Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Πήλιο: Πήγαν για ψάρεμα και έπιασαν… αγριογούρουνο – ΦΩΤΟ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ερασιτέχνες ψαράδες στο Πήλιο, καθώς εντόπισαν αγριογούρουνο να πνίγεται μέσα στο νερό το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Μηλίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ομάδα ερασιτεχνών ψαράδων ενώ βρίσκονταν πάνω σε βάρκα, είδαν ένα… αγριογούρουνο να επιχειρεί να περάσει από το ένα σημείο της ξηράς σε άλλο κολυμπώντας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, οι ψαράδες επιχείρησαν να το προσεγγίσουν και τελικά το μετέφεραν στην ξηρά με τη βάρκα τους νεκρό.

Δείτε φωτογραφίες

Δύο σεισμοί 3 Ρίχτερ σε πέντε λεπτά ανοιχτά της Σκύρου

Δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3 Ρίχτερ σημειώθηκαν με διαφορά πέντε λεπτών τα ξημερώματα της Κυριακής ανοιχτά της Σκύρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στη 1:38 τα ξημερώματα στα 34 χιλιόμετρα νότια της Σκύρου και είχε εστιακό βάθος 12,5 χιλιόμετρα, ενώ η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη 1:43 στα 33 χιλιόμετρα νότια της Σκύρου και είχε το ίδιο εστιακό βάθος.

Σπάνιο θέαμα στον Έβρο: Γαλάζιος καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του σε παραλία

Μία απρόσμενη συνάντηση είχαν οι λουόμενοι σε παραλία της Νέας Χιλής στον Έβρο, όταν ένας μικρός γαλάζιος καρχαρίας βγήκε στα ρηχά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr, τον γλαυκοκαρχαρία – όπως είναι η επίσημη ονομασία του – εντόπισαν πρώτα τα παιδιά που κολυμπούσαν και έπαιζαν στα ρηχά νερά της παραλίας.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι, εκτιμάται πως ο νεαρός καρχαρίας βγήκε σε τόσο μικρό βάθος ψάχνοντας εναγωνίως για τροφή ή έχοντας χαθεί από κάποιο μεγαλύτερο κοπάδι ψαριών. Πάντως, ήταν τυχερός αφού ο ναυαγοσώστης της παραλίας έσπευσε στο σημείο, τον έπιασε και τον οδήγησε στα βαθιά.

Λίγα λόγια για τον γαλάζιο καρχαρία ή γλαυκοκαρχαρία

Το είδος είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον σεβασμό και την προσοχή που συστήνεται σε κάθε «συνάντησή» με την άγρια ζωή.

Για τους λόγους αυτούς, οι λουόμενοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τη θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιδιώκεται η αλληλεπίδραση με τέτοιου είδους ψάρια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι λουόμενοι θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις και να παρεμβαίνουν μόνο εφόσον το ψάρι φαίνεται να μην μπορεί να επανέλθει στη θάλασσα. Τότε μόνο θα πρέπει να το βοηθήσουν αποφεύγοντας να το ακουμπήσουν στο κεφάλι και τα βράγχια και χωρίς απότομες κινήσεις ακριβώς γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να τραυματίσει το ζώο.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένη στο κέντρο της πόλης

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η άτυχη γυναίκα λίγο πριν τις 21:00 παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και 3ης Σεπτεμβρίου, όταν προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» ελαφρώς τραυματισμένη.

Χίος: Χωρίς επιβάτες αναχώρησε το «Νήσος Σάμος» που προσέκρουσε στο λιμάνι – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κενό επιβατών αναχώρησε για το λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» που προσέκρουσε ελαφρά το απόγευμα στο φανάρι εισόδου του λιμανιού της Χίου.

Ειδικότερα, στους 277 επιβάτες του «Νήσος Σάμος» με πρωτοβουλία της εταιρείας παρασχέθηκε φαγητό και θα μεταφερθούν στο λιμάνι των Μεστών προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο «Blue star Patmos» στις 2.30 τα ξημερώματα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε το απόγευμα έπειτα από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (8/7) το πλοίο «Νήσος Σάμος» κατά την είσοδό του στον λιμένα της Χίου προσέκρουσε νότιο λιμενοβραχίονα με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην χερσαία ζώνη του λιμένα.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, από άγνωστη αιτία, το πλοίο κατά την είσοδό του στον λιμένα, ακούμπησε ελαφρά πάνω στον λιμενοβραχίονα με αποτέλεσμα οι πλάκες στην χερσαία ζώνη να αποκολληθούν και τα βράχια να μετακινηθούν προκαλώντας ζημιές.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το σημείο αποκλείστηκε άμεσα από στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Χίου καθώς οι ζημιές όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα ήταν εκτεταμένες ενώ το πλοίο δεν έχει υποστεί κάποια σοβαρή ζημιά.

Δείτε φωτογραφίες

 

Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα Ζωής» από την ΕΛ.ΑΣ. σε έγκυο από την Πιερία – Έφτασε άμεσα στο Ιπποκράτειο

Με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ έφτασε άμεσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (8/7) μία γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, αστυνομικοί των ομάδων «ΔΙΑΣ», «ΖΗΤΑ» και της Άμεσης Δράσης συνέδραμαν ώστε να φτάσει εγκαίρως μία έγκυος από την Πιερία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, με την άμεση επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας η γυναίκα έφτασε επιτυχώς στο Νοσοκομείο στις 21:30 μ.μ. .

Τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι – Απεγκλωβίστηκε ο 63χρονος οδηγός – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουλίου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του στην επαρχιακή οδό Καμάρες-Σκινιά και έπεσε σε χαντάκι, με αποτέλεσμα ο 63χρονος οδηγός του να εγκλωβιστεί μέσα στο όχημα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για το συμβάν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύναμη της οποίας επιχείρησε στο σημείο για τον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Το τοπικό μέσο αναφέρει ακόμη ότι στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα με δέκα υπαλλήλους από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Πύργου και ανέσυραν με χρήση διασωστικής σειράς τον 63χρονο ο οποίος είχε τις αισθήσεις του.

Ο άνδρας παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ, για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Κυριακή για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο Κυριακή 9 Ιουλίου για τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καρπάθου)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gov.gr.

Βόρεια Ελλάδα: Δυο πνιγμοί ηλικιωμένων στη θάλασσα μέσα σε λίγες ώρες

Δυο ηλικιωμένοι έχασαν σήμερα Σάββατο 8 Ιουνίου τη ζωή τους στη θάλασσα την ώρα που κολυμπούσαν σε παραλίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, το μεσημέρι από την θαλάσσια περιοχή «Παχύς» ν. Θάσου, 86χρονη αλλοδαπή. Στη γυναίκα αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενους της παραλίας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θάσου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Επίσης, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στη θάλασσα σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία των Βρασνών. Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, ο 81χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα και παρά το γεγονός ότι οι λουόμενοι του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες όταν διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ρίξει η νεκροψία- νεκροτομή.

Σάμος: Ένοικος βρήκε στην αυλή του σκορπιό μήκους 9 εκατοστών – ΒΙΝΤΕΟ

Με έναν σκορπιό βρέθηκε αντιμέτωπος ένας ένοικος στην Σάμο την ώρα που κατέβαινε στην αυλή του.

Στο βίντεο του newsgreece.gr ακούγεται να λέει ο ίδιος «πιο μεγάλο σκορπιό δεν έχω ξαναδεί», καθώς φτάνει τα 9 εκατοστά.

Παράλληλα στο ίδιο μέσο δήλωσε πως «το ευτύχημα είναι ότι δεν έπαιζαν τα παιδιά στην αυλή κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα».

Θεσσαλονίκη: «Ήταν απολύτως υγιής και ευδιάθετος» – Τι λέει η σύζυγος του πυροσβέστη που πέθανε εν ώρα υπηρεσίας – ΒΙΝΤΕΟ

 

Σε κατάσταση σοκ από τον θάνατο του πυροσβέστη συζύγου της παραμένει η γυναίκα του 55χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος το απόγευμα της Παρασκευής στη φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο Star, η σύζυγος του άτυχου πυροσβέστη ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως εκείνος ήταν απολύτως υγιής και ευδιάθετος.

«Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, τίποτε απολύτως. Ήταν σε ένα συμβάν, το οποίο τελείωσε, έσκυψε να μαζέψει τους σωλήνες και είπε “ζαλίστηκα”, είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, και κατά τη διακομιδή του στο 424 δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν» είπε η σύζυγος του άτυχου πυροσβέστη.

«Τέσσερις ώρες περίπου νωρίτερα μιλήσαμε και δύο ώρες πριν μας ενημερώσει η υπηρεσία, ανταλλάξαμε μηνύματα. Ήταν μια χαρά, ήταν ευδιάθετος, αστειεύτηκε. Ήταν ένας άνθρωπος χαρούμενος, ήταν πάρα πολύ δοτικός στην οικογένειά του, ήταν συμπαραστάτης. Δεν άφηνε μέρα που να μην περπατήσει, πριν 10 μέρες ανέβηκε στον Όλυμπο με δύο φίλους του» πρόσθεσε η ίδια.

Προανάκριση και ΕΔΕ για τον θάνατο του πυροσβέστη

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική ανακοίνωσε προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον θάνατο του 55χρονου. Ο άτυχος πυροσβέστης ήταν μέλος πληρώματος πυροσβεστικού οχήματος του 2ου Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 55χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 23 και 20 ετών, είχε μεταβεί στη Συμμαχική Οδό στο Ωραιόκαστρο μαζί με εννέα συναδέλφους του για την κατάσβεση φωτιάς σε ξερά χόρτα.

Ο άτυχος πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία την στιγμή που επιχειρούσε στο σημείο, ενώ στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε στο κεφάλι του.

Άμεσα οι συνάδελφοί του κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τα μέλη του πληρώματος να «πέφτουν» από πάνω του, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς προδόθηκε από την καρδιά του.

Διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Υπενθυμίζεται πως, η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα και τέθηκε άμεσα υπό πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύσουν κατοικίες.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Π.Θ, ετών 55, μέλος πληρώματος πυροσβεστικού οχήματος του 2ου Π.Σ. Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ