Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Φωτιά σε εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης σε εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με 10 πυροσβέστες.

Από την φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Ένας 41χρονος πίσω από τις κλοπές στη Χερσόνησο – Είχε ανοίξει επτά σπίτια

Ένας 41χρονος βρίσκεται πίσω από τις κλοπές σε σπίτια της Χερσονήσου όπως διαπιστώθηκε από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 41χρονος από την αρχή του χρόνου έως και τις 10 Απριλίου είχε ανοίξει συνολικά επτά σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και είχε κλέψει κοσμήματα, χρήματα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας που ξεπερνά τις 23.000 ευρώ.

Μετά από έρευνες οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του και τελικά τον ταυτοποίησαν ενώ σε βάρος του έχουν σχηματίσει δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Παράλληλα, οι αρχές έχουν κατασχέσει και το αυτοκίνητό του ως μέσο διάπραξης των κλοπών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Αθήνα: Τροχαίο ατύχημα ανάμεσα σε περιπολικό της τροχαίας κι ένα SUV – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr στο τροχαίο -που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Σούτσου- ενεπλάκησαν ένα αυτοκίνητο της τροχαίας κι ένα SUV.

Από την σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο οχήματα, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Δείτε φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr.

Χανιά: Συλλήψεις στις φυλακές – Τα ευρήματα της Δίωξης Ναρκωτικών

Συνελήφθησαν δύο έγκλειστοι ενώ -μεταξύ άλλων- κατασχέθηκαν 140 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 13 γραμμ. ηρωίνης και μαχαίρια στην Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, αιφνιδιαστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 9 Μαΐου 2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, με σκοπό την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Κατά την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Τ.Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, συνελήφθησαν δύο έγκλειστοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να έχουν αποθηκεύσει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του κελιού όπου κρατούνται, 118 αυτοσχέδιες νάιλον σακούλες που περιείχαν ποσότητες ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνησή τους εντός του Καταστήματος Κράτησης, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και δύο μαχαίρια.

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 140,8- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 13,8- γραμμάρια ηρωίνης
  • μαχαίρι τύπου πεταλούδα
  • αναδιπλούμενο μαχαίρι
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Θεσσαλονίκη: Τρία τροχαία ατυχήματα στην Περιφερειακή Οδό

Τρεις συγκρούσεις οχημάτων σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ιστοσελίδα λίγο μετά τις 18:00, συνέβησαν τρία τροχαία ατυχήματα, στο ρεύμα προς δυτικά, και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, ενώ σε κάθε ένα από τα τροχαία ενεπλάκησαν δύο οχήματα.

Από τις συγκρούσεις προέκυψαν μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Στο σημείο υπήρξε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μάριος Παπαγεωργίου: Αυτός ήταν ο ρόλος των δύο συλληφθέντων στην δολοφονία – ΒΙΝΤΕΟ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη σκοτεινή υπόθεση της δολοφονίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από 12 χρόνια, αυτής του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκονται δύο άνδρες, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου. Ο άτυχος 26χρονος είχε απαχθεί από το Παλαιό Φάληρο, τον Αύγουστο του 2012 και στη συνέχεια δολοφονήθηκε. Οι δράστες φρόντισαν να εξαφανίσουν το πτώμα του, που έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

Οι δύο συλλήψεις έγιναν τη Δευτέρα 8 Μαΐου, σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 53 και 54 ετών, και, όπως εκτιμούν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είναι αυτοί που μετέφεραν και εξαφάνισαν το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη καταστήματος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας και έναν πρώην εργαζόμενος σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στα νότια προάστια.

Μάριος Παπαγεωργίου Συλληφθέντες Μάριος Παπαγεωργίου Συλληφθέντες

Τα δύο πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και σε δεύτερο βαθμό. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έκαναν ταξίδι με τη δικαιολογία ότι θα πουλούσαν κάρβουνα, ενώ σκοπός τους ήταν η μεταφορά και η εξαφάνιση του πτώματος του Μάριου.

«Αυτό το οποίο φαίνεται από τη δικογραφία είναι ότι σε πρώτη φάση συμμετείχαν στο ραντεβού του θανάτου που έστησε ο “εγκέφαλος” στον Μάριο στη Νέα Πέραμο τον Αύγουστο του 2012, όπου και εκεί δολοφονήθηκε και στη συνέχεια ότι είχαν εμπλοκή στην εξαφάνιση της σορού του Μάριου» ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας του Μάριου, ο Νίκος Ρουσσόπουλος.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 53 και 54 ετών, οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να εμφανίζονται στα δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας του «εγκεφάλου», την Παρασκευή θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα του και κυρίως στο πού και πώς εξαφανίστηκε το πτώμα του Μάριου Παπαγεωργίου, όπως ζητάει εναγωνίως η μητέρα του.

Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων

Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων είναι ιδιαίτερα κομβικός, καθώς συμμετείχαν στο ραντεβού θανάτου σε βάρος του Μάριου Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με το MEGA, οι δύο άνδρες φαίνεται ότι έβαλαν τη σορό του Μάριου στο πορτ-μπαγκάζ ενός μαύρου αυτοκίνητου, την μετέφεραν αρκετά χιλιόμετρα μακριά στο Όρος Πατέρας, στην παλιά νατοϊκή βάση. Δέκα ημέρες αργότερα με ένα πορτοκαλί βαν την μετέφεραν στην περιοχή της Φθιώτιδας, εκεί όπου την εξαφάνισαν.

Σημειώνεται, ότι είχαν σχέση με τον εγκέφαλο της συμμορίας που σχεδίασε την αρπαγή του Μάριου, με σκοπό να αρπάξουν 620.000 ευρώ που είχε η μητέρα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επόμενα 24ωρα, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες τέσσερις συλλήψεις εμπλεκομένων στην πολύκροτη υπόθεση.

Viral το σημείωμα μαθήτριας που δίνει πανελλήνιες – Πώς αντέδρασαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην έκκλησή της

Οι πανελλήνιες πλησιάζουν και αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος για τους μαθητές που θέλουν να περάσουν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή, καθώς θα πρέπει να επιδείξουν υπομονή και επιμονή, ώστε να μαζέψουν όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει και να κορυφώσουν τις προσπάθειές τους για διάβασμα.

Ένα πράγμα είναι, ίσως, το πιο πολύτιμο σε αυτή την επίπονη προσπάθειά τους: η ησυχία, ώστε να μπορούν να συγκεντρωθούν. Και δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ.

Αυτό ζήτησε ουσιαστικά μία μαθήτρια από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, όπου διαμένει. Συγκεκριμένα, η Χάιντι τους ζήτησε ευγενικά να μην κάνουν κάποιο πάρτι στην ταράτσα του κτιρίου το επίμαχο διάστημα των πανελληνίων κι εκείνοι αντέδρασαν με έναν τρόπο, αναπάντεχο. Την… βομβάρδισαν με ευχές για καλή επιτυχία. Το σημείωμα της Χάιντι έχει γίνει viral στα social media και όχι άδικα, γιατί οι συγκρούσεις και οι διαπληκτισμοί μεταξύ ενοίκων στις πολυκατοικίες δεν είναι ένα σπάνιο φαινόμενο.

«Γεια σας, είμαι η Χάιντι και μένω στον 6ο. Θα παρακαλούσα να μην γίνει στην ταράτσα κάποιο πάρτι την περίοδο 1-12 Ιουνίου γιατί δίνω Πανελλήνιες και τα πάντα ακούγονται πολύ δυνατά στο σπίτι μου. Ευχαριστώ πολύ» έγραψε η μαθήτρια και κόλλησε το σημείωμα στον καθρέφτη, στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της. Οι ένοικοι έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους στο χαρτί, ζωγραφίζοντας καρδούλες και στέλνοντας τις ευχές του στο κορίτσι για καλό κουράγιο και καλή επιτυχία.

Δείτε την ανάρτηση από την σελίδα «Μοναδικοί Άνθρωποι» στο Facebook:

Τραγωδία στην Άρτα: Συνελήφθη ο πατέρας που ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό

Συνελήφθη ο πατέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον εισαγγελέα Άρτας και το πρωί της Τετάρτης θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Συγγενείς της μητέρας έχουν μεταβεί στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου είναι κρατούμενος από την Αστυνομία ο πατέρας και τον απειλούν ότι θα τον σκοτώσουν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του artinos.gr, ο πατέρας του μωρού είναι περίπου 37 ετών. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του βρίσκονται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο της Άρτας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης (9/5) όταν ο πατέρας έβαλε το κοριτσάκι του στο αυτοκίνητο για να το πάει στον βρεφονηπιακό και στη συνέχεια στην εργασία του, στον ΔΕΔΔΗΕ. Ο πατέρας φαίνεται πως ξέχασε το παιδί στο αυτοκίνητο για 3 ώρες, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Η μητέρα πήγε να πάρει το μωρό από τον βρεφονηπιακό και διαπίστωσε πως αυτό έλειπε. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον σύζυγό της που φέρεται να θυμήθηκε ότι ξέχασε το παιδί στο αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει το artinos.gr, όταν ο πατέρας βρήκε το παιδί στο αυτοκίνητο, εκείνο ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, δεμένο στο καρεκλάκι του, ενώ διέκρινε αφρούς στο στόμα του. Αμέσως το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έκαναν τα πάντα για να επαναφέρουν το βρέφος, όμως δεν τα κατάφεραν. Οι δύο γονείς βρίσκονται σε σοκ και νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς  θαλάμους», ενώ, όπως αναφέρει, πολλοί συγγενείς  βρίσκονται επίσης στο νοσοκομείο μην μπορώντας να πιστέψουν το κακό που συνέβη.

Για τα αίτια του θανάτου του παιδιού, έχει διαταχθεί νεκροψία – νεκροτομή και το άψυχο κορμί του έχει μεταφερθεί στα Γιάννενα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ