Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική – «Οκτώ παίρνουμε κόψιμο – Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο»

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών της σπείρας, που έκλεβε αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και είτε τα πωλούσε είτε τα αποσυναρμολογούσε και στη συνέχεια πωλούσε ξεχωριστά τα εξαρτήματά τους.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε μεγάλη επιχείρηση που έγινε ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κρήτης, την Τρίτη 12 Μαρτίου. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξη μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της σπείρας είχαν κλέψει τουλάχιστον 40 αυτοκίνητα, ενώ από τις παράνομες δραστηριότητές τους εκτιμάται ότι είχαν αποκομίσει κέρδος που άγγιζε το 1 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των μελών του κυκλώματος, είναι και γνωστός ηθοποιός που συμμετείχε σε αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, ενώ στα θύματα περιλαμβάνεται και ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής με καριέρα στο εξωτερικό, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αρχηγικά μέλη της οργάνωσης είναι δύο αδέλφια. Ο ένας διατηρεί ένα φανοποιείο-συνεργείο στα Άνω Λιόσια, όπου φαίνεται πως κατέληγαν όλα τα κομμάτια, όταν αποσυναρμολογούσαν τα κλεμμένα οχήματα. Ο αδελφός του διατηρεί επιχείρηση στη Μεταμόρφωση, όπου πραγματοποιούσε ταξινομήσεις αυτοκινήτων.

Τα μέλη της σπείρας δεν έβαζαν τυχαίους στόχους. Αφαιρούσαν οχήματα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τα οποία ταίριαζαν απόλυτα κάθε φορά με οχήματα που είχαν μόλις ταξινομήσει. Φρόντιζαν, δε, να προβαίνουν σε κλοπές οχημάτων και μοτοσυκλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση.

Αφού έκλεβαν τα αυτοκίνητα, τους τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες από χώρες του εξωτερικού. Όσα δεν πωλούσαν, έπαιρναν τα εξαρτήματά τους στα δύο διαλυτήρια που διατηρούσε η σπείρα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Οι διάλογοι των μελών της σπείρας

Σε έναν από τους διαλόγους που παρουσιάζει το enikos.gr, τα μέλη της σπείρας συνομιλούν για την αποσυναρμολόγηση ενός εκ των αυτοκινήτων πολυτελείας, που έχουν κλέψει, και για το ποσό που θα ζητήσουν απ’ αυτόν που θα κάνει την αγορά. «Θα τον γ@μ@σ@@μ@ μ@λ@κ@» λέει ο ένας με τον άλλο να απαντά «κανένα οκτακοσάρι θα του πάρουμε. Χίλια έπρεπε να του παίρνω κανονικά».

-Συνεννοούνται. Ένα χιλιάρικο παίρνουμε. Γι’ αυτό το αυτοκίνητο.
-(ακατάληπτο) Οκτώ κατοστάρικα;
-Οκτώ παίρνουμε κόψιμο.
– Εφτά παίρνουμε κόψιμο. Σε τέτοια αυτοκίνητα.
-Ααααα. Πες μου τι να του πάρουμε.
-Δεν ξέρω.
-Θα τον γ@μ@σ@@μ@ μ@λ@κ@
-Κανένα οκτακοσάρι θα του πάρουμε. Χίλια έπρεπε να του παίρνω κανονικά. Του Ντάνυ λέω.
-Ε, ένα οκτακοσάρι. Αφού είναι καλυμμένος, τα πατάει, τα πετάει. Γιατί δεν έρχεται να βοηθήσει;;
-Έρχεται δεν έρχεται τα νούμερα είναι αυτά φίλε. Είναι αυτοκίνητο πολυτελείας, τέλος. Τέλος.

Σε άλλη συνομιλία, τα μέλη της οργάνωσης συνεννοούνται για το τι θα κάνουν δύο άλλα οχήματα, που έχουν κλέψει. «Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο», λέει ο ένας, σύμφωνα με τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικές αρχές.

– Έλα ρε μανάρι.
– ⁠Με τα ραμ και του φιατ του στραπατσαρισμένου τι θα κάνεις;
– ⁠Δε νομίζω να τα θέλουμε.
– ⁠Εντάξει.
– ⁠Να σου πω.
– ⁠Λέγε.
– ⁠Εγώ είμαι γυρισμό. Έχει βγει τίποτα από το άλλο το μπορντό;;
– ⁠Τι ώρα έρχεσαι.
– ⁠Ε;
– ⁠Τι ώρα έρχεσαι ρε;;
– ⁠Εγώ σε μισή ώρα το πολύ είμαι εκεί. Φιλαδέλφεια έχω φτάσει.
– ⁠Ε εντάξει άντε έλα από εδώ και…
– ⁠Το άλλο είναι έτοιμο δλδ, ε;;
– ⁠Ναι μωρέ.
– ⁠Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο.
– ⁠Έλα, γεια.
– ⁠Έλα.

Σε μία τρίτη συνομιλία, τα μέλη της οργάνωσης φαίνεται πως βιάζονται να ξεφορτωθούν δύο μηχανές, που τις είχαν κρύψει προσωρινά στην αποθήκη τους. «Και αρχίζω και φοβάμαι να πούμε όχι τίποτα άλλο, τα έχουνε γ@μ@σ@@ όλα», λέει ο ένας εκ των συμμετεχόντων στον διάλογο.

-Καλά θα σου ‘ρθω εγώ από κει πέρα, σήμερα, αύριο, γιατί έχω φορτωμένες κάτι μηχανούλες.
-Ωραία ό,τι θες.
-Να φύγουν από την αποθήκη.
-Ωραία.
– Και είναι όλες καλές μ@λ@κ@. Αμαρτία από τον Θεό.
– ⁠Σώπα ρε.
– ⁠Ναι αλλά δεν γίνεται…
– ⁠Και γιατί δεν τις ποντάρεις ρε μ@λ@κ@;
– ⁠Δεν έχω νούμερα ρε μ@λ@κ@, δεν έχω να τις κολλήσω κάτι να…
– ⁠Αααα
– ⁠Και έχω, και αρχίζω και φοβάμαι να πούμε όχι τίποτα άλλο, τα έχουνε γ@μ@σ@@ όλα.
– ⁠Κατάλαβα.
– ⁠Τα έχουνε γ@μ@σ@@ όλα
– ⁠Εντάξει
– ⁠Λοιπόν έχω ρίξει και κάτι άλλα πάνω τώρα, να βγάλουμε τις μηχανές…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ