Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Χανιά: «Να μην ξεχαστεί ο θάνατος του Αντώνη» – Κινητοποίηση στη Σούδα για την δολοφονία στο Blue Horizon – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Διαμαρτυρία για το έγκλημα με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος έχασε άδικα την ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της Σούδας με κύριο αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του άτυχου Αντώνη και να «μην ξεχαστεί» ο θάνατός του.

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο για φωτιά σε υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για φωτιά που εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το πρόστιμο επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε και σε άλλον άνδρα, για φωτιά σε απορρίμματα εντός οικοπεδικού χώρου στο Καλοχώρι.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φωτογράφων – Αντίθετοι με το να βγάζουν οι αστυνομικοί φωτογραφίες για τις νέες ταυτότητες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα να ανασταλεί η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα οι αστυνομικοί να βγάζουν φωτογραφίες για τις νέες ταυτότητες στα τμήματα , πραγματοποίησαν φωτογράφοι, έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ.

«Η φωτογράφιση ταυτότητας ανήκει μόνο στους φωτογράφους» έγραφε το πανό του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, Ηρακλής Σολιόπουλος δήλωσε ότι σε περίπτωση που οι επαγγελματίες του κλάδου χάσουν τα έσοδα από τη φωτογράφηση ταυτοτήτων, μέσα σε ένα χρόνο το 1/5 των φωτογραφείων θα κλείσει.

Ιός του Δυτικού Νείλου: Κανένα κρούσμα και φέτος σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής

Ελάχιστα έως και μηδενικά είναι τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε ολόκληρη την Αττική για την τριετία 2020-2023, περίοδος εφαρμογής του στρατηγικού προγράμματος διαχείρισης των κουνουπιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το γεγονός αυτό «πιστοποιεί για άλλη μία χρονιά την αποτελεσματικότητα των δράσεων που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης που υλοποιείται την τελευταία τριετία, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπει το πρόγραμμα το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τον ΕΟΔΥ, «έχουν τοποθετηθεί στο λεκανοπέδιο και στα νησιά της Αττικής, 65 παγίδες για σύλληψη και αναγνώριση ακμαίων ενηλίκων κουνουπιών, ενώ ψεκασμοί και νυμφοκτονίες, με την χρήση σύγχρονων μέσων (ελικόπτερα, drone) πραγματοποιούνται εγκαίρως, στα σημεία που εντοπίζεται επικινδυνότητα.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του για τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για εμάς η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ύψιστη προτεραιότητα. Ειδικά στην παρούσα πολύ δύσκολη συγκυρία, που η σκέψη όλων μας βρίσκεται στη Θεσσαλία και στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών και στη δημόσια Υγεία». Υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται και ότι κλιμάκιο εποπτών υγείας μετέβη στις πληγείσες περιοχές για να επικουρήσει τις αντίστοιχες διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε υγειονομικούς ελέγχους υδάτων, τροφίμων και πρόληψης σε θέματα όπως τα κουνούπια,

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα, έχει αναδειχθεί ως Καλή Πρακτική μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο Ιός του Δυτικού Νείλου, είναι πλέον ενδημικός στην Ελλάδα, γι’αυτό και πρώτος στόχος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί η όλο και πιο έγκαιρη ενημέρωση και δράση για την αποφυγή ύπαρξης ανθρώπινων κρουσμάτων.

Τέλος, στο πρόγραμμα εντάσσεται η Λειτουργία του «Παρατηρητηρίου» ως συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών της Π.Α, για περιπτώσεις όπου κρίνεται ότι υπάρχουν στοιχεία επικινδυνότητας σε συνδυασμό με την σχετική ενημέρωση των Δήμων για τις δικές τους ενέργειες όπου αυτές είναι εφικτές.

Κακοκαιρία Daniel – Γιάννης Μπουρούσης: Bοήθησε στις διασώσεις με την ομάδα Ζ-ΜΑΚ στην Καρδίτσα – «Είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη»

Δεν άφησε ασυγκίνητο τον Γιάννη Μπουρούση το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καρδίτσα, όπου οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους.

Ειδικότερα, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ βρέθηκε στο πλευρό των συντοπιτών του – κατάγεται από το χωριό Παλαμάς – και συμμετείχε και εκείνος στις διασώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις φονικές πλημμύρες καταστράφηκε και το κλειστό γήπεδο που φέρει το όνομά του στην Καρδίτσα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μπουρούσης αναφέρθηκε στην τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε στην περιοχή: «Πρώτα από όλα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές. Αυτό αντίκρισα και αυτό είδα γιατί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσουν τον κόσμο μέσα στα νερά. Υπάρχει μια τεράστια καταστροφή όχι μόνο στην Καρδίτσα, Λάρισα, Μουζάκι, Βόλος. Είμαστε σε μία εμπόλεμη ζώνη και πρέπει να βοηθηθούν οι άνθρωποι».

«Το έχω κάνει πολλές φορές, σαν Γιάννης σε αντίξοες συνθήκες να βοηθώ», είπε για τη συμμετοχή του σε διασώσεις με την ομάδα Ζ-ΜΑΚ – κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στην κακοκαιρία Ελπίδα – και συνέχισε: «Το θέμα είναι πώς θα ξανασταθούν αυτοί οι άνθρωποι στα πόδια τους. Γίνεται ένας χαμός», συμπλήρωσε.

Το μήνυμά του μέσω Instagram

Την ίδια στιγμή, ο παλαίμαχος σέντερ αισθάνθηκε την ανάγκη να πει δημόσια ευχαριστώ σε εκείνους που κατέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να βοηθήσουν αυτούς που είχαν ανάγκη στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

«Η Θεσσαλία και ιδιαίτερα η περιοχή μας, βιώνουν τις τελευταίες ημέρες πολύ δύσκολες στιγμές, με ζωές να χάνονται από την πλημμύρα, ολόκληρα χωριά να εξαφανίζονται και περιουσίες να χάνονται.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχομαι, ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους.

Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους εθελοντές, τα σώματα ασφαλείας και τις μονάδες του στρατού, για τη διαρκή τους προσπάθεια και προσφορά που έσωσε ζωές. Ήμουν προσωπικά δίπλα τους ως εθελοντής συμμετέχοντας σε διασώσεις και θαύμασα την αυτοθυσία τους.

Η επόμενη ημέρα, είναι για την περιοχή μας πολύ δύσκολη. Όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα στο συνάνθρωπό μας, προσφέροντας ό,τι μπορούμε για να τους προσφέρουμε ασφάλεια, αλλά και ελπίδα για το μέλλον.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες της Basket League, για τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, διευκολύνοντας τον Α.Σ.Καρδίτσας Ιαπωνική στο προσεχές πρωτάθλημα. Το γήπεδό μας υπέστη μεγάλες ζημιές, αλλά θα παλέψουμε για να επιστρέψουμε στο σπίτι μας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσουμε χαρά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Η δύναμη του ΑΣΚ είναι η Καρδίτσα, γι’ αυτή και μόνο θα παίξουμε φέτος…».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bourou29 (@bourou29)

Πάτρα: Κατέρρευσε δημοτικός σύμβουλος την ώρα που βρισκόταν σε συγκέντρωση – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κατέρρευσε στην Πάτρα το βράδυ της Τετάρτης ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατούχας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο Χρήστος Πατούχας αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στην πλατεία Τριών Συμμάχων την ώρα που παρακολουθούσε την ομιλία του Κώστα Πελετίδη. Άμεσα, γιατροί που βρίσκονταν στην συγκέντρωση του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ άμεσα έφθασε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο του Ρίου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για λιποθυμικό επεισόδιο. Ο κ. Πατούχας θα υποβληθεί σε ενδελεχή ιατρικό έλεγχο ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για  την κατάσταση της υγείας του έδειξε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Λέσβος: Εντοπισμός και διάσωση 56 μεταναστών έπειτα από τρεις επιχειρήσεις του Λιμενικού

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 56 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό στη Λέσβο, έπειτα από την πραγματοποίηση τριών διαφορετικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης εντοπίστηκαν 26 άτομα σε φουσκωτό σκάφος στην περιοχή Μερσίνια, ενώ αργότερα την ίδια μέρα εντοπίστηκαν άλλοι 15 μετανάστες στην ίδια περιοχή.

Επιπρόσθετα, το μεσημέρι εντοπίστηκαν 15 αλλοδαποί στην περιοχή Τσόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι τους μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ.

Τέλος, για τα περιστατικά διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ τα φουσκωτά βυθίστηκαν.

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Φίδι που ξεπερνά τα 2,5 μέτρα βγήκε μέσα από τα νερά του Παλαμά – ΦΩΤΟ

Aνοιχτές παραμένουν οι πληγές σε πολλές περιοχές της χώρα μας, έπειτα από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel, καθώς το κόστος των καταστροφών είναι ανυπολόγιστο. Μάλιστα, οι κάτοικοι σε πόλεις της Θεσσαλίας έρχονται αντιμέτωποι με νέες απειλές, αφού έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμη και φίδια τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Μία ακόμη πρωτοφανής εικόνα βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς μέσα από τα νερά του Παλαμά βγήκε φίδι μήκους τουλάχιστον 2,5 μέτρων. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook κάτοικος της περιοχής που δημοσίευση την σχετική φωτογραφία: «Ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ιδού και τα πειστήρια…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 130.000 νεκρά ζώα και τόνοι από σωρούς σκουπιδιών σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο συνθέτουν το σκηνικό που άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία. Στα νεκρά ζώα θα γίνεται υγειονομική ταφή και όχι καύση.

Η δυσοσμία είναι αφόρητη και η έλλειψη νερού καθιστά ακόμη δυσκολότερη την τήρηση κανόνων κανόνες υγιεινής, ενώ οι ειδικοί συνιστούν μάσκες για τους κατοίκους.

Τέλος, μέχρι στιγμής 1.396 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν, 48 από αυτούς με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοίμωξη στο αναπνευστικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ