Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μάχη με τις φλόγες σε χαράδρες δίνουν οι πυροσβέστες

Μάχη με τις φλόγες σε χαράδρες δίνουν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, που μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφός, στον Ασπρόπυργο. Η πυρκαγιά μαίνεται πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου και κινείται προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπάρχουν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη ώστε να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς γι’ αυτό και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.

Αυτή την ώρα, μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία.

 

Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Στο μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκε μια ακόμα πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το απόγευμα σε χώρο με υλικά ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργηο, αλλά παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ