Οι διάλογοι της σπείρας με τις “μαϊμού” συνταγογραφήσεις – Πώς προκάλεσε ζημιά 5 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

Συνομιλίες “φωτιά” ανάμεσα στα μέλη της σπείρας που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας ζημιά ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Και επειδή συνεργάζεσαι ακόμα και επειδή είσαι άνθρωπος ακόμα δικός μας, ξέρεις ότι συνταγογραφήσεις έχουν γίνει για εμάς, να το ξέρεις ότι οι ίδιες συνταγογραφήσεις έχουνε γίνει και από άλλους γιατρούς. Δηλαδή δεν είσαι η μοναδική συνταγογράφος για τις συνταγογραφήσεις αυτές τις οποίες έχω πάρει εγώ είκοσι πελάτες από την ….., είκοσι από την ..… και πενήντα από την .……». Με αυτά τα λόγια αρχηγικό μέλος της σπείρας με τις «μαϊμού» συνταγογραφήσεις «προειδοποιεί» γιατρό που υπέγραφε τις πλαστές βεβαιώσεις και έχει κληθεί από τις Αρχές να καταθέσει ως μάρτυρας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Γιατρός: Σου πουλήσανε πελάτες;

Αρχηγικό μέλος: Τι;

Γιατρός: Σου πουλήσανε πελάτες;

Αρχηγικό μέλος: Βέβαια, όταν ήρθε ο άλλος, το παιδί από τον Βόλο, και πήρα πενήντα άτομα μαζεμένα.

Σε άλλη περίπτωση, μέλος της οργάνωσης δίνει οδηγίες σε έναν άνδρα πώς να διαχειριστεί ενδεχόμενο τηλέφωνο από τον ΕΟΠΥΥ. «Ωραία, άκουσέ με λίγο και να το θυμάσαι και εσύ, αν πάρουν τηλέφωνο από τον ΕΟΠΥΥ, ΕΟΔΥ, δεν ξέρω από πού στο διάολο μπορεί να πάρουν τηλέφωνο και το σηκώσεις εσύ το σταθερό και σε ρωτήσουνε, ναι είμαστε από το κράτος, από κάποια υπηρεσία του κράτους (…) Αν έχετε οξυγόνο και τέτοια, γιατί έχουμε γράψει και σε σένα και στη μάνα (…) Εσύ θα πεις εκείνη την ώρα «ναι, ναι, ναι, αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα, πάρτε με αργότερα. Και κλείσε το τηλέφωνο και με παίρνεις τηλέφωνο επιτόπου».

Η “αμοιβή” των γιατρών

Ενδεικτικοί είναι και οι διάλογοι που αποκαλύπτουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα διαφορετικά ποσά που έπαιρναν οι συνολικά 54 γιατροί που εμπλέκονται στις παράνομες κομπίνες του κυκλώματος και οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις «μαϊμού» συνταγογραφήσεις.

Αγνωστος άνδρας: Και πόσα παίρνει ο γιατρός;

Μέλος οργάνωσης: Εκατόν πενήντα ευρώ.

Αγνωστος άνδρας: Εκατόν πενήντα ευρώ.

Μέλος οργάνωσης: Εκατό, εκατόν πενήντα, αναλόγως πόσο θα το δώσεις.

Αγνωστος άνδρας: Ναι, για τον νεφελοποιητή παίρνει είκοσι;

Μέλος οργάνωσης: Ναι, είκοσι, ναι.

Σε διαφορετική καταγεγραμμένη συνομιλία μέλος της σπείρας αναφέρει: «Εσύ τώρα τους πνευμονολόγους, ας πούμε, ξέρεις, ξέρουμε πώς θα τους προσεγγίσουμε γιατί είναι καθαρά για το οξυγόνο και σιπάπ και τα λοιπά. Ναι, το ίδιο προσεγγίζετε και τον παθολόγο. Ακριβώς. Ναι. Απλά του λες ότι θα παίρνει 30 ευρώ και δεν θα πάρει 50, εννοείται…».

Όταν ο αστυνομικός κλοιός άρχισε να σφίγγει, τα μέλη της οργάνωσης φαίνεται να τρομοκρατούνται. «Καλά μου ’χουν κοπεί τα πόδια μου τώρα», αναφέρει σε τηλεφωνική συνομιλία αρχηγικό μέλος της οργάνωσης όταν η λογίστρια της σπείρας του λέει ότι κάποιος κλήθηκε από την Αστυνομία για να δώσει κατάθεση για συνταγογραφήσεις.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.