Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λαμία: «Καμπάνα» σε 48χρονο για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 17χρονου γιου του

Επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας με θύμα έναν 17χρονο, συνέβη την περασμένη Κυριακή (3/9) στη Λαμία. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο έφηβος, ο οποίος συνοδευόταν από την μητέρα του, ο 48χρονος πατέρας του τον έπιασε από τον λαιμό και τον εξύβρισε.

Υπέβαλαν μήνυση, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, που επέβαλε στον 48χρονο αλλοδαπό κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με μερική έκτιση της ποινής των δύο μηνών για εξύβριση σε συνδυασμό με ενδοοικογενειακή βία. Η έφεσή του όμως είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις συγκεκριμένες πράξεις, υποστηρίζοντας ότι δεν έπιασε από τον λαιμό τον γιο του και ότι απλά του φώναξε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτριος Κρούπης δήλωσε στην ιστοσελίδα: «Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, έχει αυξηθεί για τους γνωστούς λόγους στην Ελληνική κοινωνία και τα αρμόδια Δικαστήρια είναι αρκετά αυστηρά στο ύψος της ποινής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι ο κατηγορούμενος αντελήφθη την πράξη του και θα συνετισθεί στο μέλλον».

Κεφαλονιά: Φωτιά σε δασική έκταση στην Σκάλα

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην Σκάλα Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα.

Αθήνα: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το κτίριο στο οποίο ξέσπασε η φωτιά βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πιέρια Όρη: Εντοπίστηκαν οι δύο ορειβάτες που είχαν χαθεί – Είναι καλά στην υγεία τους

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια των δύο ορειβατών που είχαν χαθεί σε δύσβατο μονοπάτι στα Πιέρια Όρη πάνω από το Βελβεντό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι άνδρες της Πυροσβεστικής και τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Κοζάνης εντόπισαν τους δύο ορειβάτες.

Είναι καλά στην υγεία τους και ήδη έχει έχουν ξεκινήσει την διαδρομή προς ένα ασφαλές μέρος. Συγκεκριμένα κατεβαίνουν προς τον Αη-Γιώργη στην περιοχή Μπλασσάς του Βελβεντού.

Πειραιάς: Νέο απρόοπτο με πλοίο στο λιμάνι – Κόλλησε η μπουκαπόρτα του «HighSpeed 4» – Επιβλήθηκε απαγόρευση απόπλου

Νέο απρόοπτο συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής με πλοίο στο Λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το «High Speed 4» κατέπλευσε στον Πειραιά το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο την στιγμή της αποβίβασης κόλλησε η μπουκαπόρτα με αποτέλεσμα τα οχήματα που βρίσκονταν μέσα στο γκαράζ να μείνουν εγκλωβισμένα για αρκετή ώρα.

Η αποβίβαση των επιβατών έγινε κάτω από ομαλές συνθήκες, ωστόσο όσοι είχαν αυτοκίνητα έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τις 22:30.

Το συμβάν αυτό ήταν αρκετό προκειμένου να επιβληθεί απαγόρευση απόπλου στο συγκεκριμένο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο.

Χαλκίδα: Άνδρας απειλούσε να πέσει από την υψηλή γέφυρα

Συναγερμός σήμανε σε αστυνομία και ΕΚΑΒ στην Εύβοια το βράδυ της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, καθώς ένας άνδρας που απειλούσε να πέσει από την υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας.

Ο άνδρας τον οποίο εντόπισαν περαστικοί βρέθηκε λίγο μετά τις 22:00, στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας με το αυτοκίνητο του το οποίο στάθμευσε σε κοντινό σημείο και απειλούσε ότι θα πηδήξει στο κενό.

Αστυνομικοί κατάφεραν να τον μεταπείσουν, ενώ στο σημείο βρέθηκε ήδη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός αυτή την ώρα βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας

Σέρρες: Φωτιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής σε κορυφογραμμή του Παγγαίου μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους, στις Σέρρες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής η κλήση στην υπηρεσία έγινε στις 22:05. Η περιοχή είναι δύσβατη έχει χαμηλή βλάστηση αλλά αυτήν την ώρα είναι μεγάλη η ένταση του αέρα με τον κίνδυνο επέκτασης της να είναι ορατός. Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 οχήματα.

Ο πρόεδρος του Ροδολίβους Γιάννης Στρατής έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Στην κορυφογραμμή του Παγγαίου μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους φαίνεται να υπάρχει μια εστία φωτιάς!! Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι ενημερωμένη κι ελπίζω σύντομα η φωτιά να σβήσει και να μην επεκταθεί!»

Πειραιάς: Απαγόρευση απόπλου του «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» λόγω μηχανικής βλάβης – «Επιστράτευσε» άλλο πλοίο η εταιρεία

Aπαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε για το οχηματαγωγό «ΚΡΗΤΗ II», λόγω μηχανικής βλάβης σε κύρια μηχανή, στο λιμάνι του Πειραιά πριν τον απόπλου με προορισμό το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, με μέριμνα της εταιρείας οι επιβάτες ταξιδεύουν με το πλοίο «ΝHΣOΣ POΔOΣ».

Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Συγκλονίζει η δορυφορική εικόνα των πλημμυρισμένων περιοχών

Δορυφορικά δεδομένα υπερυψηλής ανάλυσης του δορυφόρου της αμερικανικής εταιρείας Maxar Technologies που πέρασε πάνω από τη χώρα το πρωί του Σαββάτου (09/09), δείχνουν σε πολύ υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας. Το χωριό Μεταμόρφωση της Καρδίτσας έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο λασπότοπο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Πιο συγκεκριμένα, ο δορυφόρος υπερυψηλής ανάλυσης της Maxar παρουσιάζει την κατάσταση πριν και μετά τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας. Αριστερά διακρίνεται η Μεταμόρφωση Καρδίτσας όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο στις 16.09.2022 και δεξιά όπως αποτυπώθηκε το Σάββατο 09.09.2023. Διακρίνονται μόνο οι σκεπές των σπιτιών και μέρη των κτιριακών δομών, καθώς τα υπόλοιπα σημεία καλύφθηκαν από τα λασπόνερα μεγάλου ύψους.

Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα ελήφθη από την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies και επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Λάρισα: Έξι αστυνομικοί τραυματίες στα επεισόδια, δεκάδες προσαγωγές

Έξι αστυνομικοί τραυματίες και δεκάδες προσαγωγές είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που συνέβησαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη συνοικία του Αβέρωφ, στη Λάρισα το απόγευμα της Κυριακής (10/9).

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, συγκεντρωμένοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Λάρισα για την ανακοίνωση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από την φονική κακοκαιρία Daniel.

Ακολούθησε ένταση, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα, κάποιοι από τους διαδηλωτές θέλησαν να μπουν στο χώρο της Περιφέρειας, ενώ υπάρχουν αναφορές πως άλλοι προσπάθησαν να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα από λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.

Κάποιοι απάντησαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα έξι αστυνομικοί να οδηγηθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Επίσης άναψαν φωτιές σε παρακείμενους κάδους απορριμμάτων. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές.

Λάρισα: Τροχαίο με δύο ανήλικους τραυματίες στη Γιάννουλη – Περιμένουν τον εκσκαφέα για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο

Δύο ανήλικοι τραυματίστηκαν σε τροχαίο που συνέβη στην Γιάννουλη, στη Λάρισα, το βράδυ της Κυριακής (10/9)/ Σημειώνεται ότι η Γιάννουλη είναι αποκομμένη οδικά από τη Λάρισα, λόγω των πλημμυρών από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, το τροχαίο συνέβη επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας 17χρονος και ένας 14χρονος.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, καθώς και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού.

Αναμένεται το βαρύ όχημα – εκσκαφέας, που χρησιμοποιείται για τον απεγκλωβισμό πολιτών στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, προκειμένου να περάσουν από το πλημμυρισμένο σημείο της γέφυρας του Πηνειού και να μεταφερθούν στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ