Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 60χλμ. νότια, νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 18,7 χλμ.

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 47χρονο που κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της φίλης του

Στη σύλληψη ενός 47χρονου προχώρησαν οι αρχές στο Ηράκλειο, ο οποίος κατηγορείται ότι προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος μιας 17χρονης.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, σύμφωνα με την καταγγελία ο 47χρονος φέρεται να θώπευσε την 17χρονη ενώ την φιλοξενούσε στο σπίτι του.

Το τοπικό μέσο μεταδίδει ότι η 17χρονη είχε βγει τα βράδυ της Τρίτης με φίλους της και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του 47χρονου που είναι φίλος και συνεργάτης της μητέρας της για να την φιλοξενήσει. Εκεί τα ξημερώματα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 47χρονος προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις παρά τη θέλησή της.

Ακόμη, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου μαζί με τη μητέρα της πήγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και κατήγγειλαν το περιστατικό.

Άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 47χρονο, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Θεσσαλονίκη: Άλογα ξεχύθηκαν…στην Εθνική Οδό – Προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα

Κυκλοφοριακό πρόβλημα προκάλεσαν… άλογα στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα εισόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, τα άλογα άρχισαν να τρέχουν στις κεντρικές αρτηρίες τους αυτοκινητόδρομου προκαλώντας αναστάτωση στους διερχόμενους οδηγούς πριν από την αερογέφυρα της Θέρμης.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα, στο σημείο κατέφθασε η Τροχαία Θεσσαλονίκης, ώστε να ρυθμίσει την κυκλοφορία και ταυτόχρονα, να φροντίσει για την ασφάλεια των οδηγών και την απομάκρυνση των δύο αλόγων από το σημείο.

Ναυάγιο στην Πύλο: Την Παρασκευή το πρωί η μεταφορά των διασωθέντων στη Μαλακάσα

Το πρωί της Παρασκευής μετά τις 08.00 πρόκειται να ξεκινήσουν από την Καλαμάτα τα μισθωμένα από το δήμο λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας.

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Κοζάνη: Φίδι εμφανίστηκε σε παρμπρίζ αυτοκινήτου – ΦΩΤΟ

Νέο περιστατικό με εμφάνιση φιδιού, αυτήν την φορά στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου, έξω από την Κοζάνη στον δρόμο προς τη ΔΕΥΑΚ, ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου είδε ένα φίδι στον δρόμο και λίγα λεπτά αργότερα το είδε στο παρμπρίζ του οχήματος

Μετά το αρχικό σοκ, ο οδηγός επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να απομακρύνει το φίδι. Όμως το φίδι ήταν άφαντο. Το ερπετό φαίνεται πως κρύφτηκε μέσα στη μηχανή, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να μην μπορούν να το εντοπίσουν για να το απομακρύνουν.

Όπως φαίνεται το αγροτικό όχημα θα πρέπει να μείνει ακινητοποιημένο, έως ότου το φίδι αποφασίσει να βγει από την κρυψώνα του και να απομακρυνθεί.

Κοζάνη Φίδι Κοζάνη Φίδι Κοζάνη Φίδι Κοζάνη Φίδι

Νοσοκομείο Αττικόν: 47χρονος ήταν νεκρός στις τουαλέτες – Εντοπίστηκε έπειτα από τρεις μέρες

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός 47χρονου στο νοσοκομείο Αττικόν, ο οποίος βρισκόταν στις τουαλέτες του νοσηλευτικού ιδρύματος για τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε σε επικοινωνία του με το enikos.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε ότι υπάλληλος του νοσοκομείου άνοιξε την πόρτα της τουαλέτας εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς κι έπειτα ειδοποίησε τις αρχές.

« Ο 47χρονος ήταν τοξικομανής και δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις των γιατρών. Επιχείρησε μάλιστα πολλές φορές να φύγει από το νοσοκομείο με τους γιατρούς να του βγάζουν πειθαρχικό εξιτήριο», τόνισε αρχικά ο κ. Γιαννάκος.

«Ο άνδρας, αλβανικής καταγωγής, βρισκόταν νεκρός τουλάχιστον για τρεις ημέρες στις κοινόχρηστες τουαλέτες που βρίσκονταν στον διάδρομο μεταξύ δύο κλινικών και εντοπίστηκε από εργαζόμενο του νοσοκομείου εξαιτίας της έντονης οσμής», ανέφερε ο ίδιος κι έπειτα πρόσθεσε ότι «στο πάτωμα της τουαλέτας όπου εντοπίστηκε νεκρός βρέθηκε μία σύριγγα».

Σχολιάζοντας το χρονικό διάστημα για το οποίο βρισκόταν κλεισμένος στην τουαλέτα ο άτυχος άνδρας, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «ενδεχομένως να μην έγινε αντιληπτό το συμβάν, καθώς αλλάζουν βάρδιες οι λίγες καθαρίστριες που εργάζονται στο νοσοκομείο και βλέποντας την πόρτα της τουαλέτας κλειστή να υπέθεσαν ότι κάποιος τη χρησιμοποιούσε εκείνη τη στιγμή. Πάντως, όπως και να ‘χει δεν δικαιολογείται το συνεργείο καθαρισμού».

Ναυάγιο στην Πύλο: 26 προσαγωγές για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σε 26 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν τις 21:00 ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα.

ναυάγιο Πύλος επεισόδια Αθήνα ναυάγιο Πύλος επεισόδια Αθήνα ναυάγιο Πύλος επεισόδια Αθήνα ναυάγιο Πύλος επεισόδια Αθήνα ναυάγιο Πύλος επεισόδια Αθήνα

Σύνταγμα: Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό για τα θύματα του ναυαγίου της Πύλου

Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό άφησαν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των φορέων στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με θύματα μετανάστες.

Με αυτή την κίνησή τους τιμούν την μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος  με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.  «Έγκλημα διαρκείας, χιλιάδες οι νεκροί. Απάνθρωπο το σύστημα που δολοφονεί», ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα.

Στο συλλαλητήριο απαγγέλθηκε το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ για τους πρόσφυγες «Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν…»

Συγκίνηση προκάλεσε το τραγούδι «του Κόσμου οι Λαοί» των Κοινών Θνητών που ακούστηκε από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια οι  συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς τα  γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου άφησαν στον ουρανό διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία συνταξιούχων αλλά και φορείς της πόλης.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση, κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και ολοκληρώθηκε στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Εκεί οι διαδηλωτές άφησαν φαναράκια να πετάξουν στον ουρανό, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ