Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Σέρρες: Τροχαίο με εγκατάλειψη στο κέντρο της πόλης – Τραυματίας ο οδηγός μηχανής

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ στη διασταύρωση των οδών Παπαπαύλου και Πρίγκηπος Χριστοφόρου, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι ντελίβερι τραυματίζοντας τον οδηγό του, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε το σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες λίγη ώρα μετά συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα της Τροχαίας Σερρών, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

Πέθανε ο «άρχοντας» του κλαρίνου Βασίλης Γκόριτσας

Θλίψη σκόρπισε σε όλη την Λοκρίδα η απώλεια του παραδοσιακού καλλιτέχνη Βασίλη Γκορίτσα από τις Λιβανάτες. Ο Βασίλης Γκορίτσας, ο «άρχοντας» του κλαρίνου, όπως τον αποκαλούσαν στην περιοχή, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο για την μουσική του που συνόδεψε τα γλέντια χρόνων στην περιοχή αλλά και για την μεγάλη του καρδιά.

Ο Βασίλης Γκορίτσας έφυγε στα 92 του χρόνια και σήμερα Τρίτη (28/3) φίλοι και συγγενείς είπαν το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στις Λιβανάτες με την συνοδεία μουσικής.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι των Λιβανατών στο ilamia.gr ο μπαρμπα Βασίλης όπως ήταν γνωστός στην περιοχή διακρίθηκε για την αγάπη και την τεχνική του κλαρίνου και την προσφορά του στην δημοτική παραδοσιακή μουσική την οποία μεταλαμπάδευσε σε πολλούς νέους καλλιτέχνες. Ένας από αυτούς είναι ο συνονόματος εγγονός του Βασίλης Γκορίτσας που παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο ασχολείται με την μουσική αλλά και ο ανιψιός του, Γιάννης Γκορίτσας

Ο Βασίλης Γκορίτσας υπήρξε ένας απλός μουσικός με πολλά χρόνια παρουσίας και προσφοράς τόσο σε συλλόγους της περιοχής, όσο και σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Νέα Σμύρνη: Η στιγμή που ο 17χρονος τρέχει στον δρόμο ημίγυμνος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση – Βίντεο ντοκουμέντο

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία ο σοβαρός τραυματισμός μιας μητέρας από τον 17χρονο γιο στη Νέα Σμύρνη.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star, φαίνεται ο 17χρονος να βγαίνει ημίγυμνος στον δρόμο και να τρέχει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Την ίδια στιγμή, η 45χρονη μητέρα του βρίσκεται στο διαμέρισμα τους, βαριά χτυπημένη, με τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Ο 17χρονος κρατείται φρουρούμενος αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Δείτε το βίντεο

Εύοσμος Θεσσαλονίκης: Η δραματική επιστολή της μητέρας της 15χρονης που δέχτηκε bullying

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες και τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως από την υπόθεση ξυλοδαρμού μίας 15χρονης μαθήτριας στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη από συνομήλικους της.

Μάλιστα όπως αναφέρει η μητέρα της 15χρονης σε χειρόγραφο σημείωμα που απέστειλε στη διεύθυνση του σχολείου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κόρη της έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού δύο φορές και πέφτει διαρκώς θύμα bullying από συγκεκριμένους μαθητές του σχολείου.

Ειδικότερα, η μητέρα έχει ενημερώσει το σχολείο αναφέροντας ότι το παιδί έχει υποστεί στο παρελθόν κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών στην τσάντα της και συνεχείς απειλές. «Παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις μου ότι πέφτει θύμα, αδιαφορείτε».

«Παρόλες τις επανειλημμένες προφορικές μου ενημερώσεις αδιαφορείτε για τις συστηματικές ενέργειες byllying (εκφοβισμούς) στο βαθμό που θα έπρεπε και το ζήτημα ολοένα και χειροτερεύει με σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στο παιδί.

Το παιδί έχει υποστεί κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών μέσα στην τσάντα και συνεχείς απειλές. Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος με την αρμόζουσα προσοχή για να ξαναρχίσει το παιδί να μην φοβάται και να θέλει να πάει στο σχολείο», υποστηρίζει η μητέρα της 15χρονης.

Βίντεο-ντοκουμέντο

Ένα σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό μίας μαθήτριας Γ’ γυμνασίου από συνομήλική της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, είδε το φως της δημοσιότητας.

Η 15χρονη αρπάζει και με τα δύο της χέρια το κορίτσι από τα μαλλιά. Εκείνη πέφτει στο πεζοδρόμιο με τα γόνατα, όσο δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ομάδα των ανήλικων κοριτσιών μετέφερε την 15χρονη από την πιτσαρία σε άλλο σημείο και ένα από τα κορίτσια την χτυπούσε στο κεφάλι.

«Αυτό έγινε συγκεκριμένα εδώ απ’ έξω από την πιτσαρία. Τράβηξαν ένα κοριτσάκι και το πλάκωσαν στο ξύλο», λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Τα δύο κορίτσια, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από διαφορετικά σχολεία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Μία παρέα κοριτσιών, έβγαλε την 15χρονη έξω από την πιτσαρία και την οδήγησαν σε άλλο σημείο. Μία από αυτές άρχισε να την χτυπάει, όσο οι υπόλοιπες τραβούσαν βίντεο που αργότερα ανέβηκε στο TikTok.

«Άκουσα φώναζαν, τρέχανε, κάτι έγινε, γιατί ήρθε και αστυνομία».

Στο βίντεο φαίνεται η μανία που οι 15χρονες τσακώνονται. Όπως λένε μαθητές της περιοχής στην εκπομπή «LiveNews», είναι ένα φαινόμενο που είναι σε έξαρση το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Χατζάκος την ώρα που η 15χρονη ήταν σε μία πιτσαρία μπήκαν μέσα 10-12 άτομα και την τράβηξαν στο σημείο που ήταν η δράστιδα.

Το κορίτσι σύμφωνα με τον δικηγόρο είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φοβάται μήπως επαναληφθούν παρόμοιες συμπεριφορές.

Ηλεκτρικός: Συρμός παρουσίασε μηχανική βλάβη – Αποβίβασε τους επιβάτες στον σταθμό Πευκάκια

Ταλαιπωρία υπέστησαν όσοι επιβάτες μετακινήθηκαν στον προορισμό τους με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, συρμός της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ, λίγο μετά τις 23:10 το βράδυ που έκανε το δρομολόγιο από Κηφισιά για Πειραιά παρουσίασε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να σταματήσει και να αποβιβάσει τους επιβάτες στον σταθμό Πευκάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συρμός για αρκετή ώρα είχε ανώμαλη πορεία.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Στα λευκά η Πάρνηθα: Πυκνό χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι – ΒΙΝΤΕΟ

Στα λευκά «ντύθηκε» η Πάρνηθα, καθώς από το απόγευμα της Τρίτης σημειώνεται έντονη χιονόπτωση στην περιοχή.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece στα social media φαίνεται ότι στην Πάρνηθα το έχει «στρώσει» για τα καλά.

Μάλιστα σε ορισμένα σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας η χιονόπτωση είναι πυκνή και όπως ανέφερε το Forecast Weather, η κίνηση των οχημάτων από εκείνο το σημείο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε LIVE εικόνα το καταφύγιο Φλαμπουρι στην Πάρνηθα

Νέα Σμύρνη: 100 ευρώ την ώρα η τιμή για τους «φίλους» – Σοκ προκαλεί η κατάθεση της 14χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η κατάθεση της 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Οι έρευνες των Αρχών για το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν την ανήλικη είναι σε εξέλιξη, με τον 30χρονο «Ρουσλάν» να φαίνεται πως είναι εγκέφαλος της υπόθεσης μαστροπείας της 14χρονης.

Το κορίτσι, που διέμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη, συγκλονίζει με τα όσα κατέθεσε στις αρχές.

«Μου είχαν πει ότι έχουν μια ιστοσελίδα που είναι κορίτσια και πληρώνονται από αυτό. Χρειαζόμουν τα λεφτά και μου είπαν ότι θα είχα απόλυτη προστασία από αυτούς. Για τους “φίλους” η τιμή θα ήταν 100 ευρώ την ώρα σε κάποιο ξενοδοχείο και για τους ξένους 120 με 150 ευρώ. ‘Ενα μερίδιο θα το έπαιρνα εγώ και ένα αυτοί. Θα με βάζανε στο site με ηλικία 18 και όνομα Μαρία, Ναταλία ή Κατερίνα», κατέθεσε η 14χρονη σύμφωνα με πληροφορίες του Star.

«Πήγαμε σε ξενοδοχείο στην Ελευσίνα. Μου είχαν πει οτι θα μου έδιναν σπίτι και ρούχα. Ο “Ρουσλάν” ειναι Ρωσο-τούρκος, μου είχε συστηθεί ως “Δημήτρης”. Αν τους έβλεπα τώρα, θα τους ρωτούσα γιατί με τράβηξαν βίντεο, τι θα κέρδιζαν;»  αποκάλυψε επίσης η 14χρονη στην κατάθεσή της.

Οι Αρχές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις καταθέσεις της ανήλικης στους παιδοψυχολόγους και να λύσουν τον γρίφο της φρικιαστικής υπόθεσης ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ερευνούν σε βάθος κινητά, sms, βίντεο και συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τροχαίο στην Πατησίων: Ταξί «γκρέμισε» φωτεινό σηματοδότη – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Τροχαίο  με ταξί συνέβη πριν από λίγο στην Πατησίων στο ύψος της οδού Ιθάκης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο αναγνώστη του enikos.gr, το ταξί που έχει καβαλήσει το πεζοδρόμιο για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε φωτεινό σηματοδότη  και τον «γκρέμισε», παρασύροντας στην συνέχεια και την πινακίδα οδικής σήμανσης που βρισκόταν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τροχαίας δεν υπήρξαν τραυματίες από την σύγκρουση.

 

ταξί Πατησίων

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ