Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λαμία: «Σούπερ» γιαγιά έστησε… κομπίνα στους απατεώνες που προσπάθησαν να την εξαπατήσουν

Στη Λαμία, απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια 83χρονη γιαγιά μέσω τηλεφώνου, δηλώνοντας ότι ο γιος της είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο. Οι απατεώνες παρίσταναν αστυνομικούς και ζήτησαν 100.000 ευρώ για να τον ξεμπλέξουν.

Η γιαγιά, υποψιασμένη, συμβουλεύτηκε την εγγονή της και έστησαν παγίδα στους απατεώνες. Ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα, ενώ ειδοποίησε και την αστυνομία.

Οι απατεώνες ζήτησαν από τη γιαγιά να βάλει τα χρήματα σε μια σακούλα και να τα δώσει σε κάποιον δικό τους. Η συνάντηση έγινε κοντά στο σπίτι της 83χρονης, όπου αυτή άφησε μια σακούλα γεμάτη άχρηστα χαρτιά, αντί για χρήματα.

Μια νεαρή κοπέλα πήρε τη σακούλα και τότε συνελήφθη από την αστυνομία, μαζί με άλλες δύο νεαρές κοπέλες που περίμεναν μέσα σε αυτοκίνητο. Οι συλληφθείσες ήταν τρεις Ελληνίδες, δύο αδερφές από τη βόρεια Ελλάδα 21 και 27 ετών και μια 32χρονη από τη Χαλκίδα.

Σοβαρό επεισόδιο στην δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα – Πληροφορίες για τραυματίες

Άγρια συμπλοκή ξεκίνησε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου μεταξύ ομάδας ατόμων εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στην Ριτσώνα Ευβοίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, άτομο εντός της δομής ειδοποίησε τις αρχές λίγο πριν τις 21:00, για επεισόδιο σε εξέλιξη όπου έχουν τραυματιστεί άτομα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της άμεσης δράσης και της ασφάλειας Χαλκίδας για να επέμβουν, όμως η έκρυθμη κατάσταση δυσκόλεψε το έργο τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άτομα από την δομή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Θηβών για τις πρώτες βοήθειες.

Μεσολόγγι: Η ασφάλεια καλεί νέο μάρτυρα για να καταθέσει – Τι υποστηρίζει ο ίδιος για την εξαφάνιση του 31χρονου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Εκτός απο τον 50χρονο κρεοπώλη, η ασφάλεια καλεί ως μάρτυρα ακόμη ένα πρόσωπο. Πρόκειται για φίλο του αγνοούμενου.

«Πιστεύω ότι έχει γίνει κάτι κακό γιατί θα είχε έρθει σε επικοινωνία τουλάχιστον με τη μητέρα μου. Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι στη ζωή» είπε η αδερφή του αγνοούμενου.

ΕΜΑΚ, αστυνομία και εκπαιδευμένα σκυλιά τον ψάχνουν για τρίτο 24ωρο. Drone και θερμικές κάμερες «χτενίζουν» την περιοχή.

Τελευταίος άνθρωπος που τον είδε, είναι ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος υποστηρίζει πως:

  • Δεν γνωρίζει τίποτα
  • Δεν θυμάται πολλά

Επίσης φέρεται να έχει διαγράψει κλήσεις και μηνύματα απο το κινητό του.

Σύμφωνα με την αδερφή του 31χρονου, ο 50χρονος πέφτει σε αντιφάσεις: «Εκείνη την ημέρα ο Μπάμπης τον πήρε τηλέφωνο για να έρθει να τον πάρει. Στον κολλητό του ο αδερφός μου είπε ότι θα πάω με τον συγκεκριμένο για κυνήγι. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Μπάμπης του είπε “μετάφερε με εκεί για να με παραλάβει κάποιος άλλος”».

Σύμφωνα με όσα είπε ο 50χρονος στην αστυνομία, ο Μπάμπης τού ζήτησε να τον αφήσει σε ένα σημείο σε διασταύρωση στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, το οποίο είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το σπίτι του.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα δώσουν απαντήσεις

Τη Δευτέρα ο 50χρονος οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα Τρίτη. Αυτό σημαίνει πως πέρασε ένα ακόμη βράδυ στην ασφάλεια.

Οι αστυνομικοί περιμένουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια απαντήσεις για το κινητό του, τα ρούχα και το αυτοκίνητό του, ενώ την ίδια ώρα έχει γίνει και εξέταση για πυρίτιδα.

Νέο πρόσωπο καταθέτει για την εξαφάνιση

Για την υπόθεση καταθέτει ακόμη ένα πρόσωπο. Πρόκειται για τον νεαρό που υποτίθεται ότι θα συναντούσε ο Μπάμπης για να πάει για κυνήγι – όπως υποστήριξε τουλάχιστον ο 50χρονος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι: «Δεν είχαμε κανονίσει να βρεθούμε».

Ο Μπάμπης, σύμφωνα με την αδερφή του, είχε δώσει διορία στον 50χρονο για να του επιστρέψει το ποσό των 17.000 ευρώ που του χρωστούσε μέχρι την Κυριακή. Αυτό είχε αναφέρει στη μητέρα του δύο μέρες πριν εξαφανιστεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ