Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 69χρονος λουόμενος στους Νέους Επιβάτες

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 69χρονος το πρωί της Τρίτης, από τη θαλάσσια περιοχή Νέων Επιβατών στη Θεσσαλονίκη.

Ο ανωτέρω ανασύρθηκε στην ακτή και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη της παραλίας και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από πλήρωμα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Τραγωδία στη Βουλιαγμένη: 78χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την πλαζ του Αστέρα

Τραγωδία το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιουλίου στη Βουλιαγμένη, καθώς μια 78χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την πλαζ του Αστέρα, παρά τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη και άλλων ανθρώπων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα ilovevouliagmeni.gr, οι δύο απινιδωτές που διέθεσε διαδοχικά η Astir Beach για τη διάσωσή της δεν λειτούργησαν, καθώς εμφάνισαν την ένδειξη άδειας μπαταρίας.

Έπειτα από ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα, το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο κάνοντας και μια τρίτη προσπάθεια με δικό του απινιδωτή προκειμένου να την επαναφέρει, όμως, δυστυχώς, ήταν αργά.

Διεκομίσθη με το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η 78χρονη κυρία Μάρω ήταν τακτική και VIP Platinum πελάτισσα της Astir Beach, γνωστή στο προσωπικό της πλαζ, γεγονός που ενέτεινε το σοκ από την είδησή του θανάτου της.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αμυγδαλέζα: Επεισόδια τη νύχτα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά τη νύχτα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγαδλέζα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, ομάδα μεταναστών ξεσηκώθηκε και έβαλε φωτιές υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε φαρμακευτική αγωγή σε άρρωστο κρατούμενο του Κέντρου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης στο Κέντρο Κράτησης βρέθηκαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσβησαν τις φωτιές.

Χαλκίδα: Κοσμοσυρροή για την Αγία Παρασκευή – Το μήνυμα για τους νεκρούς πιλότους

Η Εύβοια θρηνεί για τον χαμό των δύο πιλότων του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης.

Πλήθος κόσμους παρευρέθηκε απόψε στον Πανηγυρικό Εορτασμό προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής, Πολιούχου στην πόλη της Χαλκίδας, Παραμονή της Εορτής, έχοντας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή διεξαγωγή της Λιτάνευσης και της Δέησης της Ιεράς Εικόνας στο Στρογγυλό της παραλίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και όλους τους συμμετέχοντες Φορείς.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος κατά την διάρκεια του Εορτασμού, αναφέρθηκε στους δύο πιλότους που έχασαν σήμερα την ζωή τους στην Κάρυστο.

«Ο πύρινος όλεθρος τείνει να αφανίσει την πατρίδα μας. Η Εύβοια σήμερα θρηνεί δύο νέα παλικάρια που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος», είπε χαρακτηριστικά ο Χρυσόστομος.

Το πρόγραμμα πανηγύρεως της Αγίας Παρασκευής στην Χαλκίδα

Η μητρόπολη Χαλκίδος ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, Πολιούχου Χαλκίδος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

  • ώρα 06:45 Όρθρος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου,
  • ώρα 07:30 Αρχιερατική Χοροστασία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • ώρα 08:30 ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας & Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ, και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Το Ιερό Εικόνισμα και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας από 21 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου 2023 (εκτός από τις 25-26 Ιουλίου) θα ευρίσκονται, προς προσκύνηση, στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, πλησίον του υπό αναστήλωση Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής, όπου καθημερινά θα τελούνται, κατά τις πρωινές ώρες, η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία και τα απογεύματα οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.

Εύβοια: Σκάφος με παράτυπους μετανάστες στην παραλία Βύθουρη – Ανάμεσά τους και νεογέννητα

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στο λιμεναρχείο και την αστυνομία για σκάφος με παράτυπους μετανάστες στην παραλία Βύθουρη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Πρόκειται για 31 άτομα, επτά γυναίκες, τέσσερα παιδιά εκ των οποίων τα τρία παιδιά νεογέννητα.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμεναρχείου, της αστυνομίας, και του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων οι μετανάστες μεταφέρονται εν πλω στην Κύμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evima.gr οι αρχές έχουν εντοπίσει και τους διακινητές.

Στην επιχείρηση συνδράμει και το λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Φωτιά στην Καταβόθρα Θεσπρωτίας – Επι ποδός η πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Τρίτης σε αγροτική έκταση, εντός της ζώνης αναδασμού κοντά στην Καταβόθρα Θεσπρωτίας.

Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, καθώς στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάργας, με 8 πυροσβέστες.

Τραγωδία στον Αλιάκμονα: Ανατροπή γεωργικού μηχανήματος στο Βόιο – Νεκρός ο 33χρονος οδηγός

Τραγωδία στον Αλιάκμονα το βράδυ της Τρίτης, καθώς έπειτα από εκτροπή τρακτέρ τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 33χρονος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozanimedia.gr το τραγικό αυτό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 22:00 το βράδυ σε περιοχή του Βοΐου με τον 33χρονο οδηγό του τρακτέρ να καταπλακώνεται από καρότσα με «μπάλες» τριφυλλιού.

Μυτιλήνη: Στον εντοπισμό και τη διάσωση 53 μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών μεταναστών προέβησαν το πρωί της Τρίτης στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοανατολικά ν. Μυτιλήνης.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από παράκτιο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν την ακυβέρνητη λέμβο και περισυνέλεξαν πενήντα τρεις (53) αλλοδαπούς μεταφέροντας τους με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Φωτιά στη Ρόδο: Συγκλονίζει η αυταπάρνηση πυροσβεστών και εθελοντών – «Η βραδιά είναι πολύ δύσκολη» – ΒΙΝΤΕΟ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μάχη των Πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων με τις φλόγες σε όλα τα πύρινα μέτωπα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην καούν ολοσχερώς από την φωτιά οι οικισμοί. Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο, σημειώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι σημαντικότερες και πιο δύσκολες πυρκαγιές εξελίσσονται σε Ρόδο και Κέρκυρα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στον Πλατανιστό Καρύστου στην Εύβοια και στο Δερβενάκι Αχαΐας, οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται.

Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη για 8 μέρες και με ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες που δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης. Τα μέτωπα αυτή την ώρα εστιάζονται στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου, ενώ αναζωπυρώσεις δημιουργούνται σε πολλές περιοχές, κινητοποιώντας έτσι τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης του νησιού.

Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι και κατευθύνεται προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως εκτιμάται, η κατάσταση θα είναι κι απόψε δύσκολη, αλλά ωστόσο κανείς δεν το βάζει κάτω παρά την κούραση των ημερών και την ταλαιπωρία που εκ των πραγμάτων έχει δημιουργηθεί.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο η αυταπάρνηση των πυροσβεστών προκειμένου να μην φτάσει η πυρκαγιά σε κατοικημένες περιοχές, είναι μεγάλη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Όλυμπο και Πιέρια Όρη λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Την απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στον Όλυμπο και στα Πιέρια Όρη από τις 8 το πρωί της Τετάρτης, 26 Ιουλίου έως τις 8 το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι περιοχές – θέσεις για απαγόρευση εισόδου στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου και Πιερίων είναι οι εξής:

  • ορεινός όγκος Παλαιών Πόρων και Παλαιού Παντελεήμονα (μετά τους οικισμούς)
  • από Λιτόχωρο προς Μοναστήρι Αγίου Διονυσίου (Μετόχι) και Πριόνια (μετά τους οικισμούς)
  • στην τοποθεσία Μύλοι Λιτοχώρου
  • στην περιοχή του Δίον προς Κορομηλιά (Ρέμα Ορλιά)
  • στην Αγία Τριάδα Βροντούς προ θέση Κρεββάτια – Αγία Κόρη – ρέμα Αράπη
  • στον ΆηΓιάννη Λιτοχώρου προς θέση Σκανταλιάρα
  • από τον οικισμό Άνω Μηλιάς προς Καταφύγιο Άνω Μηλιάς (μετά τον οικισμό).

Θρήνος στην Θεσσαλονίκη για τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό – Στο σπίτι της οικογένειας στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας

Στο πλευρό της οικογένειας του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του Καναντέρ στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης, βρέθηκαν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να παράσχουν ψυχολογική στήριξη για τις εξαιρετικά δύσκολες αυτές ώρες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα grtimes.gr, γιατρός του σώματος επισκέφθηκε τους γονείς του αδικοχαμένου 27χρονου, ενώ ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας, παραμένει έξω από το σπίτι της οικογένειας του στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, για κάθε ενδεχόμενο.

Στην οικία της οικογένειας εξάλλου άρχισαν να φτάνουν από νωρίς το βράδυ της Τρίτης συγγενείς και φίλοι με το κλίμα να είναι εξαιρετικά βαρύ.

Οι δυο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροσκάφος τύπου CL-215 κατέπεσε και συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια.

Ο 27χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους με βαθμό Ανθυποσμηναγού (Ι), Περικλής Στεφανίδης, είχε μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο πιλότος που επέβαινε στο αεροσκάφος με κυβερνήτη τον 36χρονο Σμηναγό, Χρήστο Μουλά, φοίτησε στο 16ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο 16ο Λύκειο της πόλης. Αμφότερα τα σχολεία, βρίσκονται στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Θυμίζουμε ότι, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Κομοτηνή: Θρίλερ με δύο νεκρούς άνδρες σε διαμέρισμα – Τους βρήκε ο συγκάτοικός τους

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο δύο ανδρών στην Κομοτηνή. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 39 ετών, βρέθηκαν νεκροί το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουλίου, στο σπίτι που διέμεναν σε βόρεια συνοικία της πόλης.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι δεν είναι από την περιοχή και φέρεται να εργάζονταν σε εταιρεία, που πραγματοποιεί έργα στην Κομοτηνή, εντοπίστηκαν χωρίς της αισθήσεις τους από τον συγκάτοικό τους, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία και κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όταν έφτασαν οι διασώστες στο σημείο οι δύο άνδρες ήταν ήδη νεκροί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.  Στο σημείο κλήθηκε Ιατροδικαστής και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, ενώ θα πραγματοποιηθούν και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να πέσει φως στα ακριβή αίτια θανάτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ