Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πύργος: Σοβαρό τροχαίο στην Κατακόλου – Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο ηλεκτροφωτισμού

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 στην Κατακόλου, στον Πύργο Ηλείας. Το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο ηλεκτροφωτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της patrisnews.gr, ο τραυματισμένος οδηγός, που έχασε τον έλεγχο του οχήματος, μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Ζάκυνθος: «Έσπασε» τη σιωπή του ο 27χρονος κατηγορούμενος – ΒΙΝΤΕΟ

Για πρώτη φορά μίλησε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Ζακύνθου, ο οποίος «έσπασε» τη σιωπή του. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος καταγγέλθηκε από την σύντροφό του ότι της έδωσε χάπια για να διακόψει την κύησή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο άνδρας αρνείται της κατηγορίες της συντρόφου του ενώ υπογραμμίζει ότι το ήθελε το μωρό. Από τη μεριά της, η 19χρονη επιμένει και μάλιστα σήμερα, 27 Φλεβάρη, εμφανίστηκε στον Ανακριτή για να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση δεν κλείνει. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ζάκυνθος: «Το ήθελα το μωρό», λέει ο κατηγορούμενος

«Δεν έχω κάνει τίποτα από αυτά που με κατηγορεί», λέει ο 27χρονος κατηγορούμενος, ενώ προσθέτει «Το ήθελα το μωρό. Στεναχωριέμαι».

Λίγο πιο κάτω, ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι τη χτύπησε και της έδωσε χάπια. «Τίποτα από αυτά. Ούτε για τα χάπια δεν ξέρω κάτι. Ούτε που τα βρήκε, πότε τα πήρε… δεν ξέρω».

Τέλος, ο 27χρονος κάνει έκκληση στη σύντροφό του να πει την αλήθεια, ενώ παραδέχεται πως ήταν η πρώτη του αγάπη. «Πρώτη φορά στη ζωή μου είχα ερωτευτεί».

Τροχαίο με δύο τραυματίες στην Πάτρα – Το αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κολώνα

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος, που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης (27/2) στην Πάτρα. Δύο ηλικιωμένοι χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, καθώς το αυτοκίνητό τους «καρφώθηκε» σε κολώνα.

Σύμφωνα με το tempo24, όλα συνέβησαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ηλικιωμένοι και κινείτο εντός του χώρου του νέου λιμανιού, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο. Αποτέλεσμα ήταν το όχημα να προσκρούσει με σφοδρότητα σε κολώνα.

Στο σημείο έσπευσε ένας μοτοσικλετιστής – διασώστης του ΕΚΑΒ, που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον 82χρονο και τον 78χρονο, πριν τους παραλάβουν ασθενοφόρα για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Θεσσαλονίκη: Στιγμές τρόμου για ιδιοκτήτρια βενζινάδικου που έπεσε θύμα ληστείας – «Μόλις είδα το όπλο πάγωσα»

Στιγμές τρόμου έζησε μία ιδιοκτήτρια πρατηρίου καυσίμων στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, όταν ληστές την απείλησαν με όπλο και της άρπαξαν τον σταυρό που φορούσε.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο του Mega τα άτομα κατέβηκαν από το αυτοκίνητο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, απείλησαν με όπλο την ιδιοκτήτρια του πρατηρίου και επειδή δεν είχε χρήματα της άρπαξαν την αλυσίδα από τον λαιμό.

Οι δράστες στη συνέχεια μπήκαν στο αυτοκίνητο και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, παραλίγο να πατήσουν τη γυναίκα με το όχημα.

«Χθες το πρωί μόλις ανοίξαμε το μαγαζί, πλησιάζει τις αντλίες ένα αυτοκίνητο, πηγαίνω να το εξυπηρετήσω και βλέπω μέσα τρία άτομα με μάσκες χειρουργικές και καλυμμένα τα κεφάλια τους με κουκούλες. Ο ένας κρατούσε και όπλο στα χέρια του. Πάγωσα, είπα “δεν μπορώ να κάνω τίποτα”» ανέφερε αρχικά η γυναίκα μιλώντας στην εκπομπή “Live News”.

Και πρόσθεσε: «Μου είπαν “τα λεφτά, τα λεφτά”. Απάντησα “λεφτά δεν έχω μόλις άνοιξα”. Τότε μου έβαλε το χέρι στο λαιμό και μου τράβηξε την αλυσίδα. Έφυγε και πήγε στο αυτοκίνητο. Επειδή δεν έμεινε ευχαριστημένος μόνο με τον σταυρό, ξαναέβγαλε το όπλο έξω από το αυτοκίνητο και φώναζε “θέλουμε τα λεφτά”. Είπα δεν έχω λεφτά».

Τέλος, οι τρεις ανήλικοι δράστες 15 και 16 ετών συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

Μεσσήνη: Ανήλικοι έκλεψαν δύο τόνους ελαιόλαδο και… ξέχασαν τη βάνα ανοιχτή – Χύθηκαν άλλοι τέσσερις τόνοι

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε στο χωριό Δροσιά της Μεσσήνης. Τέσσερις ανήλικοι διέρρηξαν την αποθήκη συνεταιρισμού και έκλεψαν δύο τόνους ελαιόλαδο από τη δεξαμενή.

Ωστόσο, πάνω στη βιασύνη τους, ξέχασαν ανοιχτή την κάνουλα, με αποτέλεσμα να αδειάσουν οι υπόλοιποι τέσσερις τόνοι ελαιόλαδου, προξενώντας ζημιά που στο σύνολό της φτάνει τις 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες νωρίτερα είχαν κλέψει και ένα επαγγελματικό φορτηγό από μάντρα οικοδομικών υλικών, μαζί με το περιεχόμενο του οχήματος.

«Είμαστε σε απόγνωση. Δεν μιλάμε πλέον για μια απλή κλοπή. Μιλάμε για βανδαλισμό. Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση. Ζητάμε άμεσα μέτρα γιατί η κατάσταση είναι τραγική», τονίζουν οι παραγωγοί μιλώντας στο MEGA.

Τροχαίο στον Αλμυρό: Συγκλονιστική μαρτυρία για τον 52χρονο που απανθρακώθηκε – «Τον ακούγαμε να φωνάζει»

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος στον Αλμυρό, με νεκρό τον 52χρονο γιο του καθηγητή και γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Τρικαλινού.

Ο 52χρονος βρήκε τραγικό θάνατο στις φλόγες. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε στο κενό από γέφυρα κοντά στο Νέο Πλάτανο του Αλμυρού και ο ίδιος αν και κατάφερε να βγει από το όχημα, όπως περιγράφουν στο Live News αυτόπτες μάρτυρες, δεν τα κατάφερε. Όταν έφτασαν στο σημείο πυροσβέστες, ο άτυχος άντρας είχε ήδη απανθρακωθεί. Η σορός του βρισκόταν έξω από το αυτοκίνητο.

Οι σκηνές που περιγράφει στο Live News, ένας από τους οδηγούς που πλησίασε με δύο πυροσβεστήρες στα χέρια, είναι συγκλονιστικές. «Γύρω στις 11 η ώρα μόλις είχε λήξει το παιχνίδι ακούσαμε να γαβγίζουν σκυλιά. Βγαίνουμε έξω και μόλις βγήκαμε έξω ακούσαμε μία ισχυρή έκρηξη. Κοιτάζουμε στον δρόμο και βλέπουμε φωτιά στο ρέμα μέσα […] Βλέπομε το αμάξι, φτάνω πρώτος και το αμάξι είχε πάρει μεγάλη φωτιά και ακούσαμε φωνές, το παιδί ζούσε».

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο 52χρονος έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε στο κενό από γέφυρα. Αμέσως εκδηλώθηκε φωτιά. «Βογκούσε ”ωχ, ωχ”. Έφτασα στο ένα μέτρο, δεν μπόρεσα να τον πιάσω».

Ο Γιώργος Τρικαλινός κατάφερε όπως φαίνεται να βγει από το φλεγόμενο όχημα, αλλά οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειψαν πριν προλάβει να απομακρυνθεί.

Ο 52χρονος που εργαζόταν ως σεφ στην Ολλανδία και ήταν πατέρας ενός παιδιού, είχε επιστρέψει στη χώρα πριν από λίγες μέρες, για να ρυθμίσει κάποιες υποθέσεις του. Το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα και άδικα, λίγες μέρες πριν φύγει από την Ελλάδα.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία. Ο 52χρονος χάνει τον έλεγχο και το αυτοκίνητο καταλήγει στο κενό από τη γέφυρα. Με διερχόμενους οδηγούς να σταματούν και να βλέπουν τις εικόνες. Τις φλόγες να έχουν τυλίξει το όχημα και το θύμα να υποφέρει από τους πόνους.

«Έφθασα στα δύο μέτρα δεν δεν μπόρεσα να σώσω το παιδί, για εμάς είναι τρομακτική εμπειρία, μου ερχόταν η φωτιά στο πρόσωπο».

Αυτόπτης μάρτυρας: «Τον ακούγαμε να φωνάζει ”ωχ, ωχ”»

Ο Γιάννης Καλόγηρος, αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο Live News για το δυστύχημα: «Ακούγαμε τον άνθρωπο να φωνάζει και να λέει ”ωχ, ωχ”. Η φωτιά είχε φθάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Με κόπο βρήκαμε δύο πυροσβεστήρες, αλλά η φωτιά δεν έλεγε να υποχωρήσει. Δεν έχει μείνει τίποτα από το αμάξι».

Το διπλό «χτύπημα» της μοίρας

Το καλοκαίρι του 2022, όταν ο Γιώργος Τρικαλινός έκλεινε τα 50 χρόνια της ζωής του, τα πάντα ήταν διαφορετικά. Ο ίδιος γιόρταζε με στενούς συγγενείς και τον πατέρα του. Τον τότε γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό, που έμελλε να εντοπιστεί νεκρός την περασμένη άνοιξη.

Λίγο μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Μάη, ο Χρήστος Τρικαλινός εντοπιζόταν νεκρός στο σπίτι του. Είχε να δώσει σημεία ζωής για 3 μέρες, με τον γιο του εκείνη την περίοδο να βρίσκεται στην Ολλανδία.

Όπως έλεγαν στο Live News φίλοι και συνεργάτες του πολιτικού, το κακό εκλογικό αποτέλεσμα επιβάρυνε την υγεία του και του έδωσε τη χαριστική βολή.

Εννιά μήνες μετά τον θάνατο του 77χρονου πατέρα, έφυγε από τη ζωή άδικα και το ίδιο αναπάντεχα και ο 52χρονος γιος του.

Αυτόπτες μάρτυρες πιθανολογούν ότι το υγραέριο που έκαιγε το αυτοκίνητο, ίσως έπαιξε το δικό του ρόλο στην τραγωδία. Κάτι πάντως που θα αποσαφηνιστεί μετά την έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής.

Το τραγικό δυστύχημα έχει «απλώσει» ένα πέπλο θλίψης στον Αλμυρό του Βόλου, με στενούς συγγενείς, φίλους και γείτονες της οικογένειας που χτυπήθηκε αλύπητα τους τελευταίους μήνες, να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τα όσα έγιναν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ