Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Άλκης Καμπανός: 19 κεράκια στη μνήμη του στις 00:19 μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δεκαεννέα κεριά άναψαν συμβολικά στις 00:19 σήμερα 1η Φεβρουαρίου στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός, σε τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Τη συμβολική κίνηση, που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, οργάνωσε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη στη μνήμη του νεαρού φοιτητή με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του, παρουσία του πατέρα του Αριστείδη Καμπανού και της αδελφής του Μαρίας.

«Δυο χρόνια πέρασαν από την απόφραδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, (όταν) δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένεια μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση ο πατέρας.

«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά», καθώς «τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (…) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα», συμπλήρωσε ο κ. Καμπανός.

Οι δράσεις ενάντια στη βία θα συνεχιστούν στις 17:00.

Τρία μικρά παιδιά με αναπηρία αλλά τεράστιο σθένος, ο Γιάννης, ο Λέανδρος και ο Σπύρος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, με διακριτικά των ομάδων τους, όπως και η μικρή Μάγια, θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι στημένο στο σημείο της δολοφονίας πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους.

Θεσσαλονίκη: «Παρεξήγηση, δεν γνωρίζω την 15χρονη» λέει μία από τις ανήλικες για τον ξυλοδαρμό

«Η εντολέας μου δεν γνωριζόταν με το θύμα. Πρόκειται για μια παρεξήγηση» δήλωσε ο δικηγόρος μίας εκ των ανηλίκων, που συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Η ανήλικη, μέσω του δικηγόρου της, παρουσιάζει την δική της εκδοχή για το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Άνω Τούμπα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο συνήγορός της, Σωκράτης Δημητριάδης, το κορίτσι δεν γνώριζε την 15χρονη, ούτε είχε ενεργό ρόλο στο επεισόδιο.

«Δεν έχουμε πάρει ακόμη δικογραφία στα χέρια μας. Ακόμη μια κοπέλα αναζητείται. Ζητήσαμε και λάβαμε προθεσμία για να απολογηθούμε αφού λάβουμε τη δικογραφία. Η εντολέας μου δεν αποτυπώνεται στο βίντεο να ασκεί βία σε βάρος του θύματος. Η παθούσα κατέθεσε κατά την διαδικασία της αναγνώρισης πως η εντολέας μου δεν την χτύπησε, δεν την έφτυσε ούτε την έβρισε», τονίζει σε δηλώσεις του στο ThessToday ο δικηγόρος, Σωκράτης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη το τηλέφωνο με το οποίο έγινε η βιντεοσκόπηση δεν ανήκει στην εντολέα του, ούτε όμως η ίδια κοινοποίησε το επίμαχο βίντεο στα social media. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει διχογνωμία στην κατάθεση του θύματος για το ποια από τις κοπέλες τραβούσε το βίντεο, που είδε το φως της δημοσιότητας.

«Η εντολέας μου δεν γνωριζόταν με το θύμα. Πρόκειται για μια παρεξήγηση. Το θύμα στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε πως πήγε να προστατέψει κάποιο άλλο παιδί που είχε αντιπαράθεση με κάποια από τις ανήλικες και μετά στράφηκαν εναντίον της με το περιστατικό να λαμβάνει την εξέλιξη που γνωρίζουμε» καταλήγει ο κ. Δημητριάδης.

«Την έφτυναν και της έριξαν γροθιά» – Τι λέει η μητέρα της 15χρονης που ξυλοκοπήθηκε από ανήλικες

Η 15χρονη έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα ανήλικων κοριτσιών, ένα εκ των οποίων τραβούσε και βίντεο με την επίθεση, το οποίο δημοσίευσε στα social media. Από την αστυνομία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε από τις έξι συνομήλικές της, που εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έπειτα από καταγγελία ανήλικης κοπέλας στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος της, οδήγησαν στην ταυτοποίηση έξι εμπλεκόμενων  ατόμων.

Πρόκειται για συνομήλικες της παθούσας, οι οποίες το βράδυ της Δευτέρας 29/1 στην περιοχή της Τούμπας, την προσέγγισαν και αφού την οδήγησαν, παρά τη θέλησή της, σε πυλωτή οικοδομής, μία εξ’ αυτών της επιτέθηκε ασκώντας σωματική βία, άλλη την έφτυσε και οι υπόλοιπες κατέγραφαν τις προαναφερόμενες πράξεις με τα κινητά τους τηλέφωνα, αναρτώντας το υλικό σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

Συνελήφθησαν, έπειτα από σχετική ενημέρωση των Εισαγγελέων Ανηλίκων και Ποινικής Δίωξης, πέντε εκ των ανήλικων κοριτσιών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της έκτης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σωματικές βλάβες, παραβίαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράβαση του νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν επτά εκ των γονέων των προαναφερόμενων κοριτσιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ξέσπασε η μητέρα της 15χρονης

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Τετάρτη η μητέρα της 15χρονης από την Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα της 15χρονης περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής:

«Στις 8:30 η ώρα ήταν η μικρή σε ένα ίντερνετ καφέ, 150 μέτρα από το σπίτι, σε κεντρικότατο δρόμο, στην Άνω Τούμπα. Εκεί την επισκέφθηκαν έξι κορίτσια και της ζήτησαν να βγει έξω να μιλήσουν. Της ζήτησαν το λόγο γιατί η φίλη της, της είπε κάποια λόγια για αυτές και λέει η μικρή η δική μου “εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο”.

Επειδή αρνήθηκε τα δικά τους τα λόγια, την περικύκλωσαν ανάμεσα στα αυτοκίνητα και άρχισαν να την φτύνουν. Και η μικρή αντιστάθηκε. Και όπως μιλούσανε σηκώθηκε η μία και της δίνει μια γροθιά στο μάτι και έπεσε. Και πέφτοντας χτυπάει το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο.

Αυτοί μόλις είδαν που έπεσε η μικρή σηκώθηκαν και έφυγαν. Περνώντας ένας πιτσιρικάς την είδε την μικρή πεσμένη ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πήγε και την σήκωσε και κατευθείαν πήρε τηλέφωνο. Και λέει “έλα μπαμπά, με χτυπήσανε, με δείρανε, να πάμε στην αστυνομία”.

Συνελήφθησαν και οι γονείς των παιδιών, Κρατήσανε τα παιδιά με τους γονείς εκεί, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Δεν μπόρεσαν να συλλάβουν μόνο το κορίτσι που την χτύπησε. Αυτή την στιγμή η κόρη μου είναι ψυχολογικά χάλια, δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει από το σπίτι. Προέχει η ψυχολογία του παιδιού, να μπορέσει να επανέλθει».

Τραγωδία στα Χανιά: Αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα – Νέα στοιχεία για το τροχαίο

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (31/01) στα Χανιά, με δύο άτομα να χάνουν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στο ΒΟΑΚ, στην περιοχή του Ταυρωνίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Στο ένα επέβαινε ζευγάρι ηλικίας 62 ετών ο άνδρας και 63 ετών η γυναίκα και στο άλλο ένας 19χρονος.

Η σύγκρουση ήταν τόσο δυνατή που χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής -κάτω από αντίξοες μάλιστα καιρικές συνθήκες- για τον απεγκλωβισμό των ατόμων.

Δυστυχώς για το ζευγάρι, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταγωγή από τα Χανιά, ήταν ήδη αργά, αφού και ο άνδρας και η γυναίκα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, και πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Σοβαρά τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων ο 19χρονος οδηγός του έτερου εμπλεκόμενου οχήματος. Ο νεαρός υπεβλήθη σε αξονική η οποία βγήκε καθαρή, και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Ορθοπεδική Κλινική.

Πληροφορίες του Cretalive από αστυνομικές πηγές ανέφεραν ως πιθανότερη εκδοχή για την αιτία του προκάλεσε το διπλό θανατηφόρο, ο 19χρονος να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το αυτοκίνητο να ξέφυγε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο όχημα του ζευγαριού.

Στον Ευαγγελισμό η Μυρτώ της Πάρου: «Κι αν δεν αντέχει, ποιος νοιάζεται; Κανείς» ξεσπά η μητέρα της

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας, που συγκλόνισε όλη τη Ελλάδα έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από Πακιστανό σε παραλία της Πάρου και από τότε παραμένει καθηλωμένη σε κρεβάτι με νέα ανάρτησή της εκφράζει την αγανάκτησή της για την αντιμετώπιση από τους γιατρούς και τις απαντήσεις που τις έχουν δοθεί όσον αφορά στην υγεία της κόρης της.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ…..

Όχι από νοσταλγία ….
Από ανάγκη και μόνο…
Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ από 29 Ιανουαρίου 2024…. μέχρι…….???
Μην ρωτήσετε παρακαλώ πολύ πως και γιατί?
Για κάτι πολύ απλό που έξω θα γινόταν σε 1/2 μέρα αλλά τα ιδιωτικά νοσοκομεία κοστίζουν για όποιον δεν μπορεί. Όποτε μένουν τα δημόσια η αναμονή , η υπομονή, η στεναχώρια μέχρι εκεί που αντέχει ο καθένας μας….
Και αν δεν αντέχει ποιος νοιάζεται? Κανείς……
Και από πάνω να ακούς… η βαλβίδα εγκεφάλου δουλεύει μια χαρά. Πως το ξέρετε? Ρωτάς ως αδαής ως αφελής ως ανόητος.
Απάντηση: την ψηλάφισα ,
Δηλαδή?
Την πίεσα και το κατάλαβα.
Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες γιατροί χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στο εξωτερικό λόγω των γνώσεων τους και της ευστροφίας τους (σοβαρολογώ δεν ειρωνεύομαι)
Αλλά μέχρι του σημείου να ελέγχουν δια της αφής ένα ηλεκτρονικό μικροσκοπικό μηχάνημα που ελέγχεται με άλλο μικρό ηλεκτρονικό μηχάνημα, δεν το περίμενα και δεν το φανταζόμουν.
Ίσως πρέπει να γράφει στα παγκόσμια ιατρικά νέα…..
Θα ρωτήσω πλέον ειδήμονες, και θα επανέλθω ίσως και με ονόματα. Μην πηγαίνουν χαμένες οι διάνοιες, που νομίζουν ότι είναι Θεοί. Να αξιοποιούνται και να αξιολογούνται αναλόγως.
Και μετά πρέπει να έχεις κουράγιο να συνεχίζεις γιατί αντέχεις…..
Μέχρι να σπάσεις και γαία πυρί μειχθήτω.
και να ήταν μόνο σε μένα»

Χανιά: Τραγωδία με δύο νεκρούς σε σφοδρό τροχαίο στην εθνική – ΦΩΤΟ

Τραγωδία με δύο νεκρούς σε τρομακτικό τροχαίο, συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (31/1) στα Χανιά.

Ήταν λίγο μετά τις 18:30, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά μεταξύ τους, στην Εθνική οδό Χανίων Κισσάμου, στο ύψος του Ταυρωνίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zarpanews.gr, από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν δύο νεκροί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο. Από την σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός του δεύτερου οχήματος.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, διερευνώνται από την Τροχαία.

Δείτε εικόνες: 

Πάτρα: Αυτοκίνητο παραβίασε στοπ και «τίναξε» δικυκλιστή στον αέρα – Καρέ καρέ η σφοδρή σύγκρουση

Βίντεο από ένα τροχαίο-σοκ στην Πάτρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στις εικόνες, που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, διακρίνεται η σφοδρή σύγκρουση ενός αυτοκινήτου με μία μοτοσικλέτα, το μεσημέρι της Τρίτης (30/1) στη διασταύρωση των οδών Ελλησπόντου και Φαναρίου, στο γήπεδο των Προσφυγικών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flamis.gr, που δημοσιεύει το σχετικό βίντεο, η οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε στοπ και διέσχισε τον δρόμο με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα το μηχανάκι που κινείτο στον κάθετο δρόμο να μην προλάβει να αντιδράσει και να «καρφωθεί» πάνω στο ΙΧ.

Ο οδηγός της μηχανής φαίνεται να εκσφενδονίζεται στον αέρα και στη συνέχεια να πέφτει στο έδαφος. Ο μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται και η γυναίκα οδηγός του αυτοκινήτου, που ενεπλάκη στο τροχαίο.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση διερευνά η Τροχαία Πατρών.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ