Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πάτρα: Συναγερμός στο πανεπιστήμιο – Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε φοιτήτρια

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, για φοιτήτρια που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.

Το συμβάν επιβεβαίωσε στο thebest.gr o πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος Χρήστος Μπούρας. Η νεαρή που είναι φοιτήτρια του τμήματος Μαθηματικών και που συμμετείχε στην κατάληψη, νοσηλεύεται και η κατάστασή της φέρεται να είναι σοβαρή.

Ανησυχία υπάρχει στους φοιτητές των τμημάτων Βιολογικού και Μαθηματικού, που συστεγάζονται, ενώ την Πέμπτη το κτίριο θα παραμείνει κλειστό για απολύμανση.

Ημαθία: Τρένο πέρασε με ανεβασμένες μπάρες στην Αλεξάνδρεια – Τι απαντά ο ΟΣΕ

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο που δείχνει ένα περιστατικό με τρένο να διέρχεται με ανεβασμένες μπάρες από φυλασσόμενη διάβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το απόγευμα της Δευτέρας (19/2)

Το βίντεο κατέγραψαν με το κινητό του τηλέφωνο οδηγός που κατέβηκε από το αυτοκίνητο του για να εμποδίσει οδηγό νταλίκας να διασχίσει τις γραμμές τη στιγμή που περνούσε το τρένο. «Οι μπάρες ανοιχτές και το τρένο κάνει διέλευση. Ο θάνατός μας, η ζωή τους», ακούγεται να λέει ένας άνδρας που βρίσκεται στο σημείο.

Πηγές του ΟΣΕ αναφέρουν στο MEGA ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός. «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος».

Οι μηχανοδηγοί από τη πλευρά τους απαντούν πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες. «H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στη διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ότι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι καταγγέλλουν πως αυτό το νέο άκρως επικίνδυνο περιστατικό συνέβη σε διάβαση απ’ όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Θρίλερ με σορό γυναίκας που εντοπίστηκε στον Πόρο – Φόβοι ότι πρόκειται για την αγνοούμενη Σταυρούλα

Θρίλερ με σορό γυναίκας, που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Πόρου.

Το γεγονός ότι η σορός εντοπίστηκε στις 24 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης και βρίσκεται στα αζήτητα εδώ και έξι ολόκληρους, δίνει νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της 53χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας anikolouli.gr, η σορός εντοπίστηκε κοντά στη βραχονησίδα Πλατειά, δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί και φυλάσσεται από τότε στα ψυγεία του νεκροτομείου Πειραιά.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πατέρας της αγνοούμενης Σταυρούλας έδωσε DNA, προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση. Η εξέταση αυτή, αναμένεται να δώσει και την οριστική απάντηση για το αν η σορός ανήκει στην 53χρονη Σταυρούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η ηλικία της γυναίκας είναι σχεδόν ίδια με αυτή της Σταυρούλας, ενώ από μία πρώτη εκτίμηση υπάρχουν κι άλλα στοιχεία στη σορό, που μαρτυρούν ότι ενδεχομένως ανήκει στην 53χρονη αγνοούμενη.

Επιβάτες θαλαμηγού εντόπισαν την σορό

Η σορός, που βρισκόταν σε αρχική σήψη, εντοπίστηκε από τους επιβάτες θαλαμηγού με σημαία Μάλτας, οι οποίοι και ενημέρωσαν το λιμεναρχείο Πόρου.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο, την περισυνέλλεξε. Σύμφωνα με το anikolouli.gr, η σορός ανήκει σε γυναίκα ηλικίας 50-55 ετών, που φορούσε αθλητικά ρούχα- σορτς και μπλούζα- και αθλητικά παπούτσια.

Από την έρευνα του Λιμενικού που επιλήφθηκε της υπόθεσης, φαίνεται να προκύπτει πως η γυναίκα που εντοπίστηκε στον Πόρο πιθανότατα να είναι μία λουόμενη, η οποία εθεάθη στην Παραλία ΕΔΕΜ του Φαλήρου το βράδυ της 20ης Αυγούστου. Μια γυναίκα που φαίνεται πως, αφού άφησε ένα τσαντάκι χωρίς στοιχεία στην παραλία, μπήκε με τα ρούχα της στην θάλασσα.

Ένας λουόμενος που την είδε, παρατήρησε την επόμενη ημέρα ότι τα προσωπικά της αντικείμενα βρίσκονταν στο σημείο, όπου τα είχε αφήσει το προηγούμενο βράδυ και ειδοποίησε τις αρχές. Ερευνάται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, καθώς ταιριάζει η περιγραφή της.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Πάντως, οι αξιωματικοί του Λιμενικού υποστηρίζουν πως πρέπει να είναι η ίδια γυναίκα καθώς ταιριάζουν τόσο η απόσταση των 27 ναυτικών μιλιών με τα ρεύματα που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή όσο και το διάστημα των 3,5 ημερών, που μεσολάβησε μέχρι τον εντοπισμό της.

Η εικόνα της σορού δεν έδωσε στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, ενώ η αιτία θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, είναι απροσδιόριστη. Η ιστολογική εξέταση ήταν αδύνατο να γίνει λόγω της σήψης. Τα τοξικολογικά ευρήματα δείχνουν λήψη αγχολυτικής φαρμακευτικής ουσίας που χορηγείται με ιατρική συνταγή.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή του ατυχήματος, όπως επισημαίνεται.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», που ερεύνησε την υπόθεση εξαφάνισης της Σταυρούλας, είχε πληροφορηθεί από την πρώτη στιγμή την ύπαρξη της σορού στα αζήτητα, αλλά οι υπεύθυνοι του νεκροτομείου δεν έδωσαν ποτέ  ξεκάθαρες απαντήσεις στα επίμονα ερωτήματα της εκπομπής.

Το γεγονός ότι η δήλωση εξαφάνισης της Σταυρούλας Γκουγκουλιά καθυστέρησε τέσσερις μήνες, δυσκόλεψε την διαδικασία ταυτοποίησης, ενώ η αλλοίωση της σορού δυσχέραινε ακόμη περισσότερο την διαδικασία.

Το τμήμα Ασφαλείας της Κυψέλης, όπου έγινε η δήλωση της εξαφάνισης της Σταυρούλας, δεν μπήκε στον κόπο να κάνει σχετική έρευνα στα αζήτητα. Με επιμονή της εκπομπής κινήθηκε η διαδικασία της έρευνας κι έγιναν αυτά, που θα έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή. Καθοριστική ήταν η ανάληψη της υπόθεσης από τους έμπειρους αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, που ζήτησαν αμέσως να ληφθεί δείγμα DNA.

Κορινθία: Η ζωή του 45χρονου παλαιοχριστιανού πριν από το λαγούμι – Οι… οδηγίες για φάρμακα, ταυτότητες και κορονοϊό

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός γεννήθηκε στην Ικαρία, όπου και πέρασε μέρος των νεανικών χρόνων του, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα και εργάστηκε ως μουσικός σε σχολείο και ως υπάλληλος καθαριότητας στην Ηλιούπολη. Από εκεί στη Σπάρτη που όπως έγραφε ο ίδιος στα social media, μάζευε αλάτι από τη θάλασσα και το τελευταίο διάστημα ζει μέσα σε αυτό το λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας με τη δεύτερη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Οι νέες μαρτυρίες πλαισιώνουν τις δικές του αναρτήσεις στα social media και ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του. Οι δικοί του άνθρωποι αποκαλύπτουν πτυχές της δράσης και της προσωπικότητας του 45χρονου που πλέον δηλώνει «παλαιοχριστιανός».

«Είχε πολύ δύσκολα χρόνια. Γεννήθηκε από μία μάνα με διπολική. Μετά το σχολείο έμπλεξε με κάποιον παλαιοημερολογίτη και τον μύησε σε αυτή», είπε ο θείος του στο Mega.

Όπως έχει γράψει στο blog του ο 45χρονος παλαιοχριστιανός, από το 1999 και για 5 χρόνια ήταν άστεγος. «Υπήρξα άστεγος την περίοδο του 1999 και για 5 περίπου χρόνια, όχι βέβαια για τους σημερινούς λόγους που μπορεί κάποιος να βρεθεί στον δρόμο, ωστόσο οι κανόνες επιβίωσης δεν έχουν αλλάξει από τότε και η πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος παραμένει η ίδια ανεξαρτήτως από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό».

Από την Ικαρία ταξιδεύει στην Αθήνα, με στενό συγγενή του να τον βοηθά για να γίνει μουσικός. Πιάνει δουλειά σε σχολείο αλλά δεν μακροημερεύει.

«Ο αδελφός μου, που είναι στην Αθήνα καθηγητής μουσικής, προσπάθησε και του έμαθε μουσική και ήρθε εδώ πέρα και βρήκε δουλειά στο Γυμνάσιο, Λύκειο. Το παράτησε όμως, γιατί δεν είχε του έλεγαν αυτοί ότι πρέπει να είναι δύο ώρες εδώ στο λύκειο, δύο ώρες στο Εύδηλο», προσθέτει ο θείος του. «Μετά εγώ απλά τον πήρα μαζί μου εδώ στη δουλειά. Προσπάθησαν να τον κλάνω οικοδόμο, να μάθει μία τέχνη μήπως απαγκιστρωθεί από αυτό, αλλά δεν τα κατάφερα».

Η σχέση με τη «Χρυσή Αυγή»

Το 2015 ο 45χρονος παλαιοχριστιανός είναι ενεργό μέλος της «Χρυσής Αυγής» και ακολουθεί τον μέντορά του, Ηλία Παναγιώταρο. Βοηθάει να γίνουν τα συσσίτια μόνο για Έλληνες της εγκληματικής οργάνωσης και ζει μεταξύ Αθήνας, Ικαρίας αλλά και Σπάρτης, όπου είχε πάρει τότε και τον 6χρονο γιο του.

«Πριν από πολλά χρόνια σε κάποιο ταξίδι μου βρέθηκα να ζω στην «μέσα» Μάνη κάπου κοντά στον Γερολιμένα. Μια μέρα λοιπόν ένας γείτονας μου Μανιάτης, πάνω σε μια κουβέντα που είχαμε, ανέφερε ότι πήγε και μάζεψε αλάτι κάτι που περίμενε ότι θα του έφερνε κάποιο ικανοποιητικό κέρδος. Αποφάσισα να ρωτήσω να ψάξω και να μάθω γιατί στο καλό οι Μανιάτες πηγαίνουν και μαζεύουν αλάτι από την θάλασσα και βρέθηκα μπροστά σε μια αγορά και ένα προϊόν που αγνοούσα παντελώς: Το φυσικό αλάτι».

Η παρουσία του, στη «Χρυσή Αυγή» και τις δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης, ολοκληρώνεται το 2016, όπως έγραψε ο ίδιος.

«Πριν από αρκετά χρόνια και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξα γνώριμο και ενεργό μέλος του λεγόμενου «Πατριωτικού χώρου» και έκανα και εγώ τους αγώνες μου παρέα με αρκετούς άλλους. Στην πορεία μου γνώρισα πολλούς και πολλά, έπαθα και έμαθα μέχρι που σε κάποιο σημείο αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση και να πάω να ζήσω σε κάποιο ακριτικό νησί του Ανατολικού Αιγαίου στο οποίο ζω ως και σήμερα».

Με το πέρασμα των χρόνων αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο στα social media.

«Το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ιωάννης Βαρκάρης το υιοθέτησα πριν πολλά χρόνια όταν κοιτούσα μια λίμνη και κάτι μικρά φτερωτά ζωύφια που ταξιδεύανε πάνω σε αυτή. Είχα κάτσει στην όχθη της διότι ήθελα λίγο ησυχία ώστε να μελετήσω ένα κείμενο σχετικά με τον Ιωάννη Βατάτζη βασιλέα της Ρωμανίας. Τα ζωύφια αυτά κάνανε έναν τρομερό θόρυβο παρόλο το μικρό μέγεθός τους και μου ήτανε αδύνατο να συγκεντρωθώ στην μελέτη μου».

Οι αναρτήσεις για τον κορονοϊό

Στα χρόνια του κορονοϊού οι αναρτήσεις του κατά των εμβολίων ήταν αλλεπάλληλες.

«Κάποιοι άνθρωποι εν μέσω πανδημίας κατ’ ουσίαν εν διωγμό πήραμε τα βουνά. Είχαμε γυναίκες, παιδιά, μια κοπέλα ήταν έγκυος ανύπαντρη. Την ξεγέννησα στην ερημιά. Η γυναίκα μου ήρθε αντιμέτωπη με έναν λύκο. Περάσαμε δύσκολα. Όταν έστρωσε η κατάσταση και με ένα κινητό αφής και σιγά σιγά αρχίσαμε να ενημερωνόμαστε για το που πάει ο κόσμος που αφήσαμε. Σιγά σιγά και με ένα μικρό φωτοβολταϊκό φορτίζαμε και ένα λάπτοπ. Ήταν τα χρόνια που ο ίδιος εργαζόταν εξ αποστάσεως ως υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ερέτριας».

Η εποχή που στα περισσότερα βίντεο που ανέβαζε φορούσε στολή παραλλαγής και δοκίμαζε τα βέλη που έφτιαχνε.

«Ζω στην Ικαρία και θα πω κάποιες ενδεικτικές τιμές και συγκρίσεις που όμως ισχύανε σε όποια επαρχία και αν πήγα (και έχω γυρίσει την Ελλάδα από άκρο σε άκρο) για να καταλάβει ο αναγνώστης για τι μιλάμε. Ένα άλλο θέμα στην «φτήνια» της επαρχίας είναι οι υποτυπώδεις και πανάκριβες μετακινήσεις της. Ποτέ το χωριό που βρίσκεστε δεν θα τα έχει όλα (σχολείο για τα παιδιά, νοσοκομείο, σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες) διότι τότε θα ήταν…πόλη! Προσωπικά ας πούμε το σχολείο των παιδιών μου είναι ένα χιλιόμετρο από το σπίτι μου. Πρέπει να τα πάω το πρωί και να κάνω δύο χιλιόμετρα με το αμάξι (ένα να πάω και ένα να γυρίσω)και επίσης δύο χιλιόμετρα το μεσημέρι. Σύνολο 100 χιλιόμετρα τον μήνα μόνο για τα σχολεία των παιδιών».

Μετά την Ικαρία ο ίδιος και η οικογένειά του, καταλήγουν στην Ορεινή Κορινθία, με τους δικούς του ανθρώπους να ανησυχούν.

«Πανέξυπνος αλλά αυτοί τον χαλάσανε. Είναι αίρεση αυτοί και τα έχουν έτσι με τίτλους και με μια ιεραρχία. Αλλά σε αυτό που λένε για αιμομιξίες και τέτοια, ούτε καν. Δεν υπάρχει περίπτωση, το υπογράφω εγώ. Είναι ηθικός, καμία περίπτωση καμία», αναφέρει ο θείος του.

Αρνητής των φαρμάκων

Ο 45χρονος που δηλώνει «παλαιοχριστιανός» επιμένει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή παρανομία πίσω από τον τρόπο ζωής που υιοθέτησε και έκανε αναρτήσεις για τα εμβόλια και τις νέες ταυτότητες.

«Ίσως κάποιοι θέλουν τον Ελληνικό λαό με εξασθενημένο οργανισμό (γιατί άραγε;) ή ίσως θέλουν απλά να κονομήσουν κάποιες φαρμακευτικές εταιρίες από τα «φάρμακα» που μοσχοπουλάνε ως θεραπεία για τις ιώσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση ο Βαρκάρης σκέφτηκε να τους χαλάσει το γλυκό και να σας παρουσιάσει φυσικά φάρμακα για τις ιώσεις. Είναι από την επιστήμη της βοτανολογίας και μπορεί να εξοντώσει οποιοδήποτε ιό (εργαστηριακό ή όχι) εισέλθει στον οργανισμό σας», τονίζει σε μία άλλη ανάρτησή του.

Ο 45χρονος «πατριάρχης των παλαιοχριστιανών» φαίνεται πως έδινε συμβουλές για το πώς κανείς μπορεί να επιβιώσει, αλλά και οδηγίες προς τα μέλη της κοινότητας για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που βρεθούν σε κίνδυνο.

Για τις ταυτότητες

«Παρακολουθούμε αυτό το διάστημα έναν «χαρτοπόλεμο» ανάμεσα σε διάφορους ιερείς, αρθρογράφους, δημοσιογράφους και κυβερνητικούς παράγοντες, που αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Πιστεύουμε πως αυτός ο σκόπιμος θόρυβος στο θέμα είναι απλώς μια κίνηση, που σκοπό έχει να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του λαού ώστε να αποσιωπηθεί το πραγματικό ζήτημα το οποίο είναι η ηλεκτρονική και βιομετρική νέα ταυτότητα», αναφέρει σε μία από τις αναρτήσεις του.

Επιβίωση με… σκυλοτροφή

Το πρώτο πράγμα, που τον απασχολεί είναι πού θα βρει τροφή. Ένας ενήλικας μπορεί να ζήσει πάνω από 30 μέρες χωρίς να φάει.

«Στην απόλυτη ανάγκη μπορείτε να αγοράσετε με 0,80 λεπτά του ευρώ μια κονσέρβα για σκύλους του ενός κιλού. Έτσι με 1.30€ θα έχετε ένα κιλό τροφή, που θα μπορεί να σας κρατήσει πολλές μέρες, καθώς η σκυλοκονσέρβες, αν και δεν έχουν την καλύτερη ποιότητα τροφής, είναι πλούσιες σε λίπη, δηλαδή σε ενέργεια. Κάποιες σκυλοκονσέρβες έχουν και πολύ καλή γεύση και οφείλω να ομολογήσω πως τις δοκιμάζω ακόμα και σήμερα όταν ταΐζω τον σκύλο μου», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στο εκτενές κείμενό του.

Οδηγίες για καθαριότητα

«Αποφύγετε βρώμικα μέρη και εστίες μικροβίων, κρατήστε τα ρούχα σας όσο το δυνατόν καθαρότερα γίνεται και φάτε όσο το δυνατόν καθαρότερες τροφές. Δεν πρέπει να φθαρείτε πουθενά. Μεγάλα ποσοστά αστέγων παθαίνουν μολυσματικές ασθένειες επειδή ακριβώς δεν προσέχουν τι πιάνουν και τι τρώνε», σημειώνει όσον αφορά την καθαριότητα.

Σε αναζήτηση στέγης

«Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποτε που ήμουν και εγώ άστεγος είχα την «φαεινή» ιδέα να προβώ σε κάποια παραβατική πράξη μπροστά σε αστυνομικούς προκειμένου να με συλλάβουν και να κοιμηθώ στο κρατητήριο που σίγουρα θα ήτανε καλύτερο από το παγκάκι. Τότε διαπίστωσα έκπληκτος ότι ακόμα και η αστυνομία δεν είχε καμία…διάθεση να ασχοληθεί μαζί μου!», συμβουλεύει όσους αναζητούν στέγη.

 

 

«Χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί – Ανακοίνωσαν 48ωρη απεργία

Την 48ωρη απεργία των οδηγών ταξί στην Αθήνα την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το ΣΑΤΑ.

Μάλιστα, την Τετάρτη η κινητοποίηση των επαγγελματιών οδηγών συμπίπτει με την απεργία που εξήγγειλαν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και άλλες Ομοσπονδίες.

Το ΣΑΤΑ σε σχετική ανακοίνωση καλεί τους οδηγούς σε όλη τη χώρα να συστρατευτούν μαζί του, ενώ εκθέτει τα αιτήματα του κλάδου. Συγκεκριμένα ζητά:

  • «Ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.
  • Θέλουμε απάντηση από την Κυβέρνηση, γιατί αφήνει παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί, είτε Ε.Ι.Χ να μην πληρώνουν κανένα φόρο, να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη.
  • Αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2).
  • Μόνιμη παραμονή του συντελεστή Φ.Π.Α στις υπηρεσίες ταξί στο 13%.
  • Άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026. Η πρόταση του ΣΑΤΑ είναι να μετατεθεί αυτή η υποχρέωση για το 2035.
  • Νομοθετική ρύθμιση για την ειδική άδεια και αναπροσαρμογή ποινολογίου.

Με την ρύθμιση αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το κώλυμα χορήγησης ή ανανέωσης της ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, όταν από το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης για την απόδειξη της συνδρομής της περ.γ’ της παρ.2 του άρθρου 95 του ν.4070/2012 (Α82), προκύπτουν αδικήματα του άρθρου 100 του ν.4070/201.

  • Σε ότι αφορά την αναπροσαρμογή των ποινών προτείνουμε:
  • Οι παραβάσεις όπως, άγρα πελατών, παραβίαση προτεραιότητας σε πιάτσα, υπερχρέωση πελατών, αλλαγές νομισμάτων, να μεταφερθούν στην κατηγορία των ποινών υψηλής αξιολόγησης με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και αφαίρεση ειδικής άδειας.
  • Επανεξέταση και ψηφιοποίηση των ειδικών αδειών.
  • Σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό. Αύξηση της ελάχιστης τιμής σύμβασης των Ε.Ι.Χ κατά 33%.
  • Ξεκάθαρος και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό. Αστική μεταφορά κάνουν μόνο τα ταξί. Με το ταξί ο επιβάτης κάνει αστική μεταφορά. Με το Ε.Ι.Χ αγοράζει χρόνο για την μετακίνησή του. Η μεταφορά από ένα σημείο Α προς ένα σημείο Β είναι έργο που ανήκει στο ταξί. Καμία ανοχή σε παρερμηνείες σαν αυτές που επιχείρησε ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος για να ευνοήσει τα ενοικιαζόμενα με οδηγό.
  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών (Παπανάτσιου) για την είσπραξη του κομίστρου.
  • Απαλλαγή ή μείωση ΦΠΑ για την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου που ταξινομείται ως ΕΔΧ Ταξί.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Επιδοτήσεις για την αγορά όλων των τύπων αυτοκινήτων που ταξινομούνται ως ταξί ή αύξηση στο όριο ηλικίας χαρακτηρισμού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ως ΕΔΧ από τα πέντε (5) στα οχτώ (8) έτη».

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέες διώξεις σε βάρος δύο στελεχών της «Hellenic Train»

Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της «Hellenic Train» Α.Ε. συνεχίζεται η έρευνα του Εφέτη – Ανακριτή, Σωτ. Μπακαϊμη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», ύστερα από την ανακοίνωση των αξιόποινων πράξεων από τον κ. Μπακαϊμη, ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας Εφετών άσκησε χθες δίωξη σε βάρος των δύο στελεχών της «Hellenic Train», η οποία ως ανώνυμη σιδηροδρομική εταιρεία, μεταξύ άλλων έχει την κύρια δραστηριότητα για την παροχή υπηρεσιών έλξης για τη σιδηροδρομική μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι η δίωξη αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο και σε διευθυντή διεύθυνσης της Α.Ε., οι οποίοι διώκονται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, ενώ να διευκρινιστεί ότι σε βάρος των υπολοίπων 31 (στελεχών ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ) έχει ασκηθεί δίωξη και για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας.

Μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που σημειώθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος συνολικά 33 στελεχών, ενώ από τον Εφέτη – Ανακριτή εξετάζονται τυχόν ευθύνες και δύο ακόμη φορέων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο άσκησης πρόσθετων διώξεων σε βάρος υπηρεσιακών στελεχών, με τους οποίους – εκτός απροόπτου – αναμένεται να περαιωθεί η κύρια ανάκριση και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την εκδίκαση της υπόθεσης. Σημειώνεται πως σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται στα μέχρι σήμερα δεδομένα και εφόσον δεν προκύψουν άλλες καθυστερήσεις, τότε ο προσδιορισμός της δίκης – με την προϋπόθεση ότι θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης («νόμος Φλωρίδη») – «είναι εφικτός» για τον ερχόμενο Ιούνιο και σε αίθουσα που θα διαμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι η RealNews αποκάλυψε την Κυριακή ότι η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας έχει στη διάθεσή της στοιχεία για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Κίνησης και για ελλιπή υποστήριξη των μηχανοδηγών.

Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Εφετών

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει η «Ελευθερία»- σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει τελικά το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα του Εφέτη Ανακριτή, εάν έχει ή όχι τη δυνατότητα να χορηγήσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφα της κύριας ανάκρισης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως επί του ερωτήματος του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας, Βασ. Κόκκαλη για το αν και πότε θα χορηγηθούν έγγραφα της Ανάκρισης, ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας Εφετών ενημέρωσε χθες εγγράφως τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής ότι το θέμα εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών.

Αποχωρήσεις με καταγγελία περί συγκάλυψης

Το Συμβούλιο δεν έλαβε τελικά χθες απόφαση, εξέλιξη που αναμένεται από τη σημερινή συνεδρίασή του, που θα αποφανθεί με Βούλευμα. Όταν βεβαίως εκδοθεί το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας μπορεί να έχει απαντηθεί το ερώτημα του Εφέτη – Ανακριτή, ωστόσο δεν θα υφίσταται Εξεταστική Επιτροπή, όπως αυτή τουλάχιστον ορίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αφού χθες οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες) αποχώρησαν καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις για συγκάλυψη και «νομιμοποίηση» της «εκ των προτέρων ειλημμένης απόφασης της πλειοψηφίας» να απαλλάξει με πόρισμα, τους ιθύνοντες για το έγκλημα των Τεμπών.

Ηράκλειο: Μητέρα μήνυσε τον γιο της για ενδοοικογενειακή βία

Ένας 46χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στο Ηράκλειο, ύστερα από καταγγελία που έκανε σε βάρος του η μητέρα του για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας cretapost.gr, ο γιος πήγε στο πατρικό του σπίτι και άρχισε να διαπληκτίζεται με την 76χρονη μητέρα του, προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

Μία ολόκληρη γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις. Ο 46χρονος συνελήφθη, ενώ η μητέρα του υπέβαλε μήνυση σε βάρος του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ