Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ένας νεκρός σε τροχαίο στην Καστοριά – Το αυτοκίνητο έπεσε σε κανάλι

Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε κοντά στο χωριό Φωτεινή Καστοριάς, το απόγευμα του Σαββάτου.

Κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας έπεσε σε κανάλι, από ύψος.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Δυστυχώς, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο 70χρονος οδηγός ανασύρθηκε νεκρός.

Στο σημείο έβρεχε, αλλά δεν υπάρχει κάποιο πλημμυρισμένο κανάλι ή ρέμα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πειραιάς: Συνελήφθη οδηγός που παρέσυρε πεζή και την εγκατέλειψε στον τόπο του δυστυχήματος

Στη σύλληψη ενός 47χρονου προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, μετά την εμπλοκή του σε θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση πεζού, που συνέβη το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου στην περιοχή του Πειραιά.

Ο 47χρονος οδηγός εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Τελικά, συνελήφθη το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 3-11-2022, 47χρονος ημεδαπός, μετά την εμπλοκή του σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα παράσυρσης πεζής, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 2-11-2022 στην περιοχή του Πειραιά, με τον ανωτέρω οδηγό να εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά το Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιώς, που ταυτοποίησε τα στοιχεία κυκλοφορίας του εμπλεκόμενου αυτοκινήτου, κατόπιν ενδελεχούς διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών στοιχείων.

Σε βάρος του ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, θανατηφόρα έκθεση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε στον αρμόδιο Ανακριτή».

Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε ηλικιωμένες στην Δυτική Αττική

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, χθες στους Αγίους Αναργύρους, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών, δύο άτομα, ηλικίας 19 και 47 ετών, για σύσταση συμμορίας που διέπραττε ληστείες κατ΄εξακολούθηση. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων ληστειών, κατά κύριο λόγο σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που κινούνταν πεζές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, μετά από διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι, παύοντας την εγκληματική τους δράση.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, εστιάζοντας κατά βάση σε ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που μετέβαιναν είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε Ιερούς Ναούς. Αφού εντόπιζαν τα θύματα τους και έκριναν ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες (απουσία μαρτύρων, συνοικιακές οδοί) λήστευαν τα θύματα τους αφαιρώντας τους με χρήση σωματικής βίας τις χρυσές αλυσίδες με σταυρό που φορούσαν στο λαιμό τους.

Η δράση τους, όπως επισημαίνεται, ήταν μεθοδική και διέθεταν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος είχε το ρόλο του «επιχειρησιακού» δράστη που θα άρπαζε με βιαιότητα τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τα θύματα, ενώ ο 47χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του οδηγού του επίμαχου οχήματος, του επιτηρητή του πεδίου δράσης, ώστε να είναι έτοιμος να επέμβει και να διασφαλίσει τη διαφυγή τους.

Πέραν της οργάνωσης τους για την επίτευξη από κοινού των ανωτέρω ληστειών, οι κατηγορούμενοι συνδέονταν και με συγγενική σχέση. Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις ληστειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την διαλεύκανση και άλλων αξιόποινων πράξεων, συνεχίζεται.

Κακοκαιρία «EVA»: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα Τρίκαλα

Η κακοκαιρία «EVA» αρχίζει σιγά σιγά να «χτυπά» τη χώρα μας και μάλιστα έκανε την εμφάνισή και στην κεντρική Ελλάδα, αρχής γενομένης από τα Τρίκαλα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalaola.gr από το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου το κύμα κακοκαιρίας έφερε και τα… πρώτα χιόνια

Συγκεκριμένα, στην κορυφή Τριγγία (2204μ. υψόμετρο) Κλεινοβού Καλαμπάκας στον νομό Τρικάλων, άρχισε να πέφτει και χιόνι, το οποίο «πασπάλισε» το βουνό.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε όλο το Νομό.

Κακοκαιρία «EVA»: Άρχισε να σφυροκοπά την Αττική – Βίντεο από το Κερατσίνι

Η κακοκαιρία «EVA» έχει αρχίσει να κάνει την επέλασή της στη χώρα μας και ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες βροχές στην Αττική

Αργά το Σάββατο το βράδυ ξεκίνησε η… θεομηνία σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Λίγο πριν τη 1 τη νύχτα ξεκίνησαν οι πρώτες βροχές που συνοδεύονται από κεραυνούς και μπουμπουνητά.

Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε βίντεο από το Κερατσίνι, όπου μας αποδεικνύει ότι η κακοκαιρία «EVA», άρχισε να σφυροκοπά την Αττική.

Κακοκαιρία «EVA»: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Η εικόνα από το Μαρούσι

Η κακοκαιρία «EVA» ήρθε και στην Αττική, με τους… ουρανούς να ανοίγουν το βράδυ του Σαββάτου.

Λίγο πριν τη 01:00 η κακοκαιρία άρχισε να «χτυπά» την πρωτεύουσα της χώρας με ισχυρές βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, μπουμπουνητά και κεραυνούς.

Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε βίντεο δείχνοντας μας την εικόνα από τη βροχή που ξέσπασε.

Ίλιον: 20χρονος χτύπησε και έκλεψε ηλικιωμένη στη μέση του δρόμου

Εξοργίζει το βίντεο ντοκουμέντο που απεικονίζει τη βάναυση ληστεία μίας ηλικιωμένης στο Ίλιον.

Συγκεκριμένα, ένας 20χρονος άνδρας πλησίασε την ηλικιωμένη γυναίκα και με απίστευτη βιαιότητα της τράβηξε τη χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό και την έριξε στο έδαφος.

Ο νεαρός στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο, ενώ οι κάτοικοι της γειτονιάς, που είχαν δει σοκαρισμένοι το περιστατικό από τα μπαλκόνια τους, άρχισαν να του φωνάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος και ο πατέρας του βρίσκονται ήδη στα χέρια των Αρχών.

Κακοκαιρία «EVA»: Φωτιά σε φοίνικα έπειτα από πτώση κεραυνού

Η κακοκαιρία «EVA» ήρθε και έδειξε τα… δόντια της με το… «καλημέρα».

Ήδη από το πρωί του Σαββάτου υπήρξαν κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις που ευτυχώς ωστόσο, δεν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα.

Στην Αττική ήρθε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Λίγα λεπτά πριν τη 01:00 έκανε την εμφάνισή της η κακοκαιρία «EVA» με έντονες βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πολλούς κεραυνούς, αλλά και βροντές.

Η καταιγίδα που έπεσε εκείνη την ώρα έπληξε και τα δυτικά προάστια της Αττικής, με αποτέλεσμα στο Χαϊδάρι να προκληθεί πυρκαγιά σε φοίνικα από πτώση κεραυνού.

Η πυροσβεστική βρέθηκε στο σημείο, η οποία κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ