλους της συμμορίας που δρούσε με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πρόκειται για έναν 21χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα και διακινούσε ναρκωτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με πέτρες και χημικά έπειτα από πορεία

Επεισόδια ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας ενάντια στην πατριαρχία και τους βιασμούς στο άγαλμα του Ε. Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, κουκουλοφόροι άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες προς την πλευρά των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ στη συνέχεια έσπασαν μάρμαρα και τα πέταξαν εναντίον τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκε πάνω από την Ρωμαϊκή Αγορά επί της οδού Ολύμπου, ενώ οι Αστυνομικές Δυνάμεις παραμένουν παραταγμένες στην οδό Αριστοτέλους.

Αργολίδα: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση ηλικιωμένου – Βρέθηκε ζωντανός έπειτα από 5 ημέρες

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης ενός ηλικιωμένου στην Αργολίδα. Ο αγνοούμενος, που είχε εξαφανιστεί στην περιοχή του Κρανιδίου Ερμιονίδας, εντοπίστηκε ζωντανός σε σημείο κοντά στην κατοικία του, το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου.

Τον ηλικιωμένο εντόπισαν εθελοντές του ΟΦΚΑΘ Βάση Ετοιμότητας Ναυπλίου. Ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος από την περιπέτειά του, καθώς σήμερα συμπληρώθηκαν πέντε ημέρες από την εξαφάνισή του, όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας.

“Θέλουμε να ευχαριστούμε την ελληνική αστυνομία για την συνεργασία και φυσικά τα μέλη μας για την επιμονή και υπομονή που έδειξαν. Η δικιά μας ανταμοιβή το χαμόγελο του ηλικιωμένου!” ανέφεραν οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ – Βάση Ετοιμότητας Ναυπλίου.

Τραγωδία στην άσφαλτο: Σοβαρό τροχαίο έξω από την Λαμία – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου στο ύψος του Σταυρού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας, δύο οχήματα με κατεύθυνση από Λιανοκλάδι προς Λαμία συγκρούστηκαν από άγνωστη αιτία με αποτέλεσμα το ένα όχημα να καταλήξει εκτός δρόμου και το άλλο να τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως, ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός ενώ δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ωστόσο, υπάρχει η πληροφορία πως οι επιβαίνοντες στα δύο οχήματα ήταν τέσσερις καθώς ένα άτομο κατάφερε να απεγκλωβιστεί μόνος του.

Μια πρώτη μαρτυρία αναφέρει πως, στο προπορευόμενο όχημα επέβαινε ζευγάρι ηλικιωμένων με οδηγό την γυναίκα, που επιχείρησε να στρίψει αριστερά.

Την ίδια ώρα, το πίσω όχημα, με επιβαίνοντες δύο πιο νεαρά άτομα επιχειρούσε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν πλαγιομετωπικά.

Ο ηλικιωμένος που είναι νεκρός, βρέθηκε εκτός του οχήματος. Την ηλικιωμένη απεγκλώβισαν οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, αλλά και τον ένα από τους επιβαίνοντες του άλλου αυτοκινήτου.

Για το τέταρτο άτομο δεν υπάρχουν πληροφορίες.

Χαλκίδα: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή μέσα στο ΕΠΑΛ

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μαθητών συνέβη στο Επαγγελματικό Λύκειο Χαλκίδας, πριν από περίπου μία εβδομάδα. Μαθητής του σχολείου τσακώθηκε με μαθητή άλλου Λυκείου μέσα στον χώρο του ΕΠΑΛ.

Ο καβγάς εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα και κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό του μαθητή, ο οποίος βγήκε από τον καβγά καταματωμένος, παρά την προσπάθεια άλλου μαθητή να χωρίσει τους δύο εμπλεκόμενους.

Το σοβαρό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών του σχολείου και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να επέμβουν οι καθηγητές, ώστε να αποφευχθεί ο άγριος ξυλοδαρμός του μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του egnomi.gr μετά το περιστατικό η Διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να κλειδώσει με λουκέτο την εξώπορτα του σχολείου, ώστε να μην μπαινοβγαίνουν εξωσχολικοί και μαθητές άλλων σχολείων.

Το μέτρο λειτούργησε αρχικά και η πόρτα άνοιγε συγκεκριμένες ώρες (κατά την άφιξη και αποχώρηση μαθητών), ενώ καθηγητής επέβλεπε την είσοδο και έξοδο των μαθητών.

Ωστόσο, το μέτρο ατόνησε τις επόμενες ημέρες, καθώς με τα κενά που υπάρχουν (λόγω απουσίας κάποιων καθηγητών, λόγω ασθενείας και άλλων λόγων), αλλά και της τακτικής των μαθητών να πηγαίνουν στα διαλλείματα στις κοντινές καφετέριες, κάθε λίγο και λιγάκι χρειαζόταν κάποιος να ξεκλειδώνει την πόρτα.

Το περιστατικό αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στα φροντιστήρια και στα υπόλοιπα μαθητικά στέκια της Χαλκίδας.

Χαλάνδρι: Συνελήφθη 25χρονος που λήστευε ανήλικους με την χρήση βίας

Τον τρόμο είχε σκορπίσει ένας 25χρονος, ο οποίος διέπραττε ληστείες μαζί με συνεργούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βάζοντας στο στόχαστρό του κυρίως ανήλικους.

Ο 25χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο Χαλάνδρι το απόγευμα της Παρασκευής. Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για ληστείες.

Ο δράστης μαζί με συνεργούς, προσέγγιζαν κυρίως ανήλικους και με την απειλή μαχαιριών και χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι δράστες εκδήλωναν ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά προς τα θύματα.

Ο 25χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ