Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Εύβοια: Τροχαίο στην Καστέλλα – Αυτοκίνητο παρέσυρε ποδήλατο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Αυγούστου στην Καστέλλα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr, λίγο μετά τις 14.00 στον δρόμο προς Πολιτικά μετά τα φανάρια, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα ημιφορτηγό όχημα παρέσυρε έναν άνδρα ο οποίος κατευθυνόταν με το ποδήλατό του προς το εργοστάσιο στο οποίο εργάζεται.

Ο άνδρας κατέληξε στο οδόστρωμα σοβαρά τραυματισμένος, ενώ ευτυχώς φορούσε κράνος ποδηλάτου κάτι που τον βοήθησε αρκετά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα εθελοντές της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αφού του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται.

Για την καταγραφή και την διερεύνηση του ατυχήματα στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί του ΑΤ Διρφύων Μεσσαπίων.

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Ασθενής της ψυχιατρικής κλινικής σκότωσε μία 63χρονη νοσηλευόμενη

Τραγωδία το βράδυ της Πέμπτης στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Κέρκυρας, καθώς ένας ασθενής σκότωσε μία 63χρονη νοσηλευόμενη που βρισκόταν στο κρεβάτι της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, ένας 45χρονος χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο επιτέθηκε και σκότωσε στην 63χρονη γυναίκα, η οποία εκείνη την ώρα κοιμόταν.

Άμεσα, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία περιόρισε σε χώρο του νοσοκομείο τον 45χρονο δράστη, ενώ απέκλεισε και το σημείο που έλαβε χώρα το θλιβερό γεγονός.

Επίσης, στην ψυχιατρική κλινική έφτασε και ο ιατροδικαστής προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Νότια Προάστια: Ανήλικοι χτυπούν με μανία στο κεφάλι ένα 15χρονο – Ο χάρτης της δράσης των συμμοριών ανηλίκων

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τρεις ανήλικους– στους οποίους την εντολή την είχε δώσει μια κοπέλα- να προχωρούν σε άγριο ξυλοδαρμό ενός 15χρονου στα Νότια Προάστια.

Οι τρεις ανήλικοι χτυπούσαν ανελέητα με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι και το σώμα τον 15χρονο σε περιοχή των Νοτίων Προαστίων, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Το παιδί έχει πέσει στο έδαφος. Αβοήθητος δέχεται απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά. Οι αμούστακοι… «νταήδες» βρίζουν την οικογένεια του. Ένας από τους δράστες μάλιστα, καταγράφει με το κινητό του τον άγριο ξυλοδαρμό. Ο μεγαλύτερος της παρέας είναι μόλις 15 ετών.

Αφού έχουν αφήσει το άτυχο παιδί χτυπημένο στο έδαφος αποχωρούν και ανεβάζουν υπερήφανοι το βίντεο στα social media. Από εκεί φτάνει στα χέρια της αστυνομίας που προσπαθεί να τους ταυτοποιήσει αφού το θύμα της άγριας επίθεσης φοβισμένος δεν έκανε καταγγελία στις Aρχές.

Το εξίσου σοκαριστικό οι εν λόγω ανήλικοι «νταήδες» είχαν πάρει εντολή από ανήλικο κορίτσι για να δείρουν τον 15χρονο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

«Βλέπω τις συμμορίες των ανηλίκων από περιοχές που δίνουν ραντεβού μέσω social για να γίνει συνάντηση των 2 συμμοριών».

Ανήλικοι στα πρότυπα της μαφίας

Άγουρες συμμορίες στα πρότυπα της μαφίας. Έφηβοι γκάνγκστερ που δεν διστάζουν να ξυλοκοπήσουν τα θύματα – στόχους τους ακόμη και με 20 ευρώ. Παράλληλος στόχος τους; Η κυριαρχία στην περιοχή τους και η επίδειξη δύναμης.

«Πηγαίνουν σε κάποια μέρη και παίζουν ξύλο και από αυτό που γίνεται μπορεί να πάνε και στο νοσοκομείο κάποιοι. Επειδή κουβαλάνε μαχαίρια και τέτοια».

Μαχαίρια, σουγιάδες, πεταλούδες, ψαλίδια και αεροβόλα όπλα είναι κάποια από αυτά που κουβαλούν μαζί τους οι σκληροί ανήλικοι.

Ο χάρτης της δράσης των συμμοριών ανηλίκων

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο καθώς η δράση των ανηλίκων απλώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και οι ομάδες που λειτουργούν ακόμη και με αμοιβές ξεπερνούν τις 20.

Σύμφωνα όσα αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι περιοχές που δρουν οι συμμορίες ανηλίκων είναι οι εξής:

  • Κέντρο Αθήνας
  • Καισαριανή
  • Βύρωνας
  • Βάρκιζα
  • Ηλιούπολη
  • Ελληνικό
  • Καλλιθέα
  • Νέα Σμύρνη
  • Χαλάνδρι
  • Αγία Παρασκευή
  • Κηφισιά
  • Μαρούσι

Τραγωδία στα Τέμπη: Πτυχιούχος Νομικής ο 23χρονος Κυπριανός, θύμα του δυστυχήματος

Τον πτυχίο του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου παρέδωσε σήμερα στην αδερφή του ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης .

Μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου ο 23χρονος έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους 56 ανθρώπους, η αδερφή του παρέλαβε την βεβαίωση που αναγράφει ότι κρίνεται άξιος του πτυχίου του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα παρέλαβα το πτυχίο σου Κύπρος Παπαϊωάννου μου. Βέβαια εσύ πήρες το πτυχίο της ζωής , το πέρασες με άριστα και ζεις τώρα στο για πάντα… Αλλά κ πάλι συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε τη Νομική Σχολή ΑΠΘ που σε τίμησε με τον τρόπο αυτό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή σταδιοδρομία!», ανέφερε σε ανάρτηση η αδερφή του 23χρονου.

Ναύπλιο: Άγριο ξύλο στην μέση του δρόμου – Τέσσερις συλλήψεις

Επεισόδιο με άγριο ξυλοδαρμό μεταξύ νεαρών σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα της Πέμπτης 31 Αυγούστου στη διασταύρωση των οδών Σπάρτης και Αιγίου, στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Αργολικών Ειδήσεων» οι τέσσερις νεαροί επιβάτες δύο αυτοκινήτων (δύο σε κάθε αυτοκίνητο) συνεπλάκησαν μεταξύ τους, μετά από έντονο διαπληκτισμό, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Οι 4 νεαροί πιάστηκαν στα χέρια, με τον ξυλοδαρμό που ακολούθησε να είναι ανελέητος όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας έβγαλε και αιχμηρό αντικείμενο. Το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους νεαρούς να είναι σε αμόκ και με τους περίοικους που ηταν στο σημείο να καλούν την αστυνομία για να αποτραπεί η αιματοχυσία.

Σύντομα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με περιπολικά και άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. που συνέλαβαν τους 4 νεαρούς και τους προσήγαγαν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας.

Σάμος: Εντοπισμός και διάσωση 18 μεταναστών – Χειροπέδες στον διακινητή τους

Στον εντοπισμό και την διάσωση 18 μεταναστών στην Σάμο προέβη το Λιμενικό πρωινές ώρες σήμερα (31/08), ενώ παράλληλα συνελήφθη κι ένας 27χρονος ως διακινητής τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Έπειτα, το ανωτέρω Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή 18 μεταναστών (9 άνδρες, 3 γυναίκες, 5 αγόρια, 1 κορίτσι), στο σύνολό τους στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου όπου από εκεί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού.

Την ίδια στιγμή ένας 27χρονος αναγνωρίστηκε ως χειριστής της λέμβου και συνελήφθη. Ακόμη, κατασχέθηκε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας. ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω καταστράφηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ