Χαλκίδα: Κοσμοσυρροή για την Αγία Παρασκευή – Το μήνυμα για τους νεκρούς πιλότους

Η Εύβοια θρηνεί για τον χαμό των δύο πιλότων του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης.

Πλήθος κόσμους παρευρέθηκε απόψε στον Πανηγυρικό Εορτασμό προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής, Πολιούχου στην πόλη της Χαλκίδας, Παραμονή της Εορτής, έχοντας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή διεξαγωγή της Λιτάνευσης και της Δέησης της Ιεράς Εικόνας στο Στρογγυλό της παραλίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και όλους τους συμμετέχοντες Φορείς.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος κατά την διάρκεια του Εορτασμού, αναφέρθηκε στους δύο πιλότους που έχασαν σήμερα την ζωή τους στην Κάρυστο.

«Ο πύρινος όλεθρος τείνει να αφανίσει την πατρίδα μας. Η Εύβοια σήμερα θρηνεί δύο νέα παλικάρια που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος», είπε χαρακτηριστικά ο Χρυσόστομος.

Το πρόγραμμα πανηγύρεως της Αγίας Παρασκευής στην Χαλκίδα

Η μητρόπολη Χαλκίδος ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, Πολιούχου Χαλκίδος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

  • ώρα 06:45 Όρθρος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου,
  • ώρα 07:30 Αρχιερατική Χοροστασία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • ώρα 08:30 ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας & Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ, και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Το Ιερό Εικόνισμα και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας από 21 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου 2023 (εκτός από τις 25-26 Ιουλίου) θα ευρίσκονται, προς προσκύνηση, στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, πλησίον του υπό αναστήλωση Ι. Ναού της Αγίας Παρασκευής, όπου καθημερινά θα τελούνται, κατά τις πρωινές ώρες, η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία και τα απογεύματα οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ