Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Τραγωδία στο Ρίο: 72χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την θαλάσσια περιοχή «Ακταίου»

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 02 Οκτωβρίου, από την θαλάσσια περιοχή «ΑΚΤΑΙΟΥ» του Ρίου, μία 72χρονη.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Πύργος: Σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας – Ένας τραυματίας

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας 02 Οκτωβρίου, λίγο πριν από τις 20:00 στην Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της γέφυρας του Αλφειού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας άνδρας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να εγκλωβιστεί σε αυτό.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες τον απεγκλώβισαν, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε τραυματσιμένος, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων και βιασμό – Διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που υπηρετούσε σε νευραλγικό πόστο στο κέντρο της Αθήνας και κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε μία γυναίκα από το Καμερούν.

Παράλληλα σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Είχε προηγηθεί η καταγγελία εκδιδόμενης γυναίκας στην  Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ότι ο εν λόγω αστυνομικός, ασκώντας σε βάρος της ψυχολογική και σωματική βία και την βίαζε συστηματικά, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρήματα απ’ αυτά που κέρδιζε η καταγγέλλουσα.

Ο αστυνομικός συνελήφθη από τους συναδέλφους του το απόγευμα του Σαββάτου (30/9), αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες τo Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, αστυνομικός για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, την ίδια ημέρα (30-09-2023) προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω υπηρεσία εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα η οποία, παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στο βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Μάλιστα, για να επιτύχει το σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Ιωάννινα: Αιματηρό επεισόδιο σε σούπερ μάρκετ – Τον μαχαίρωσε έπειτα από διαπληκτισμό

Πανικός επικράτησε πριν από λίγο σε σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, δύο άνδρες, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, είχαν έντονο διαπληκτισμό στην είσοδο του καταστήματος που βρίσκεται σε κεντρική οδό της πόλης, και στην συνέχεια ο ένας τραυμάτισε τον άλλον με μαχαίρι .

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης έχει συλληφθεί .

Ιωάννινα

Φωτιά σε εμπορευματοκιβώτιο πλοίου μεταφοράς κοντέινερ ανοιχτά της Κέας

Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, εκδηλώθηκε σε εμπορευματοκιβώτιο πλοίου μεταφοράς κοντέινερ με 26 άτομα πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή 12,5 ναυτικά μίλια βόρεια της νήσου Κέας.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός μέχρι στιγμής, ενώ η φωτιά περιορίστηκε από το πλήρωμα με τη μέθοδο της ψύξης των εσωτερικών τοιχωμάτων του εμπορευματοκιβωτίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα η κατάσταση στο πλοίου σημαίας Χονγκ Κονγκ, που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Θεσσαλονίκη, θεωρείται ελεγχόμενη. Το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά ενώ ζητήθηκε η διάθεση πυροσβεστικού πλοιαρίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πειρατεία στη συνδρομητική τηλεόραση: Στην φυλακή οι 2 από τους 10 κατηγορούμενους

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δυο από τους δέκα κατηγορούμενους στο κύκλωμα των πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης. Πρόκειται για τους φερόμενους ως αρχηγό και υπαρχηγό της οργάνωσης.

Της Άννας Κανδύλη 

Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και σε κάποιους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση.

Οι κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί είναι εγκληματική οργάνωση, παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά στη Μεσαρά – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής έπειτα από φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (02/10), σε χορτολιβαδική έκταση σε περιοχή ανάμεσα στον Αμπελούζο και τους Αγίους Δέκα στη Μεσαρά, στο Ηράκλειο.

Στο σημείο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 18 οχήματα, όπως και σε έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Το έργο της πυρόσβεσης καθιστούν δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποια περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ