Σοφία Ζαχαράκη: Ήμουν στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής όταν έμαθα ότι θα γίνω υπουργός

Καλεσμένη στην εκπομπή «Στιγμές» του Μάνου Νιφλή, ήταν η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μίλησε για τα παιδικά της χρόνια και τις σχέσεις της με την οικογένειά της, την πολιτική της σταδιοδρομία, ενώ αποκάλυψε τη στιγμή που έμαθε ότι θα αναλάβει υπουργείο μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η Σοφία Ζαχαράκη στην ερώτηση ποιο ήταν το πρώτο τηλέφωνο που έκανε όταν ανέλαβε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα πήρα τηλέφωνο την διευθύντριά μου για να την ρωτήσω πότε θα έρθει τηλέφωνο. Γιατί μιλάμε για ένα νεοσύστατο υπουργείο. Ελάτε να δείτε μια φορά τι σημαίνει νεοσύστατο υπουργείο», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: Πρώτα απ’ όλα μπαίνεις μέσα στο υπουργείο και ψάχνεις να βρεις πού θα κάτσεις. Ευτυχώς βρήκα. Ήταν αυτό που χρειαζόμουν. Κι εκεί λες, τι θα γίνει με τα τηλέφωνα; Καμιά τηλεόραση να μπορούμε να κάνουμε κάποια τηλεδιάσκεψη; Ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει για τηλεδιάσκεψη, με τα λάπτοπ μας είμαστε… κι εκεί λες τώρα, ξεκινάμε.

Πώς έμαθε ότι ανέλαβε υπουργείο

Η κουβέντα γινόταν ότι εγώ μπορεί να γινόμουν Κυβερνητική Εκπρόσωπος. Σε μένα δεν είχε γίνει καμία κουβέντα γιατί ήμασταν μέχρι τελευταία στιγμή πολύ στοχευμένοι στη μάχη.

Και λες, θα χτυπήσει το τηλέφωνο, δεν θα χτυπήσει; Εγώ είχα τελειώσει τα τηλεοπτικά πάνελ 2 η ώρα. Είχα πάρει όλα τα κανάλια από τις 6 έως και τις 2. Πηγαίνω στο εκλογικό μου γραφείο όπου μείνει ακόμα άτομα για να με συγχαρούν. 100 άτομα τώρα, στην Παλλήνη.

Και το πρωί είχα κανάλι πάλι. 6:30 και μετά πάλι 8:30. Κι εκεί που καθόμασταν ξαφνικά βλέπω να χτυπά το τηλέφωνο. Όσο ήμασταν στον αέρα. Το βλέπει ο Παναγιώτης Στάθης και μου λέει τι γίνεται; Και λέω “τίποτα κάποιοι να με συγχαρούν”. Και μου στέλνει μήνυμα κάποια φίλη μου από εκεί και μου λέει “καλέ σε ψάχνει ο πρόεδρος, πού είσαι;” “Λέω ανοίξτε Open να δείτε πού είμαι”. Όλα αυτά τώρα, με μηνύματα. Εμένα να με έχουν πιάσει κάτι γέλια. Σίγουρα μπορεί να είχε καταλάβει και κάτι ο Παναγιώτης και μόλις βγαίνω από το στούντιο παίρνω τηλέφωνο και μου λέει ο πρόεδρος ότι θέλω να αναλάβεις το υπουργείο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ