Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Λάρισα: Οδοντίατρος κρίθηκε ένοχος επειδή φίλησε ξένο μωρό σε νοσοκομείο

νοσοκομείο

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Εφέσεων Λάρισας έναν 63χρονο οδοντίατρο για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με το larissanet, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018, ο κατηγορούμενος είχε συνοδεύσει την γυναίκα και την πεθερά του σε νοσοκομείο της Λάρισας καθώς η τελευταία αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας. Για να περάσει η ώρα, το ανδρόγυνο κυκλοφορεί στους διαδρόμους του νοσοκομείου όταν ο άνδρας εντοπίζει μια νεαρή μητέρα με το μωρό της αγκαλιά.

Ο κατηγορούμενος ζητάει άδεια από τη νεαρή μητέρα και τη γιαγιά του μωρού και αφού του τη δίνουν, παίρνει αγκαλιά το μωρό και σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα του παιδιού, το φιλάει στο μέτωπο. Τη σκηνή αυτή αντιλήφθηκε μια ασκούμενη τότε γιατρός και κατήγγειλε το περιστατικό με την υπόθεση να παίρνει στη συνέχεια τη δικαστική οδό. Μάλιστα ο άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικά σε διετή φυλάκιση με αναστολή.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό με τον κατηγορούμενο να καταθέτει ότι αγαπά πάρα πολύ τα παιδιά και ότι επρόκειτο για μια στιγμή ενθουσιασμού. «‘Έτσι μου ήρθε, ήταν ένα όμορφο μωράκι, ήταν μια στιγμή ενθουσιασμού» απάντησε ο κατηγορούμενος σε ερώτηση του δικαστηρίου σχετικά με το λόγο που ζήτησε το μωρό. Μάλιστα όταν ο πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο αν θυμάται που φίλησε το μωρό, απάντησε: «υπάρχει μια περίπτωση να πήγα να το φιλήσω στο μάγουλο και να τραβήχτηκε. Ίσως να το ακούμπησα και λίγο στο στόμα».

«Σαν γιατρός γνωρίζετε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ότι τα μωρά δεν τα πλησιάζουμε ούτε τα φυλάμε και για λόγους προληπτικούς, ασθενειών κτλ. Πως πήρατε ένα ξένο βρέφος και πέρα από την αγκαλιά το φυλήσατε κιόλας; Οι ηλικιωμένοι τα μωρά δεν τα φυλάμε, αυτό είναι μια αρχή και νομίζω ότι το γνωρίζετε» είπε η πρόεδρος απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο ο οποίος αρκέστηκε να απαντήσει ότι «ήταν κάτι εντελώς τυχαίο, έτσι μου ήρθε, μια στιγμή ενθουσιασμού».

Υπέρ του κατηγορούμενου κατέθεσε η γυναίκα του η οποία τόνισε ότι ο σύζυγος της είναι ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος και ότι ήταν μια αθώα κίνηση αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο.

Για αφέλεια έκανε λόγο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από θαυμασμό και αγάπη προς τα παιδιά ο κατηγορούμενος πήρε την άδεια από τη μητέρα και τη γιαγιά και ζήτησε να πάρει το μωράκι ένα δευτερόλεπτο, το χάιδεψε και το έδωσε πίσω. Είναι ένας άνθρωπος στα όρια της αφέλειας. Την αφέλεια αυτή την πληρώνει σήμερα με αυτή την ανόητη συμπεριφορά». Επίσης ο δικηγόρος επεσήμανε στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχε δόλος γιατί το συμβάν έγινε δημόσια και ότι μετά την καταγγελία από την ειδικευόμενη γιατρό, ο πελάτης του πήγε μόνος του στην αστυνομία όταν τον ειδοποίησαν για το περιστατικό.

Τελικά το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα του μωρού που πλέον μένει στην Κύπρο, δεν επιθυμούσε τη δίωξη του κατηγορούμενου.

Λάρισα: Τεράστια ταλαιπωρία για επιβάτες τρένου μετά την ανατροπή βυτιοφόρου – Καταγγελία αναγνώστη

Τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς και στους επιβάτες τρένων, έχει προκαλέσει η ανατροπή βυτιοφόρου που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον κόμβο Γυρτώνης του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, έξω από τη Λάρισα.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός καθώς το βυτιοφόρο μετέφερε εύφλεκτου υλικό. Η αστυνομία διέκοψε από νωρίς την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, πραγματοποιώντας εκτροπές της κίνησης. Στη συνέχεια, διακόπηκε και η σιδηροδρομική κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας και Λιτοχώρου καθώς υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του enikos.gr, η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα ξεκίνησε στις 17.40. «Πώς γίνεται να ξεκίνησε το τρένο, ενώ η ανατροπή του βυτιοφόρου είχε συμβεί από τις 14.00;» καταγγέlλει ο αναγνώστης του enikos.gr.  Περίπου στις 19.00 η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στον σταθμό στη Λεπτοκαρυά. Οι επιβάτες παρέμειναν στον σταθμό για πάνω από δύο ώρες, χωρίς να γνωρίζουν αν θα ανοίξει κάποια στιγμή η σιδηροδρομική γραμμή.

Όπως καταγγέλλει ο αναγνώστης του enikos.gr, «είμαστε μέσα στο κρύο χωρίς να μας έχουν προσφέρει ένα μπουκάλι νερό ή φαγητό. Υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά. Ρωτήσαμε τους υπεύθυνους και η απάντησή τους ήταν πως δεν γνωρίζουν πότε μπορεί να φύγουμε από εδώ. Οι περισσότεροι επιβάτες δεν έχουν μπαταρία στο κινητό τους και άλλοι με δικά τους έξοδα αγοράζουν φαγητό να φάνε και να πιούνε λίγο νερό. Ντροπή».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Hellenic Train, «στις 18.15 της Τετάρτη, η κυκλοφορία μεταξύ Λαρισας- Λιτόχωρου, διεκόπη από την αστυνομία, εξαιτίας ατυχήματος με φορτηγό που μετέφερε επικίνδυνο υλικό στην εθνική οδό. Η αμαξοστοιχία 61 σταμάτησε στον Ευαγγελισμό και η 58 στη Λάρισα».

Περίπου στις 21.00, η Hellenic Train ενημέρωσε ότι «για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την άφιξη στον τελικό προορισμό τους, δρομολογεί λεωφορεία μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, μεταξύ των δύο σημείων που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις αρχές». Λίγο πριν τις 23.00, ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Λόλα Νταϊφά: Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία των κλεφτών – Όλα έγιναν μέσα σε 7 ή 8 λεπτά

Θύμα κλοπής με την μέθοδο της απασχόλησης έπεσε η σιδηρά κυρία των δημοσίων σχέσεων, Λόλα Νταϊφά. Οι κλέφτες κατάφεραν να αρπάξουν από το σπίτι της κοσμήματα αξίας άνω των 600.000 ευρώ.

Πώς έγινε η κλοπή

Περίπου στα μέσα του Οκτωβρίου, η Λόλα Νταϊφά επέστρεψε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο σπίτι της στα βόρεια προάστια. Στην είσοδο της πολυκατοικίας ένας καλοντυμένος κύριος με μάσκα στο πρόσωπο (λόγω κορονοϊου) τη χαιρέτησε κανονικά και της είπε ότι γίνονται κάποιες εργασίες στον επάνω όροφο. Ο ένας δράστης μπήκε στο σπίτι μαζί με την κ. Νταϊφά. Όσο όμως η κ. Νταϊφά είχε ανοιχτή την πόρτα, μπήκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος και οι συνεργοί του, χωρίς να τους αντιληφθεί, οι οποίοι την λήστεψαν.

Λόλα Νταϊφά: Όλα έγιναν μέσα σε 7 ή 8 λεπτά

«Μου λέει, με πολύ καλά ελληνικά καλύτερα και από τα δικά μου, “σας παρακαλώ πολύ επειδή επάνω κάνουμε επισκευές και δεν μπορούμε να δουλέψουμε, να δω το ρελέ σας αν έχει πρόβλημα;”. Του λέω “Έλα”. Ήρθε λοιπόν, βλέπει τον πίνακα. Μου λέει είναι μια χαρά, εσάς είναι και καινούργιος πίνακας δεν έχετε πρόβλημα, αλλά μιας που είμαι εδώ θέλετε να δω και τα μάτια της κουζίνας, αν δουλεύουν; Μου είπε να ανοίξω την κουζίνα, το ένα μάτι, το άλλο μάτι, τον απορροφητήρα, τον εξαεριστήρα. Όλα αυτά, όμως πήραν κάποια λεπτά. Όχι περισσότερα από 7 ή 8 λεπτά» περιέγραψε ο Λόλα Νταϊφά.

«Ήταν γύρω στις 600.000 ευρώ, λίγο πιο πάνω, λίγο πιο κάτω. Ήταν κοσμήματα πολλών δεκάδων ετών. Ήταν παλιά, της γιαγιάς μου, της προγιαγιάς μου, του πεθερού μου, της πεθεράς μου. Βέβαια ήταν και τα καινούρια τα δικά μου, που είχα αγοράσει με την δουλειά μου και δεν μου τα είχε χαρίσει κανείς. Ήταν πραγματικός θησαυρός και κυρίως είχαν τρομερή συναισθηματική αξία όλα αυτά» τόνισε η Λόλα Νταϊφά.

Τροχαίο με νταλίκα στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας – Νεκρός 47χρονος οδηγός

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο Σείριο.

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο οδηγός του επαγγελματικού οχήματος στο ύψος του σταθμού ανεφοδιασμού στο 47οχλμ στο ρεύμα προς Λαμία, συγκρούστηκε με νταλίκα φορτωμένη με πάνελ.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου οδηγού του επαγγελματικού οχήματος και τον εγκλωβισμό του σε αυτό.

Κλιμάκιο της Π. Υ Οινοφύτων με επικεφαλής το διοικητή έφτασαν άμεσα στο σημείο επιχειρώντας τον απεγκλωβισμό του άτυχου οδηγού.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σε λίγη ώρα.

Χανιά: «Βρωμάς, χοντρή» – Καταγγέλλουν «κόλαση» σε προπονήσεις καλλιτεχνικής κολύμβησης και κατέθεσαν μήνυση

πισίνα - κολύμβηση

Κακοποιητικές συμπεριφορές με ύβρεις, απαξιωτικά σχόλια και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς με αποδέκτες ανήλικα κορίτσια, καταγγέλλουν οι γονείς μίας ανήλικης αθλήτριας της καλλιτεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (ΝΟΧ), που ζητούν την ποινή δίωξη της υπεύθυνης με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν. Σημειώνουν, δε, ότι οι καθημερινές αυτές συμπεριφορές γίνονται και με την ανοχή των εκάστοτε διοικήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το zarpanews.gr, οι γονείς στην αναφορά τους κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση κακοποιητικές συμπεριφορές από ανθρώπους που χωρίς να έχουν καμία παιδαγωγική κατάρτιση, βαφτίζονται προπονητές και ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο να «σπάσει το απόστημα», όπως λένε, που ταλανίζει επί σειρά ετών τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Ακόμα, γίνεται λόγος για υβριστικές εκφράσεις και σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων (βρωμάς, χοντρή, γύφιτισσα, κ@λ@παιδ@ κλπ) με αποδέκτες ανήλικα κορίτσια, δήθεν στον βωμό του πρωταθλητισμού, αναγκάζοντας πολλά -και πολλά υποσχόμενα από αυτά- να εγκαταλείψουν το άθλημα.

Η εισαγγελία ανηλίκων στα Χανιά, καλείται πλέον να ερευνήσει τις επώνυμες καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά, με ψυχολογική βία (και σε μία περίπτωση και σωματική), ύβρεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ρατσιστικές επιθέσεις, μια κακοποιητική συμπεριφορά της οποίας τα κίνητρα ελέγχονται.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, πέρα από τις προσβολές, η συγκεκριμένη προπονήτρια στράφηκε ανοικτά κατά του 14χρονου παιδιού, προσβάλλοντάς το δημόσια, με αποτέλεσμα, μια αθλήτρια με σημαντικές διακρίσεις και μεγάλη δυναμική εξέλιξης (είχε κληθεί στην εθνική Ελλάδος) να καταλήξει όχι μόνο εκτός αθλήματος αλλά και σε ψυχολόγους, για να επουλωθούν τα τραύματα στην ψυχή της.

Οι γονείς, όχι με τιμωρητική διάθεση αλλά διεκδικώντας μια θετική αλλαγή, ζητούν πλέον την ποινική δίωξη της προπονήτριας ενώ η δημοσιοποίηση της υπόθεσης αναμένεται να ανοίξει «στόματα» και άλλων γονέων που από φόβο ή από παραίτηση, παραμένουν κλειστά.

Γλυφάδα: Τροχαίο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης – Δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 23:00 δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο βρέθηκαν έξι πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Κιλκίς: Εφοριακός υπεξαίρεσε 320.000€ και καταδικάστηκε να πληρώσει χωρίς να κάνει ούτε μέρα φυλακή

Ένοχη για υπεξαίρεση ποσού 320.000 ευρώ από τα ταμεία της ΔΟΥ Κιλκίς κρίθηκε πρώην εφοριακός. Ωστόσο, η ποινή της ήταν να καταδικαστεί αλλά να πληρώσει χωρίς να μείνει ούτε μια μέρα στη φυλακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News», η υπόθεση αφορούσε το διάστημα 2011-13, όταν η κατηγορούμενη, συνταξιούχος πλέον, υπηρετούσε ως προϊσταμένη του Τμήματος Εσόδων της συγκεκριμένης εφορίας.

Η πρώην εφοριακός καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 6 ετών. Συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης την έκρινε ένοχη, σε δεύτερο βαθμό, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία, αναγνωρίζοντάς της τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Οι δικαστές αποφάσισαν να μετατρέψουν την ποινή προς 3 ευρώ ημερησίως. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερη, υπό όρους, ενόψει της δίκης στο Εφετείο.

Τώρα καλείται να πληρώσει 13.000 ευρώ.

Η δράση της

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κατηγορούμενη πλαστογραφούσε τα διπλότυπα είσπραξης τύπου Α’, παραπλανώντας παράλληλα τους φορολογούμενους που πλήρωναν τα ποσά. Καθώς, όμως, οι φορολογούμενοι έπαιρναν κανονικά στα χέρια τους το σχετικό νόμιμο παραστατικό, η ίδια παρακρατούσε τα χρηματικά ποσά, μη εισάγοντας αυτά στη δημόσια διαχείριση, ενώ εμφάνιζε το σχετικό διπλότυπο στη λίστα των ανεπικύρωτων.

«Προέβαινε αυθαίρετα σε ακύρωση “κλάδεμα” των ανεπικύρωτων διπλοτύπων στη διαδικασία του κλεισίματος του συστήματος TAXISNET ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η έλλειψη των σχετικών χρηματικών ποσών και συνεπώς η τελούμενη υπεξαίρεση», περιγράφεται στο βούλευμα, με το οποίο είχε παραπεμφθεί σε δίκη.

Στην απολογία της, αποδέχθηκε ένα μικρό μέρος της υπεξαίρεσης, αποδίδοντας την εμπλοκή της σε σκευωρία των συναδέλφων της, ενώ διά του συνηγόρου της ανέφερε ότι προέβη σε ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων που εμφανίζονταν ως προϊόν υπεξαίρεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ