Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φάληρο: Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε είσοδο πολυκατοικίας

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές τα ξημερώματα της Κυριακής έπειτα από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε είσοδο πολυκατοικίας στο Φάληρο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, το περιστατικό έλαβε χώρα επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στο σημείο, που ευτυχώς προξενήθησαν μόνο υλικές ζημιές, έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι ξεκίνησαν την έρευνα προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους η εν λόγω πολυκατοικία έγινε στόχος και ποιων.

Κρήτη: Τροχαίο με σύγκρουση τριών οχημάτων στον ΒΟΑΚ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου στον δρόμο του Βορείου Οδικού Αξόνα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στο ύψος του Αδελιανού Κάμου στο οποίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα cretapost.gr, η τροχαία βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να αναλάβει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Οι λεπτομέρειες για το πώς συνέβη η σύγκρουση παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστες, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τυχόν τραυματισμούς ή άλλες ζημιές.

Άλιμος: Εξαφάνιση ανήλικου από χώρο παιδικής προστασίας – Συναγερμός στις αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά και την εξαφάνιση του 13χρονου Νικόλαου Αδαμόπουλου από χώρο παιδικής προστασίας στον Άλιμο Αττικής.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»:

Στις 02/12/2023, μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκε από χώρο παιδικής προστασίας στον Άλιμο Αττικής, ο Αδαμόπουλος Νικόλαος, 13 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Ο Αδαμόπουλος Νικόλαος έχει μαύρα μαλλιά, μαύρα μάτια, 1.60 ύψος και έχει κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι ανοιχτές φόρμες με μπλε στάμπα στο φούτερ και μπλε μποτάκια αθλητικά.

Οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Αρτάκη – Αυτοκίνητο χτύπησε πάνω σε σταθμευμένο όχημα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου στην Νέα Αρτάκη Χαλκίδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, λίγο πριν από τις 24:00, σε οδό κοντά στην παραλία, ένα αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός. Κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν το συμβάν και βρέθηκαν κοντά στο σημείο και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας Χαλκίδας για την καταγραφή του ατυχήματος.

Ναύπακτος: «Θέλαμε να γελάσουμε» υποστήριξαν οι ανήλικοι που έφτιαξαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Στη Ναύπακτο δύο 13χρονοι έφτιαξαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους.

Οι ανήλικοι παραδέχτηκαν ότι έφτιαξαν ψεύτικες μεν αλλά άκρως αληθοφανείς γυμνές φωτογραφίες 6 συμμαθητριών τους. Μάλιστα, στο κινητό του ενός εντοπίστηκαν 18 τέτοιες φωτογραφίες, ενώ ο άλλος 13χρονος είχε προλάβει να τις σβήσει προτού συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜEGA, οι 13χρονοι ισχυρίζονται ότι προχώρησαν σε αυτή την πράξη για να γελάσουν με τους φίλους τους, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν τις ανάρτησαν στο διαδίκτυο αλλά τις έδειξαν σε συμμαθητές τους στο διάλειμμα. 

Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν την Πέμπτη (30/11) και κατηγορούνται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία.

Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από προφορική εντολή εισαγγελέα και μετά από τη διήμερη αποβολή που έλαβαν από το σχολείο τους, την Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψουν στην σχολική αίθουσα.

Μενίδι: Βρέθηκε σορός άνδρα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο

Φωτιά σε αυτοκίνητο ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο Μενίδι, επί της λεωφόρου Ιωνίας.

Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα , οι οποίοι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντόπισαν απανθρακωμένη μία σορό ενός άνδρα εντός του οχήματος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική την προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος θα αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

Τρίπολη: Βρέθηκε αρχαιολογικό εύρημα κατά την διάρκεια των εργασιών για το φυσικό αέριο – ΒΙΝΤΕΟ

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου εντός του αστικού ιστού στην Τρίπολη.

Πρόκειται για έναν κεραμικό κλίβανο, που αποδεικνύει την ύπαρξη βιοτεχνικής παραγωγής στο σημείο από τους πρώιμους μεταβυζαντινούς χώρους μέχρι τον 19ο αιώνα

Η αρχαιολόγος, βυζαντινολόγος Ανδρομάχη Νάστου μίλησε στην ΕΡΤ για την ανακάλυψη αυτή.

«Ο κεραμικός αυτός κλίβανος είναι πάρα πολύ σημαντικούς για πολλούς λόγους. Πρώτον, είναι ο πρώτος κεραμικός κλίβανος, που ανασκάπτεται όχι απλά στην Τρίπολη αλλά σε ολόκληρο τον νομό Αρκαδίας. Δεύτερον, σώζεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, πράγμα το οποίο είναι επίσης πάρα πολύ σπάνιο. Έχουμε την ευτυχή συγκυρία να διατηρείται σχεδόν ατόφια η πήλινη σχάρα όπτησης, που είναι ένα πάρα πολύ ευπαθές κατασκευαστικό στοιχείο και συνήθως δεν το εντοπίζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αν. Νάστου.

Τρίκαλα: Νεκρός κρατούμενος των φυλακών

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο κρατούμενος των Φυλακών της «Μπαλκούρας»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα trikalanews.gr, πρόκειται για έναν 42χρονο Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός του φέρεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Βέβαια, αυτό θα διευκρινιστεί από την νεκροψία νεκροτομή που διατάχθηκε.

Εύβοια: Φωτιά σε σπίτι στα Ψαχνά – Στο κέντρο Υγείας ένας άνδρας με εγκαύματα

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου 02/12 σε σπίτι στα Ψαχνά Ευβοίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eviathema.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 όταν, κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν εντός της οικείας.

Πολύ κοντά στο σημείο βρισκόταν ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης ο οποίος κατάφερε και βγήκε από το σπίτι με εγκαύματα στο πόδι.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ψαχνών όπου οι εθελοντές κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά ενώ προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία έως την άφιξη του ασθενοφόρου, το οποίο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών.

Πήλιο: Πυροβόλησε στο κεφάλι τον φίλο του κατά τη διάρκεια κυνηγιού – Μάχη για την ζωή του δίνει ο 33χρονος

Μάχη για την ζωή του δίνει ένας 33χρονος άνδρας, ο οποίος πυροβολήθηκε από φίλο του, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνων στην περιοχή Πρόπαν, στο Πήλιο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου (2/12), όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα TheNewspaper.gr. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φίλος του 33χρονου τον πυροβόλησε από απροσεξία και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 33χρονος φέρεται να μετακινήθηκε από την θέση του και ο φίλος του εκτίμησε ότι η κίνηση που είδε στα φυλλώματα οφειλόταν στην ύπαρξη θηράματος, με αποτέλεσμα να στοχεύσει προς τα εκεί και η σφαίρα να βρει το θύμα στο κεφάλι και συγκεκριμένα στον κρόταφο.

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο «δέλτα» Αργαλαστή με τζιπ και εκεί παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δύο κυνηγοί φορούσαν προστατευτικά γιλέκα για να εντοπίζονται εύκολα και να μην κινδυνεύουν. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Ν. Πηλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ