Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φωτιά σε χώρο εστίασης στον Νέο Κόσμο

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής(06/08) σε χώρο εστίασης που βρίσκεται επί της οδού Βασιλείου Δίπλα, στον Νέο Κόσμο.

Επί τόπου για την κατάσβεση έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα με αποτέλεσμα η φωτιά γρήγορα να τεθεί υπό έλεγχο.

Φωτιά στην Φθιώτιδα: Πέθανε 67χρονος που υπέστη εγκαύματα στην προσπάθειά του να σώσει τα μελίσσια του

Ο άτυχος 67χρονος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά την φωτιά στην Κάτω Τιθορέα της Φθιώτιδας στις 26 Ιουλίου και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο άνδρας που ήταν μελισσοκόμος, είχε προσπαθήσει να σώσει τις κυψέλες του και κατά την προσπάθεια του αυτή άρπαξε φωτιά η μπλούζα του με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά εγκαύματα.

Αρχικά είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας όπου και διασωληνώθηκε. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Λεωφόρος Συγγρού: «Με πυροβόλησαν χωρίς να φταίω» – Τι λέει ο οδηγός ταξί που δέχθηκε σφαίρα

Θύμα επίθεσης έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Λεωφόρο Συγγρού 29χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr βρισκόταν μέσα στο ταξί του και δούλευε περιμένοντας κάποιον πελάτη για κούρσα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Λαϊκό, καθώς δέχθηκε πυροβολισμό στα πόδια.

Μιλώντας στο Star, ο 29χρονος οδηγός ταξί δηλώνει άγνοια σε ερώτηση για το ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που οι δράστες του επιτέθηκαν με αυτό τον τρόπο.

«Βλέπω μια μηχανή έρχεται. Μπαμ, μπαμ και με πυροβολάει. Πέφτω κάτω… Πάγωσα τελείως. Μου έχει κάνει ζημιά στο πόδι. Έχω φάει μία σφαίρα στο μηρό. Μου έχει σπάσει το κόκκαλο και πρέπει να κάνω χειρουργείο. Θέλει αποκατάσταση δύο – τρεις μήνες», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο οδηγός ταξί.

«Έγινε μία φασαρία κάποια στιγμή εκεί πέρα. Απ’ έξω είχαν μαζευτεί. Κάποιοι έπαιζαν ξύλο, δεν κατάλαβα τι και πώς. Εγώ πήρα μια δουλειά, έφυγα. Πήγα την κούρσα μου και ξαναγύρισα. Με πυροβόλησαν χωρίς να φταίω. Μπήκαν κάποιοι άλλοι στη μέση και με μπέρδεψαν με κάποιον άλλον;», καταλήγει ο ίδιος.

Τροχαίο στην Καβάλα: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε σταθμευμένα οχήματα – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου στην Καβάλα.

Σύμφωνα με το proininews.gr, αυτοκίνητο που κινείτο στον δρόμο του Παληού Καβάλας με κατεύθυνση προς Νέα Ηρακλείτσα για άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας του.

Έπειτα, βρέθηκε στο πεζοδρόμιο και «καρφώθηκε» πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητο.

Τέλος, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα από το ατύχημα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο, προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Δείτε φωτογραφίες

Οι περιοχές που υπάρχει υψηλός κίνδυνος φωτιάς σήμερα – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Κυριακή (06/08) για έξι Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)

• Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)

• Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Κακοκαιρία Petar: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς – ΦΩΤΟ

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Κεφαλονιά το απόγευμα του Σαββάτου (05/08). Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή του Μύρτου την ώρα που αυτοκίνητα βρίσκονταν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα.

Η κακοκαιρία μάλιστα ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε τη συσσώρευση λάσπης και φερτών υλικών στον δρόμο, κλείνοντας προσωρινά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, διακοπή της κυκλοφορίας σημειώθηκε στο δρόμο Αργοστόλιου – Φισκάρδου, λίγο μετά τον Αγκώνα, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε τη συσσώρευση λάσπης και φερτών υλικών. Ωστόσο, δεν προκλήθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ανακοίνωση για την κατάσταση που βρίσκεται στο οδικό δίκτυο του νησιού εξέδωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς: «Ενημερώνουμε τους χρήστες των επαρχιακών οδών Διβαράτα – Αγ. Ευφημία και Αργοστόλι – Φισκάρδο στα τμήματα των οποίων είχαν παρουσιαστεί προβλήματα από την κακοκαιρία Petar ότι έχουν αποδοθεί στην κυκλοφορία, πλην της επαρχιακής οδού Φάλαρη – Μακρυώτικα η οποία για την ασφάλεια των χρηστών θα παραμείνει κλειστή. Παρακαλούμε ωστόσο οι χρήστες των επαρχιακών οδών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους».

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 25χρονου με πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 4.300 ευρώ

Πλαστά χαρτονομίσματα επιχείρησε να διοχετεύσει στην περιοχή της Ασπροβάλτας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός αλλοδαπός εντοπίστηκε από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία σε πεζόδρομο της Ασπροβάλτας και συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του 86 πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 4.300 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Τζια – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κορρησία στην Τζια.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβασαν χρήστες στο Facebook, το πύρινο μέτωπο πλησίασε πολύ κοντά σε σπίτια και καταστήματα του νησιού με την φωτιά να καίει λίγο πάνω από το λιμάνι.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση αυτή την ώρα 3 οχήματα με 15 πυροσβέστες από εθελοντικό κλιμάκιο.



Ασπρόπυργος: Μαίνεται η φωτιά που καίει σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Σοφό – Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες – ΦΩΤΟ

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου ενώ για την κατάσβεση της επιχειρούν αυτή την ώρα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 100 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ στην μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και 30 πυροσβέστες με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνθήκες που επικρατούν αυτήν την στιγμή στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, καθώς οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούσαν νωρίτερα έχουν αποσυρθεί λόγω ώρας ενώ υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, επιχειρούσαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η φωτιά καίει πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου και κινείται προς ένα λατομείο στην περιοχή.

Σφοδρό τροχαίο στη Νίκαια – «Σηκώθηκε στο πόδι» η γειτονιά – ΦΩΤΟ

Ακόμη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Νίκαια, στην καρμανιόλα της Λεωφόρου Λαοδικείας, στη συμβολή με τη Βιθυνίας, το μεσημέρι του Σαββάτου (5/8). Ο εκκωφαντικός θόρυβος από τη σύγκρουση των δυο αυτοκινήτων, «σήκωσε στο πόδι» την γειτονιά και όλοι πετάχτηκαν στον δρόμο για να δουν σε τι κατάσταση είναι οι επιβάτες.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ για αρκετή ώρα η Λεωφόρος Λαοδικείας έκλεισε. Ευτυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός.

Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως όπως αναφέρουν και κάτοικοι της περιοχής στο piraeuspress.gr, «τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο σημείο αποτελούν καθημερινότητα». Και αυτό συμβαίνει πολλές φορές είτε γιατί οι οδηγοί επί της Βιθυνίας που θέλουν να διασχίσουν κάθετα την Λαοδικείας δεν σταματούν στο στοπ είτε γιατί λόγω μη ορατότητας από παρκαρισμένα ΙΧ, βγαίνουν παραπάνω απ’ όσο πρέπει.

Μάλιστα οι περίοικοι ζητούν διαχρονικά την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση της Βιθυνίας με τη Λεωφόρο Λαοδικείας.

Η σφοδρότητα του ατυχήματος απεικονίζεται στις φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος:

Φωτιά στην Τζια: Οι πρώτες εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Κορησσία στην Τζια.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανέβασαν χρήστες στο Facebook, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια και καταστήματα του νησιού.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση αυτή την ώρα 3 οχήματα με 15 πυροσβέστες από εθελοντικό κλιμάκιο.

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ



Φωτιά στην Τζια

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στην Κορησσία στην Τζια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως φαίνεται ότι δεν απειλούνται μέχρι στιγμής. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα και εθελοντικό κλιμάκιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ